Poslovna inteligencija proslavila 20 godina poslovanja uz stabilan prihoda

Poslovna inteligencija proslavila 20 godina poslovanja uz stabilan prihoda

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Ove godine Poslovna inteligencija proslavila je 20 godina poslovanja, a za sljedeću, prema riječima predsjednika Uprave i jednog od suosnivača Dražena Oreščanina planiraju izdvajanje Data Privacy Managera u zasebnu tvrtku, te izlazak te nove tvrtke na financijsko tržište i realizaciju A serije investicije.

On ističe da područja poslovne analitike, upravljanja podacima i privatnosti podataka kojima se mi primarno bavimo i dalje imaju kontinuirani rast potražnje za uslugama i rješenjima u cijelom svijetu, tako da vjerujem da se ne moramo brinuti za naše buduće rezultate.

Po čemu će te pamtiti ovu godinu?

Ovo je bila jedna sasvim solidna godina za Poslovnu inteligenciju, u kojoj smo potiho obilježili 20 godina uspješnog poslovanje tvrtke. Krajem godine smo došli do broja od 170 zaposlenih, a u odnosu na prethodnu godinu očekujemo stabilan rast prihoda kao i prethodnih godina. Tijekom godine smo bili vrlo zadovoljni rezultatima koje smo ostvarivali s Data Privacy Managerom, a pred kraj godine smo predstavili i naš novi proizvod XBRL Point za novi standard izvještavanja za kompanije listane na burzi a koji je već naručilo i u tijeku je implementacija za petnaestak kompanija listanih na Zagrebačkoj burzi. Svakako treba spomenuti i projekt BIRD Inkubatora koji se pokazao vrlo uspješnim već u prvoj godini i koji je u Zagreb i Hrvatsku privukao i brojne inozemne startupe koji se bave područjem umjetne inteligencije i analitike.

Koja su za vas bili ključni poslovni događaji?

Pa nekako mi se čini da u ovoj godini nije bilo nekih ključnih i kritičnih poslovnih događaja za Poslovnu inteligenciju, nego da je sve bilo obilježeno s dosta malih poslovnih događaja koji su u konačnici rezultirali jednom solidnom poslovnom godinom. Područja poslovne analitike, upravljanja podacima i privatnosti podataka kojima se mi primarno bavimo i dalje imaju kontinuirani rast potražnje za uslugama i rješenjima u cijelom svijetu, tako da vjerujem da se ne moramo brinuti za naše buduće rezultate.

Kakvu očekujete 2022. godinu?

U sljedećoj godini planiramo izdvajanje Data Privacy Managera u zasebnu tvrtku, te izlazak te nove tvrtke na financijsko tržište i realizaciju A serije investicije. Investiciju bismo naravno iskoristili za razvoj prodajnih kanala i marketing, te dalji razvoj funkcionalnosti proizvoda. Poslovna inteligencija će se fokusirati na razvoj suradnje s postojećim korporativnim korisnicima u regiji i naravno na razvoj poslovanja i povećanje prihoda iz SAD, Velike Britanije i EU.

Još iz kategorije

Worldline je lansirao prvu SoftPOS aplikaciju na hrvatsko tržište

Worldline je lansirao prvu SoftPOS aplikaciju na hrvatsko tržište

16.01.2022.

SoftPOS aplikacija, tvrtke Worldline, prva u Hrvatskoj omogućuje pretvaranje vašeg pametnog telefona u POS uređaj. Aplikacija SoftPos može se instalirati na pametne telefone i zato je idealna za dostavljače, taksiste, ugostitelje, mikro poduzetnike, freelancere, kozmetičke salone i mnoge druge uslužne djelatnosti. Osim za male poduzetnike funkcionira i za velike trgovce koji provode plaćanja putem Android sustava (kao što su željeznice u Poljskoj ili poštanske usluge u Španjolskoj).

CES 2022: Schneider Electric predstavio prva energetska rješenja za dom izrađena od reciklirane plastike iz oceana

CES 2022: Schneider Electric predstavio prva energetska rješenja za dom izrađena od reciklirane plastike iz oceana

13.01.2022.

Schneider Electric predstavio je prva energetska rješenja za dom izrađena od oceanske plastike. Vodeći asortiman utičnica i sklopki na tržištu, Merten, izrađen je od recikliranog materijala izvučenog iz oceana. Čitava linija se isporučuje u održivoj ambalaži te tako kupcima omogućuje da se pridruže u postizanju ugljične neutralnosti.

CES 2022: Nvidia razvija ekosustav igara u cloudu zajedno s partnerima AT&T-om i Samsungom

CES 2022: Nvidia razvija ekosustav igara u cloudu zajedno s partnerima AT&T-om i Samsungom

12.01.2022.

Nvidia je na CES sajmu u Las Vegasu objavila da razvija ekosustav igara u cloudu zajedno s partnerima - AT&T-om i Samsungom. Ta će suradnja, nadaju se u kompaniji, proširiti doseg i performanse GeForce NOW, Nvidijine usluge streaminga igara u cloudu.