Kompanije se moraju osloniti na prediktivnu metriku ukoliko žele opstati na tržištu

Kompanije se moraju osloniti na prediktivnu metriku ukoliko žele opstati na tržištu

Foto: Fotolia

Prema navodima iz Gartnerovog IT izvješća, organizacije koje se koriste prediktivnom metrikom za poslovne performanse će do 2017. godine povećati svoju profitabilnost za 20 posto.

Organizacije sve više koriste alate za inteligentno upravljanje poslovnim procesima i operativne obavještajne platforme, koje im omogućuju da pravovremeno i uspješnije odgovore na poslovne prepreke.

Vodeći indikatori

Ove tehnologije utječu na analitiku i pružaju informacije koje čine lakšim određivanje relevantnih predvidljivih podataka. Gartner procjenjuje da će BPM ( Business process management) tržište u 2014. godini doseći vrijednost od 2,8 milijardi dolara, što je 8,8-postotni rast u odnosu na prethodnu godinu.

Analitičarka tvrtke Gartner Samantha Searle navodi da su, stari načini mjerenja kojima se ocjenjuje poslovanje i performanse procesa sada stvar prošlosti, te da tvrtke za prevladavanje izazova na tržištu trebaju prediktivnu metriku, odnosno drugim riječima vodeće pokazatelje.

U izvješću se navodi da organizacije vode žestoku borbu kako bi se mogle nositi s današnjim ubrzanim poslovnim ciklusima, koji od poslovnih i IT lidera zahtijevaju konstantnu budnost i praćenje tržišnih trendova, dok kompanije moraju biti sposobne napraviti optimizacijske prilagodbe u realnom vremenu, te moraju povećati svoju sposobnost reagiranja na dinamiku i razvoj tržišta.

Opstanak

Kako poslovanje postaje sve brže i dinamičnije, u izvješću se upozorava da će viši IT menadžeri i voditelji poslovnih procesa biti suočeni s ubrzanim poslovnim promjenama i neviđenom razinom upravljanja, te će u hodu morati otkriti što kupci preferiraju i istovremeno naći način na koji će kroz personaliziran proces te stvari kupcima i ponuditi.

Nedavno Gartnerovo istraživanje, provedeno nad 498 poslovnih i IT lidera, pokazuje da 71 posto ispitanika shvaća koji su to ključni pokazatelji učinka koji su bitni za podupiranje poslovne strategije.

Međutim, samo 48 posto ispitanika je izjavilo da mogu prikupiti podatke koji će im pomoči razumjeti koliko ključni pokazatelji učinka doprinose njihovom radu, a samo 31 posto ispitanika potvrdilo je da su imali osiguran pristup takvim podacima.

Još iz kategorije

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

14.11.2019. komentiraj

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača poslovnog softvera i hardvera, Oracle, jučer je u zagrebačkoj Mimari održao Oracle Modern Business Forum 2019 - najveću regionalnu konferenciju Oracle poslovnih rješenja koja je okupila više od 250 domaćih i stranih stručnjaka iz područja financija, ljudskih resursa (HR), marketinga i prodaje. Konferencija je bila posvećena izazovima koje tvrtke imaju kod prihvaćanja brzog razvoja novih tehnologija, odnosno kako mogu odgovoriti na zahtjeve digitalne transformacije svojih organizacija i pospješiti poslovanje.

Vertiv nagrađen za najbolja rješenja uštede energije

Vertiv nagrađen za najbolja rješenja uštede energije

14.11.2019. komentiraj

Tvrtka Vertiv nagrađena je nagradom „Best Energy Efficiency Solution” za koncept uštede energije pod nazivom Energy Savings as a Service (ESaaS) na desetoj globalnoj radionici Telefónice. Projekt koji je Vertivu donio nagradu je Concepción postrojenje Telefónice u Madridu, u čijim se tehničkim prostorijama potrošnja energije smanjila za 85 posto, što je rezultiralo uštedom čak jednog gigawatta godišnje.

Combis dobitnik Oracle Specialization nagrade

Combis dobitnik Oracle Specialization nagrade

14.11.2019. komentiraj

Combis, regionalna high-tech ICT tvrtka, kao i Oracle Platinum partner, primio je Oracle Specialization Award. Nagradu za stručnost u Virtualized Core Network Systems (VCNS) području dodijelila je poslovna divizija Oracle Communcations EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika).