Kompanije se moraju osloniti na prediktivnu metriku ukoliko žele opstati na tržištu

Kompanije se moraju osloniti na prediktivnu metriku ukoliko žele opstati na tržištu

Foto: Fotolia

Prema navodima iz Gartnerovog IT izvješća, organizacije koje se koriste prediktivnom metrikom za poslovne performanse će do 2017. godine povećati svoju profitabilnost za 20 posto.

Organizacije sve više koriste alate za inteligentno upravljanje poslovnim procesima i operativne obavještajne platforme, koje im omogućuju da pravovremeno i uspješnije odgovore na poslovne prepreke.

Vodeći indikatori

Ove tehnologije utječu na analitiku i pružaju informacije koje čine lakšim određivanje relevantnih predvidljivih podataka. Gartner procjenjuje da će BPM ( Business process management) tržište u 2014. godini doseći vrijednost od 2,8 milijardi dolara, što je 8,8-postotni rast u odnosu na prethodnu godinu.

Analitičarka tvrtke Gartner Samantha Searle navodi da su, stari načini mjerenja kojima se ocjenjuje poslovanje i performanse procesa sada stvar prošlosti, te da tvrtke za prevladavanje izazova na tržištu trebaju prediktivnu metriku, odnosno drugim riječima vodeće pokazatelje.

U izvješću se navodi da organizacije vode žestoku borbu kako bi se mogle nositi s današnjim ubrzanim poslovnim ciklusima, koji od poslovnih i IT lidera zahtijevaju konstantnu budnost i praćenje tržišnih trendova, dok kompanije moraju biti sposobne napraviti optimizacijske prilagodbe u realnom vremenu, te moraju povećati svoju sposobnost reagiranja na dinamiku i razvoj tržišta.

Opstanak

Kako poslovanje postaje sve brže i dinamičnije, u izvješću se upozorava da će viši IT menadžeri i voditelji poslovnih procesa biti suočeni s ubrzanim poslovnim promjenama i neviđenom razinom upravljanja, te će u hodu morati otkriti što kupci preferiraju i istovremeno naći način na koji će kroz personaliziran proces te stvari kupcima i ponuditi.

Nedavno Gartnerovo istraživanje, provedeno nad 498 poslovnih i IT lidera, pokazuje da 71 posto ispitanika shvaća koji su to ključni pokazatelji učinka koji su bitni za podupiranje poslovne strategije.

Međutim, samo 48 posto ispitanika je izjavilo da mogu prikupiti podatke koji će im pomoči razumjeti koliko ključni pokazatelji učinka doprinose njihovom radu, a samo 31 posto ispitanika potvrdilo je da su imali osiguran pristup takvim podacima.

Još iz kategorije

Veritas objedinjuje podršku za zaštitu podataka od središta računalnog sustava do njegovih samih granica i sustava u oblaku

Veritas objedinjuje podršku za zaštitu podataka od središta računalnog sustava do njegovih samih granica i sustava u oblaku

22.09.2020. komentiraj

Veritas Technologies uvodi novosti u svoju platformu, Enterprise Data Services Platform (EDSP), kako bi pomogla korisnicima da smanje rizike, optimiziraju troškove, da svoje sustave učine otpornijima na ucjenjivački softver (ransomware) te da lakše upravljaju okruženjima koja se oslanjaju na više oblaka.

Schneider Electric lansirao je novi APC Easy Rack PDU asortiman

Schneider Electric lansirao je novi APC Easy Rack PDU asortiman

22.09.2020. komentiraj

Schneider Electric najavio je lansiranje APC Easy Rack PDU asortimana, koji se sastoji od prilagodljive jedinice za distribuciju električne energije za povezana opterećenja, jednostavne za instalaciju i upotrebu. Novi APC Easy Rack PDU asortiman pouzdanog globalnog brenda i predvodnika u baterijama za rezervno napajanje omogućuje pouzdanu distribuciju energije po konkurentnoj cijeni. Od mrežnih ormara i rubnih računalnih okruženja do malih i srednjih podatkovnih centara, APC Easy Rack PDU uređaji otporno su rješenje za kontinuirano napajanje krajnjih korisnika električnom energijom.

Cisco Engage Tech Days – Budite u toku s najnovijim tehnološkim rješenjima

Cisco Engage Tech Days – Budite u toku s najnovijim tehnološkim rješenjima

19.09.2020. komentiraj

U godini koja je donijela niz poslovnih izazova, izuzetno je važno biti u toku s najnovijim tehnološkim rješenjima. Bilo da se radi o sigurnosnim, kolaboracijskim i mrežnim rješenjima ili podatkovnim centrima – sve novosti i primjere dobrih praksi doznajte na Cisco Engage Tech Days događaju.