Išek: Prošli smo internu transformaciju i postali agilna kompanija

Išek: Prošli smo internu transformaciju i postali agilna kompanija

Uoči još jedne Combis konferencije koja će se sredinom idućeg mjeseca održati u Vodicama razgovarali smo s predsjednikom Uprave Combisa Hrvojem Išekom. Gledajući poslovne rezultate u 2019. godini, koji su objavljeni u sklopu poslovnih rezultata njihova vlasnika HT-a, Combis bilježi malen rast s 86 milijuna iz prva tri mjeseca prošle godine na 88 milijuna kuna što je rast od 2,32 posto. U prošloj godini Combis je ostvario 11,68 posto rasta i to na 526 milijuna kuna prihoda, pokazuju godišnji HT-ovi rezultati. Što se tiče promjena u Combisu Išek za ICTbusiness.info ističe kako se fokusiraju na dvije tehnološke sfere i to digitalnu transformaciju kompanija i digitalno mjesto budućnosti.

Kakvim ocjenjujete poslovanje u 2018. godini i što očekujete u 2019.?

Izuzetno sam ponosan na kolegice i kolege u timu jer smo ostvarili još jednu, treću u nizu rekordnu godinu uz dvoznamenkasti rast dobiti. Zahvaljujem svima u timu na trudu i angažmanu, nekad i glavoboljama, no bez toga ne bismo bili tu gdje jesmo. Moram istaknuti još jednu stvar - da na zaposlenike Combisa nisam ponosan samo zbog impresivnih rezultata, već im se divim i zbog brojnih osobnih kvaliteta - osim što su vrhunski profesionalci, oni su i fantastični ljudi, snalažljivi, razboriti i kreativni, s kojima je zadovoljstvo raditi. Mislim da to nema svaka tvrtka.

Uz sve izazove koji standardno prate internu transformaciju, Combis se lani realizirao kao agilna kompanija. Izmijenili smo način rada, ubrzali procese, pojednostavnili kolaboraciju. Mi smo velika tvrtka koja posluje na izrazito dinamičnom tržištu gdje su promjene dio svakodnevice i zbog toga moramo biti maksimalno fleksibilni. Za takav način poslovanja ključne su dvije stvari - međusobno povjerenje svih zaposlenika i učinkovita komunikacija.

Vodi nas želja za inoviranjem, potpisujemo da je samo promjena stalna i znamo da ne možemo biti 'in the box', a očekivati rezultate 'out of the box'. Isto vrijedi i za ovu godinu, koja je započela  redizajnom vizualnog identiteta, a od koje očekujem daljnji razvoj naših produkata, o čemu ćemo govoriti na nadolazećoj Combis konferenciji u Vodicama.

Što korisnici očekuju od rješenja koje im implementirate, koji je to tip rješenja, koje poslovne probleme rješavate?

Fokusiramo se na dvije tehnološke sfere. Prva je digitalna transformacija kompanija (Cloud, Big Data, digitalna infrastruktura, IoT, Managed Services, excursor, kontaktni centri, CRM i konzultantske usluge) dok smo drugu nazvali digitalno mjesto budućnosti. Naime, svijet se brzo mijenja, a napredak tehnologije ne utječe samo na poslovanje, već i na ljude, zato je ulaganje u digitalno radno mjesto jedna od ključnih investicija u održivost i rast poslovanja. U području digitalnog radnog mjesta radimo virtualizaciju desktop računala, upravljanje i sigurnost mobilnih uređaja, hardver kao uslugu te usluge komunikacije i kolaboracije.

Nedavno smo implementirali naše vlastito rješenje Digital Workplace kojim smo povezali mnoge digitalne platforme i alate u cilju postizanja veće produktivnosti, komunikacije te angažiranosti kolegica i kolega. Digital Workplace je naše centralno mjesto kolaboracije, mjesto pristupa Office alatima, a omogućuje vidljivost najčešćih dokumenata te vlastite analitike, kao i kompanijskih vijesti, obavijesti, aktualnih projekata i kalendara. Digital Workplace jedno je od naših rješenja koja smo odlučili prvo sami implementirati, a zatim, nakon što se uvjerimo da besprijekorno funkcionira i da je na zavidnoj razini customer experience-a - staviti na tržište.

Trendi rješenje je i web aplikacija za automatizaciju procedura i politika udaljenog pristupa. Combis ARA (Automated Remote Access) rješenje omogućuje upravljanje udaljenim pristupom s jednog mjesta, praćenje zahtjeva u realizaciji, izmjenu parametara s korisnicima udaljenog pristupa te automatsku konfiguraciju komponenti.

ManageMyOperations je inovativan sustav koji objedinjuje poslovne operacije na razini cijele kompanije. Omogućuje podršku planiranju, izvršenju te nadzoru operativnih isporuka proizvoda, usluga i projekata. Istaknuo bih da je ovo jedno od rijetkih rješenja koje objedinjuje operativne i financijske procese te osigurava podršku upravljanju ugovornim odnosima s poslovnim partnerima u realnom vremenu. Implementirali smo ManageMyOperations u Combisu i postigli smo precizniji dohvat korisničkih zahtjeva te značajno smanjili količinu administracije i unosa podataka.

Koliki je danas utjecaj machine learning, deep learning, AI?

Machine learning je kao pojam danas postao buzzword kao Big Data prije par godina, svi ga vole spomenuti. Iako smo svjedoci da je AI tehnologija, primarno kroz mobilne uređaje i digitalne asistente, značajno pojednostavnila život konzumentima, istodobno valja istaknuti kako se izuzetno puno priča o tome, a zapravo nema jako puno kvalitetnih primjena u tehnologijama koje su dostupne krajnjim kupcima.

Mi smo primarno fokusirani na scenarije korištenja strojnog učenja koji će imati primjenu kod nas u kompaniji, kao i na scenarije vezane uz proizvode koje imamo (ili razvijamo) gdje se umjetna inteligencija može koristiti kao dodana vrijednost. Primjerice korištenje machine learning algoritama za uočavanje i analizu uzroka pojedinih događaja vezanih za potrošnju energije u proizvodnim djelatnostima ili korištenje machine learning algoritama u svrhu analize uzroka kvarova opreme i predikcije kvarova, tzv. predictive maintenance.

Što se tiče očekivanja korisnika od umjetne inteligencije, ona se mogu podijeliti u nekoliko generalnih područja. Prvo je poboljšanje odnosa s kupcima (chatbot rješenja), povećanje efikasnosti/smanjivanje troškova (rješenja za robotizaciju procesa), i stvaranje novih poslovnih modela (npr. location based services). Ovo područje je također zanimljivo za Combis, stoga smo R&D za umjetnu inteligenciju izdvojili u zasebnu poslovnu jedinicu, koja ima drugačiji fokus i vrste zadataka nego ostatak kompanije.

U kojem smjeru vidite razvoj IoT rješenja i usluga - senzorika, rješenja za prikupljanje i obradu podataka?

Internet stvari je sasvim sigurno, uz umjetnu inteligenciju, tehnološko područje koje će obilježiti bližu budućnost, ali i ostaviti dugoročni trag, kako na poslovanje, tako i na svakodnevni život.

IoT rješenja sastoje se od tri glavne komponente: uređaji, connectivity te softver za prikupljanje i obradu podataka sa senzora. Combis razvija mrežu partnera koji proizvode i implementiraju senzorska rješenja (a neka senzorska rješenja i samostalno implementiramo), koristeći pritom sve relevantne načine povezivanja (connectivity), kako lokalnog (industrijski i komercijalni protokoli), tako i pomoću najnovijih LPWAN tehnologija koje tek uzimaju zamah.

Područja poslovne primjene za koja Combis nudi rješenja su nadzor potrošnje energije i vode, te nadzor vodovodnih sustava i praćenje gubitaka vode, a u planu su i druga rješenja kojima je IoT tehnološka podloga.

Security je neizostavna tema već dulje vrijeme. Što radite po tom pitanju?

Zaštita od cyber ugroza je preduvjet za digitalnu transformaciju svake kompanije. Oni koji misle da ne mogu biti meta napada i/ili ne vide po čemu bi bili hakerima zanimljivi - samo se zavaravaju. U svijetu IT sigurnosti vlada uzrečica da postoje tvrtke koje su napadnute i one koje za to još nisu saznale.

Zbog tih trendova, Combis je izradio paket upravljanih cyber-security usluga za korisnike koji sadrži i optimalna tehnološka rješenja i, povrh toga, upravljane usluge za zaštitu od ugroza. To znači da odgovornost za optimalnu cyber-sec zaštitu i djelovanje u slučaju ugroze preuzima Combis cyber sec tim stručnjaka.

Inače, svijest o potrebi sigurnosti kod korisnika u Hrvatskoj je na puno višoj razini nego prijašnjih godina, ali primjećujemo da same investicije i realizacije nisu optimalne. Razlozi su nedostatak cyber-sec kompetencija i jasne strategije cyber-sec zaštite. Nedostatak kvalitetnih cyber sec stručnjaka je izazov, kako za kompanije tako i za krajnje korisnike, a bit će sve izraženiji u budućnosti. Isto tako, smatram da će u budućnosti prevladati trend po kojem će kompanije konzumirati cyber-sec zaštitu kao servis, a ne primarno kupovati tehnologije i rješenja.

Još iz kategorije

Dugo čekanje u redu riješeno mobilnom aplikacijom

Dugo čekanje u redu riješeno mobilnom aplikacijom

18.07.2019. komentiraj

Addiko banka uvela je mobilnu aplikaciju QLine putem koje klijenti mogu dobiti svoj redni broj bez potrebe za čekanjem u redu, a u poslovnici borave samo onoliko koliko trebaju kako bi obavili posao. S QLine aplikacijom Addiko banka klijentima na jednostavan način omogućuje brže i praktičnije obavljanje poslova u poslovnici banke, bez nepotrebnog gubitka vremena čekajući u redu.

Veritasova nova platforma za upravljanje podacima u tvrtkama

Veritasova nova platforma za upravljanje podacima u tvrtkama

17.07.2019. komentiraj

Veritas Technologies objavila je svoju platformu Enterprise Data Services Platform, objedinjen skup tehnologija koje su stvorene kako bi kompleksnost složenih poslovnih IT sustava učinile apstraktnom. Ova platforma, koju pokreće Veritasov NetBackup 8.2, omogućava korisnicima da na jednostavan način postignu ono što im je najvažnije: visoku dostupnost aplikacija, podatke koji su uvijek zaštićeni i koje je moguće obnoviti, te uvid u podatke koji omogućava operativnu učinkovitost i usklađenost s regulativnim okvirom.

Najuspješnije svjetske kompanije sve češće surađuju s hrvatskim it tvrtkama

Najuspješnije svjetske kompanije sve češće surađuju s hrvatskim it tvrtkama

15.07.2019. komentiraj

Q je trenutno najbrže rastuća softverska agencija u Europi, a u svom portfoliju sadrži najprestižnije svjetske brandove, kao što su The Times, BBC, Facebook, Nestle, Vaillant, Volkswagen, Hilti i mnogi drugi, vole se pohvaliti u kompaniji pod imenom Q.