Korištenje Big Data analitike će se do 2016. utrostručiti

Korištenje Big Data analitike će se do 2016. utrostručiti

Foto: Fotolia

Cybercrooks, tim programera koji razvija maliciozni softver, je pojačao svoj portfelj malicioznog softvera novim genijalnim načinom na koji mogu ukrasti desetke milijuna brojeva platnih kartica i osobnih podataka potrošača. Upravo zbog toga ima smisla to što se velike kompanije okreću Big Data analitici kojom pokušavaju smanjiti narušavanje sigurnosti.

Samo 8 posto velikih globalnih organizacija danas koristi Big Data analitiku za otkrivanje uzroka i proaktivnu prevenciju od upada u njihove platne sustave, koji bi mogli ugroziti njihov brand i financijske informacije njihovih klijenata.

Prema novom Gartnerovom izvješću, zbog sve većeg broja kompanija koje usvajaju ovu tehnologiju i nove protokole, očekuje se da će do 2016. godine broj velikih globalnih organizacija koje koriste Big Data analitiku skočiti na 25 posto.

Smisleno sigurnosno praćenje podataka ima ograničen rok trajanja. Ako se ne iskoristi odmah i učinkovito, hakeri će uvijek biti korak ispred, ostavljajući svoje ciljeve u vječnoj jurnjavi i analizi njihove najnovije noćne more, dok će cyber kriminalci već smišljati novi način na koji će hakirati svoj sljedeći cilj.

Prije godinu ili dvije, hakeri bi pogledali oko sebe, proveli bi temeljitu cyber špijunažu svojih ciljeva i tada bi krenuli u krađu. Danas su hakeri svjesniji učinkovitije sigurnosti i mjera prevencije protiv prijevara koje imaju njihove žrtve, te zbog toga napadaju bez planiranja i izviđanja.

Gartner navodi da ovo utrostručenje korištenja Big Data analitike za sigurnost može rezultirati smanjenjem lažnih uzbuna u postojećim sustavima za praćenje.

Još iz kategorije

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

01.06.2020. komentiraj

Bosch Sensortec je najavio BMP390, novi barometarski senzor za pritisak visoke točnosti, ali i za praćenje visine u pametnim telefonima, ali i u nosivim te uređajima za reprodukciju zvuka. Novi senzor može mjeriti razlike u visini i do ispod deset centimetara, što se može zahvaliti poboljšanjoj rezoluciji. Samim time, točniji je 50 posto od prethodnika i Bosch na to može biti ponosan, ponajprije jer upravo takva osjetna poboljšanja stvaraju i održavaju odanu bazu korisnika.

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

29.05.2020. komentiraj

COVID-19 je pokrenuo najveću virtualizaciju u svijetu poslovanja. Preko noći su se organizacije, timovi i pojedinci morali prilagoditi novom normalnom načinu rada. Od sredine ožujka 2020. godine više od 90% radne populacije u svijetu prisiljeno je raditi od doma, dok prema podacima iz State of Global Workforce istraživanja, tijekom 2019. godine s udaljenih lokacija radilo je tek 20% zaposlenika. Ključno pitanje u ovom trenutku je kako će posao izgledati u budućnosti.

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

29.05.2020. komentiraj

Stvari se vrlo brzo mijenjaju u branši digitalnog tiska širokog formata. Ova tehnologija se sve češće koristi i izvan uobičajenih segmenata tradicionalnog oglašavanja i znakova velikog formata. Uz rast tiska tapeta i dekoracija interijera, tržište grafike širokog formata postaje uzbudljivije nego ikad.