Poslovna inteligencija proslavila 20 godina poslovanja uz stabilan prihoda

Poslovna inteligencija proslavila 20 godina poslovanja uz stabilan prihoda

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Ove godine Poslovna inteligencija proslavila je 20 godina poslovanja, a za sljedeću, prema riječima predsjednika Uprave i jednog od suosnivača Dražena Oreščanina planiraju izdvajanje Data Privacy Managera u zasebnu tvrtku, te izlazak te nove tvrtke na financijsko tržište i realizaciju A serije investicije.

On ističe da područja poslovne analitike, upravljanja podacima i privatnosti podataka kojima se mi primarno bavimo i dalje imaju kontinuirani rast potražnje za uslugama i rješenjima u cijelom svijetu, tako da vjerujem da se ne moramo brinuti za naše buduće rezultate.

Po čemu će te pamtiti ovu godinu?

Ovo je bila jedna sasvim solidna godina za Poslovnu inteligenciju, u kojoj smo potiho obilježili 20 godina uspješnog poslovanje tvrtke. Krajem godine smo došli do broja od 170 zaposlenih, a u odnosu na prethodnu godinu očekujemo stabilan rast prihoda kao i prethodnih godina. Tijekom godine smo bili vrlo zadovoljni rezultatima koje smo ostvarivali s Data Privacy Managerom, a pred kraj godine smo predstavili i naš novi proizvod XBRL Point za novi standard izvještavanja za kompanije listane na burzi a koji je već naručilo i u tijeku je implementacija za petnaestak kompanija listanih na Zagrebačkoj burzi. Svakako treba spomenuti i projekt BIRD Inkubatora koji se pokazao vrlo uspješnim već u prvoj godini i koji je u Zagreb i Hrvatsku privukao i brojne inozemne startupe koji se bave područjem umjetne inteligencije i analitike.

Koja su za vas bili ključni poslovni događaji?

Pa nekako mi se čini da u ovoj godini nije bilo nekih ključnih i kritičnih poslovnih događaja za Poslovnu inteligenciju, nego da je sve bilo obilježeno s dosta malih poslovnih događaja koji su u konačnici rezultirali jednom solidnom poslovnom godinom. Područja poslovne analitike, upravljanja podacima i privatnosti podataka kojima se mi primarno bavimo i dalje imaju kontinuirani rast potražnje za uslugama i rješenjima u cijelom svijetu, tako da vjerujem da se ne moramo brinuti za naše buduće rezultate.

Kakvu očekujete 2022. godinu?

U sljedećoj godini planiramo izdvajanje Data Privacy Managera u zasebnu tvrtku, te izlazak te nove tvrtke na financijsko tržište i realizaciju A serije investicije. Investiciju bismo naravno iskoristili za razvoj prodajnih kanala i marketing, te dalji razvoj funkcionalnosti proizvoda. Poslovna inteligencija će se fokusirati na razvoj suradnje s postojećim korporativnim korisnicima u regiji i naravno na razvoj poslovanja i povećanje prihoda iz SAD, Velike Britanije i EU.

Još iz kategorije

Digitalna transformacija preduvjet uspjeha u turizmu

Digitalna transformacija preduvjet uspjeha u turizmu

04.10.2022.

U posljednjih nekoliko godina, turistička industrija je doživjela veliki zaokret. Osim očiglednog utjecaja koji je na industriju imala COVID-19 pandemija, jednako bitan utjecaj na ponašanje potrošača ima i tehnologija. Upravo je tehnologija ključni pokretač ubrzanja inovacija u području turizma te izaziva protagoniste više nego ikad, da brzo reagiraju na promjene u tržištu vezane uz to kako se putnici ponašaju i što od svog putovanja očekuju.

Hibridni rad donosi sve više problema i poteškoća za firme

Hibridni rad donosi sve više problema i poteškoća za firme

03.10.2022.

Microsoft je objavio svoj najnoviji Work Trend Index izvještaj koji stavlja naglasak na rastuće trendove kao što su paranoja produktivnosti, smisao ureda jer 73 posto zaposlenika treba bolji razlog od očekivanja tvrtke za dolazak u ured) te važnost stjecanja vještina (55 posto zaposlenih smatra kako je promjena tvrtke najbolji način za stjecanje novih vještina).

Dell partnerima nudi Asset Recovery Services program za održivo i sigurno odlaganje tehnologije

Dell partnerima nudi Asset Recovery Services program za održivo i sigurno odlaganje tehnologije

03.10.2022.

Tvrtka Dell Technologies uz Asset Recovery Services program omogućuje partnerima diljem svijeta da pomognu svojim klijentima u odgovornom odlaganju IT opreme. Ovaj program koristi kompanijama svih veličina, ne zahtijeva minimalne uvjete i komponente te se može koristiti bez obzira na to je li radna snaga tvrtke centralizirana na lokaciji ili remote.