Kako izraditi Windows Phone aplikacije bez programiranja

Kako izraditi Windows Phone aplikacije bez programiranja

Foto: Fotolia

Microsoft je predstavio zanimljiv trud u nastojanju da nadopuni Windows Phone Store s više aplikacija putem svoje nove aplikacije za vizualno, odnosno web uređivanje Windows Phone 8 aplikacija. Koristeći Windows Phone Studio aplikaciju, od sada svatko može razvijati aplikacije bez koda, služeći se već prilagođenim temama i tekstom, grafikom, te dizajnom.

Zahvaljujući ovakvom pristupu, brišu se gotovo sve barijere pri ulasku u svijet  kodiranja mobilnih aplikacija, barem znatno više nego što smo to navikli vidjeti do sada. Isto tako, radi se o aplikaciji koja dolazi direktno iz Microsofta, dakle, ne radi se o aplikaciji koja dolazi od strane usluga trećih strana koje se povode za onom “nije potrebno poznavanje kodiranja!”.

Aplikacija razvijena pomoću Windows Phone Studija može, također, biti objavljena na Windows Phone Storeu sve dok imate aktivan programerski korisnički račun koji je trenutno snižen na 19 dolara do 26. kolovoza. Ovo je samo jedan od načina na koji Microsoft nastoji privući interes za razvijanjem novih aplikacija za Windows Phone.

Čak i korisnici koji ne žele platiti za programerski račun, odnosno oni koji odluče razvijati aplikacije kao “free developer users”, mogu otključati i registrirati jedan telefon, te učitati do dvije aplikacije na vlastitom uređaju. Microsoft se pobrinuo da ne postoji nikakva prepreka da bilo tko prisustvuje razvoju Windows Phone aplikacija, pa radilo se, barem u ovome slučaju, o samo njih dvije.

Microsoftov Todd Brix iskoristio je priliku kako bi danas predstavio novi, lakši “Click to Chat” sustav za Windows Phone 8 programerski centar potpore, te nove sustave plaćanja za novih šest tržišta, ali isto tako i novi sustav naplate na tržištima.

Microsoft zaista nastoji pružiti priliku svima da se okušaju u razvoju aplikacija, no je li to zaista način da Microsoft poboljša  broj aplikacija na Windows Phone Storeu koji je dosegao ne tako impresivnu brojku od oko 145,000? Nema sumnje da će se velik broj korisnika okušati u ovakvoj prilici, ali isto tako plus za Windows Phone jest njegov jednostavan vizualni dizajn koji dobro izgleda na različitim aplikacijama, tako da bi im Windows Phone Studio aplikacija mogla donijeti čak i neke pozitivne rezultate kojima teže.

Ono što nas može držati skeptičnima jest veća vjerojatnost da će se raditi o tzv. “CRUD” aplikacijama (Create, Read, Update and Delete) koje će blokirati chartove, pretraživanja i čitav katalog aplikacija. Jer, na kraju dana, ipak se radi o programerima koji su amateri i za očekivati je pravu poplavu aplikacija, samo je pitanje kako istovremeno dobru ideju pretočiti u aplikaciju s dobrom kvalitetom i svrhom?

Bilo kako bilo, poruka iz Microsofta je i više nego jasna: RAZVIJTE NAM nove aplikacije.

Još iz kategorije

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

18.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja seriju imagePRESS C10010VP koja se temelji na dokazanoj i pouzdanoj tehnološkoj platformi s naprednim mogućnostima automatizacije i rukovanja raznim medijima te postavlja nove standarde u produktivnosti, raznolikosti primjena i kvaliteti.

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

17.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja novi stolni skener koji se lako koristi, s fleksibilnim mogućnostima povezivanja putem USB-a i WiFi-ja kako bi još bolje podržao male tvrtke, bez obzira na to kako je postavljeno njihovo radno okruženje, pojašnjavaju iz kompanije povodom izlaska novog uređaja.

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

15.09.2020. komentiraj

Beskontaktno plaćanje, brza usluga, kratko zadržavanje na blagajnama i kraći red čekanja samo su neki od benefita koje trgovci, ugostitelji te mala i srednja poduzeća, sve češće uvode zbog Covid-19 pandemije, ističu iz Sales peritiasa i dodaju da su njihove „TakoLako“ fiskalne blagajne sada dostupne i na Žutom kliku i u 160 poštanskih ureda Hrvatske pošte.