Korištenje Big Data analitike će se do 2016. utrostručiti

Korištenje Big Data analitike će se do 2016. utrostručiti

Foto: Fotolia

Cybercrooks, tim programera koji razvija maliciozni softver, je pojačao svoj portfelj malicioznog softvera novim genijalnim načinom na koji mogu ukrasti desetke milijuna brojeva platnih kartica i osobnih podataka potrošača. Upravo zbog toga ima smisla to što se velike kompanije okreću Big Data analitici kojom pokušavaju smanjiti narušavanje sigurnosti.

Samo 8 posto velikih globalnih organizacija danas koristi Big Data analitiku za otkrivanje uzroka i proaktivnu prevenciju od upada u njihove platne sustave, koji bi mogli ugroziti njihov brand i financijske informacije njihovih klijenata.

Prema novom Gartnerovom izvješću, zbog sve većeg broja kompanija koje usvajaju ovu tehnologiju i nove protokole, očekuje se da će do 2016. godine broj velikih globalnih organizacija koje koriste Big Data analitiku skočiti na 25 posto.

Smisleno sigurnosno praćenje podataka ima ograničen rok trajanja. Ako se ne iskoristi odmah i učinkovito, hakeri će uvijek biti korak ispred, ostavljajući svoje ciljeve u vječnoj jurnjavi i analizi njihove najnovije noćne more, dok će cyber kriminalci već smišljati novi način na koji će hakirati svoj sljedeći cilj.

Prije godinu ili dvije, hakeri bi pogledali oko sebe, proveli bi temeljitu cyber špijunažu svojih ciljeva i tada bi krenuli u krađu. Danas su hakeri svjesniji učinkovitije sigurnosti i mjera prevencije protiv prijevara koje imaju njihove žrtve, te zbog toga napadaju bez planiranja i izviđanja.

Gartner navodi da ovo utrostručenje korištenja Big Data analitike za sigurnost može rezultirati smanjenjem lažnih uzbuna u postojećim sustavima za praćenje.

Još iz kategorije

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

14.11.2019. komentiraj

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača poslovnog softvera i hardvera, Oracle, jučer je u zagrebačkoj Mimari održao Oracle Modern Business Forum 2019 - najveću regionalnu konferenciju Oracle poslovnih rješenja koja je okupila više od 250 domaćih i stranih stručnjaka iz područja financija, ljudskih resursa (HR), marketinga i prodaje. Konferencija je bila posvećena izazovima koje tvrtke imaju kod prihvaćanja brzog razvoja novih tehnologija, odnosno kako mogu odgovoriti na zahtjeve digitalne transformacije svojih organizacija i pospješiti poslovanje.

Vertiv nagrađen za najbolja rješenja uštede energije

Vertiv nagrađen za najbolja rješenja uštede energije

14.11.2019. komentiraj

Tvrtka Vertiv nagrađena je nagradom „Best Energy Efficiency Solution” za koncept uštede energije pod nazivom Energy Savings as a Service (ESaaS) na desetoj globalnoj radionici Telefónice. Projekt koji je Vertivu donio nagradu je Concepción postrojenje Telefónice u Madridu, u čijim se tehničkim prostorijama potrošnja energije smanjila za 85 posto, što je rezultiralo uštedom čak jednog gigawatta godišnje.

Combis dobitnik Oracle Specialization nagrade

Combis dobitnik Oracle Specialization nagrade

14.11.2019. komentiraj

Combis, regionalna high-tech ICT tvrtka, kao i Oracle Platinum partner, primio je Oracle Specialization Award. Nagradu za stručnost u Virtualized Core Network Systems (VCNS) području dodijelila je poslovna divizija Oracle Communcations EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika).