Kompanije se moraju osloniti na prediktivnu metriku ukoliko žele opstati na tržištu

Kompanije se moraju osloniti na prediktivnu metriku ukoliko žele opstati na tržištu
Fotolia

Prema navodima iz Gartnerovog IT izvješća, organizacije koje se koriste prediktivnom metrikom za poslovne performanse će do 2017. godine povećati svoju profitabilnost za 20 posto.

Organizacije sve više koriste alate za inteligentno upravljanje poslovnim procesima i operativne obavještajne platforme, koje im omogućuju da pravovremeno i uspješnije odgovore na poslovne prepreke.

Vodeći indikatori

Ove tehnologije utječu na analitiku i pružaju informacije koje čine lakšim određivanje relevantnih predvidljivih podataka. Gartner procjenjuje da će BPM ( Business process management) tržište u 2014. godini doseći vrijednost od 2,8 milijardi dolara, što je 8,8-postotni rast u odnosu na prethodnu godinu.

Analitičarka tvrtke Gartner Samantha Searle navodi da su, stari načini mjerenja kojima se ocjenjuje poslovanje i performanse procesa sada stvar prošlosti, te da tvrtke za prevladavanje izazova na tržištu trebaju prediktivnu metriku, odnosno drugim riječima vodeće pokazatelje.

U izvješću se navodi da organizacije vode žestoku borbu kako bi se mogle nositi s današnjim ubrzanim poslovnim ciklusima, koji od poslovnih i IT lidera zahtijevaju konstantnu budnost i praćenje tržišnih trendova, dok kompanije moraju biti sposobne napraviti optimizacijske prilagodbe u realnom vremenu, te moraju povećati svoju sposobnost reagiranja na dinamiku i razvoj tržišta.

Opstanak

Kako poslovanje postaje sve brže i dinamičnije, u izvješću se upozorava da će viši IT menadžeri i voditelji poslovnih procesa biti suočeni s ubrzanim poslovnim promjenama i neviđenom razinom upravljanja, te će u hodu morati otkriti što kupci preferiraju i istovremeno naći način na koji će kroz personaliziran proces te stvari kupcima i ponuditi.

Nedavno Gartnerovo istraživanje, provedeno nad 498 poslovnih i IT lidera, pokazuje da 71 posto ispitanika shvaća koji su to ključni pokazatelji učinka koji su bitni za podupiranje poslovne strategije.

Međutim, samo 48 posto ispitanika je izjavilo da mogu prikupiti podatke koji će im pomoči razumjeti koliko ključni pokazatelji učinka doprinose njihovom radu, a samo 31 posto ispitanika potvrdilo je da su imali osiguran pristup takvim podacima.