Kako će izgledati zdravstvene usluge u budućnosti?

Kako će izgledati zdravstvene usluge u budućnosti?

Za kvalitetno funkcioniranje zdravstvenog sustava nužno je precizno upravljanje kompleksnim procesima i resursima. Unatoč pandemiji koja je u 2020. godini paralizirala svijet, zdravstveni sustav nije imao niti minute vremena za plan, strategiju ili predah. Pružanje najbolje moguće skrbi pacijentima i rastuća potreba za digitalnom transformacijom usprkos izvanrednim situacijama izazovi su s kojim se kontinuirano suočavaju sve zdravstvene institucije. U ovom trenutku nije važno jesu li one mogle pandemiju dočekati spremnije niti jesu li mogle brže i bolje reagirati, nego što će napraviti sada, sutra i za mjesec dana.

Kakve će posljedice ostaviti pandemija na zdravstvo? Kako će uopće izgledati zdravstvene usluge u bližoj budućnosti? Odgovoriti na ova pitanja je praktični nemoguće, no jedna je stvar sigurna: novi trendovi su već tu, a tehnologija je ta koja omogućava njihovo usvajanje.

Pravo vrijeme za unapređenje IT infrastrukture, procesa i tehnoloških rješenja je – sada. Benefiti digitalizacije su višestruki, ali ona više ne smije ostati samo slovo na papiru.

Pacijenti danas očekuju nove pristupe poput virtualnog liječenja što je moguće jednostavnom implementacijom sigurnog video konferencijskog sustava u temelje bolnica, ali i u navike liječnika i medicinskog osoblja. Danas digitalni alati mogu uvelike povećati produktivnost i smanjiti broj nepotrebnih operacija koji će omogućiti kvalitetniji rad i pružanje još boljih usluga. Zdravstvene institucije trebaju iskoristiti svu moć dostupnih tehnoloških rješenja.

Bilo da se radi o kvalitetnoj i robusnoj mreži, sigurnosti sustava, aplikacijama ili kolaboracijskim rješenjima – digitalna transformacija i kvalitetna infrastruktura predstavljaju ključ za uspješno savladavanje svih budućih izazova. Poliklinika Bagatin primjer je institucije koja je izazovima doskočila implementacijom virtualne Webex platforme za kolaboraciju i tako ostala povezana s pacijentima, omogućila osoblju da ostvari maksimum u datim uvjetima i zadržala kontinuitet poslovanja.

Od početka pandemije Cisco pomaže zdravstvenim organizacijama da unaprijede radno okruženje i poslovanje. Tehnologija omogućava pomicanje granica u zdravstvu – od virtualne njege, sigurnosti rada, učinkovitije suradnje među osobljem do boljeg korisničkog iskustva za pacijente.

Inovativna i provjerena Cisco rješenja za zdravstvenu industriju omogućavaju proširen pristup njezi i bolju skrb, sigurniji sustav i zaštitu privatnosti pacijenata, jednostavno upravljanje svim povezanim sustavima te pogodnosti poput obavijesti ili podsjetnika preko mobilnog telefona te virtualne preglede. Upravo je to ono na što zdravstvene institucije trebaju staviti fokus u budućnosti. Vrijeme je za analizu trenutnog stanja i plansko, dugoročno unapređenje!

Još iz kategorije

Hrvatske tvrtke sve više prepoznaju prednosti cjelokupnih rješenja baziranih na Salesforcu

Hrvatske tvrtke sve više prepoznaju prednosti cjelokupnih rješenja baziranih na Salesforcu

23.06.2021.

Domaća IT i konzultantska scena bogatija je za novog člana tvrtka LeverUP Consulting, s uredima u Zagrebu i Talinu o čemu smo razgovarali s direktoricom Dariom Kulikovom koja ističe kako su specijalizirani za implementaciju, nadogradnju i održavanje CRM sustava te da su certificirani partner američke tvrtke Salesforce.

Digitalni tisak u novoj tehnološkoj eri

Digitalni tisak u novoj tehnološkoj eri

17.06.2021.

Canon Europe predstavlja dvije nove napredne mogućnosti automatizacije - jedinicu za praćenje i jedinicu za provjeru za digitalne tiskarske strojeve u boji iz serije imagePRESS C10010VP. Ti noviteti predstavljaju dodatnu podršku korisnicima u tiskarskim produkcijskim okruženjima za postizanje otisaka najviše kvalitete za manje vremena i bez ručnih intervencija rukovatelja.

Značajan iskorak Compinga uz kupnju tvrtke Data Target

Značajan iskorak Compinga uz kupnju tvrtke Data Target

17.06.2021.

Nakon što je Comping preuzeo dio poslovanja Megatrenda razgovarali smo s predsjednikom Uprave Alojzijem Jukićem koji ističe kako je to s jedne strane to je širenje portfelja naših usluga i proizvoda, ali i direktno ubrzavanje poslovanja.