INTERVJU: IN2 Grupa nastavila rast u 2018. godini

INTERVJU: IN2 Grupa nastavila rast u 2018. godini

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Nakon kupnje od strane CSI-a IN2 Grupe je prošlu poslovnu godinu završila jako dobro uz nastavak pozitivnih trendova, ističe u intervjuu za ICTbusiness.info predsjednica Uprave Katarina Šiber Makar. Prema njezinim riječima prihodi su nastavili rast i to 2,5% IN2 Zagreb, 8,9% IGEA, 54% Pardus, dok je dobit prije kamata, oporezivanja, amortizacije i deprecijacije (EBITDA) za IN2 Zagreb čak i više od 4 puta, uz EBITDA maržu od 6,4 posto, Igein EBITDA je rastao 33 posto uz maržu od 24,2 posto.

„Zadržali smo vrlo dobru strukturu klijenata. Isplatila su nam se ulaganja u nove proizvode i usluge, kao i razvoj postojećih proizvoda i usluga te aktivnije poslovanje u široj regiji i na dalekim tržištima poput Vijetnama i Azerbajdžana“, ističe Katarina Šiber Makar.

Kakva vam je bila 2018. godina? Kakav je financijski rezultat tvrtke, što su bili najveći uspjesi, a što najveći izazovi poslovanja IN2?

Zanimljiva, izazovna i, na kraju, uspješna - razvijamo se i rastemo. Financijski rezultat koji smo ostvarili 2018. najbolji je u posljednjih nekoliko godina. Dobit IN2 Grupe značajno je porasla u odnosu na prethodnu godinu. IN2 Zagreb bruto dobit je  porasla s  2 milijuna kuna u 2017. godini na 9,8 milijuna kuna u 2018. (EBITDA marža 6,4%). Bruto dobit naše tvrtke IGEA porasla je s 4,8 milijuna kuna  u 2017. na 6,5 milijuna kuna u 2018. (EBITDA marža 24,2%), bruto dobit naše tvrtke  Pardus u 2018. godini bila je 1,6 milijuna kuna (EBITDA marža 28,4%).

Fokusirali smo se na profitabilnije projekte i efikasnije naplaćivali potraživanja. Bilježimo i ciljani rast poslovnih prihoda i to 2,5% IN2 Zagreb, 8,9% IGEA, 54% Pardus, no ono što je bitno jest da nam je neto prihod, dakle onaj koji sami generiramo, značajno veći. Gotovo cijeli prihod u 2018. je softverski, s vrlo malim udjelom hardvera i licenci trećih strana.

Prošle smo se godine fokusirali na segmente kojima se želimo baviti i u budućnosti, a smanjili angažman u segmentima koje ne vidimo relevantnim za budućnost. Troškovi zaposlenih u 2018. porasli su za 13 posto u odnosu na godinu ranije – to se odnosi i na novo zapošljavanje i na bolje uvjete za zaposlenike.

Lani smo imali značajno povećanje troškova u odnosu na prethodne godine, a bitan udjel u tim troškovima imao je i otkup IP prava za određene proizvode koji nisu bili u potpunom vlasništvu IN2 Grupe.

Zadržali smo vrlo dobru strukturu klijenata. Isplatila su nam se ulaganja u nove proizvode i usluge, kao i razvoj postojećih proizvoda i usluga te aktivnije poslovanje u široj regiji i na dalekim tržištima poput Vijetnama i Azerbajdžana.

Izazov? Naš, kao i izazov cijelog sektora pa i gospodarstva, je stabilnost tržišta radne snage, odnosno dostatnost IT stručnjaka. Mnoge vanjske kompanije rade near shoring i off shoring u Hrvatsku, mnogo kvalitetnih stručnjaka odlazi u inozemstvo ili iz Hrvatske rade za strana, značajno bogatija tržišta.  Mislim da kao društvo ne shvaćamo ovaj trend dovoljno ozbiljno i ne poduzimamo dovoljno da ga se zaustavi ili barem ublaži.

Već gotovo godinu i pol poslujete pod kapom novog vlasnika. Što je nova vlasnička struktura promijenila po pitanju upravljanja, strategije i strukture poslovanja? Jeste li mijenjali ustroj kompanije? Hoćete li?

CSI grupa nas je kupila jer su procijenili da smo kompanija s potencijalom. Trudimo se to povjerenje opravdati, posebno jer je strategija CSI grupe da nastavi s ulaganjima u naš razvoj (i organski i kroz akvizicije) da postanemo i ostanemo lider u industrijama u kojima smo prisutni, i da nastavimo što kvalitetnije podržavati korisnike naših usluga.

Napravili smo određene promjene kako bismo bili efikasniji i spremniji za budućnost, ali nismo značajnije mijenjali ustroj tvrtke. I dalje poslujemo kroz pet poslovnih područja - zdravstvo, financije, javni sektor, osiguranje i gospodarstvo, a tako će i ostati. Vjerujem u upravljanje u kojem menadžment ima jak mandat pa to naša struktura i odražava – moj menadžment ima mandat, ali i odgovornost. Ljudima s kojima radim dajem puno slobode da samostalno donose odluke, a kad ih donesu dosljedno ih i  provodimo.

CSI ima interesantan način upravljanja, drugačiji od svih mojih dosadašnjih internacionalnih iskustava. Moram priznati da meni ovaj način odgovara. Daju veliku slobodu lokalnom menadžmentu, ne miješaju se u operativno upravljanje kompanijom, čak i u strateškim odlukama imaju ulogu koja je više savjetodavna. S druge strane donose jako puno iskustva iz drugih zemalja od kojih su mnoga primjenjiva i kod nas. Učimo, dobivamo nove ideje, otvoreniji smo tome da pokušamo neke stvari drugačije.

Ne nudite samo brojna individualna rješenja nego i cjelovita rješenja svojim klijentima iz različitih sektora. Po čemu su ona kvalitetnija od sličnih rješenja na tržištu i ima li uopće sličnih integriranih rješenja? Koja je komparativna prednost IN2 u usporedbi s konkurencijom za nekog klijenta?

Naš poslovni pristup se temelji na vertikalnim integriranim rješenjima koja odgovaraju na vrlo specifične potrebe u raznim segmentima. Primjenom ekosustava produkata i rješenja, njihovom integracijom i nadopunjavanjem kroz sve naše sektore ostvarujemo dugoročne suradnje s našim korisnicima. Takav pristup zaokruženih rješenja u velikim i složenim organizacijama definitivno je jedna od naših najvećih snaga, jer uz tehnologiju i softver značajan dio usluga koje pružamo čine poslovni konzultanti, poslovni analitičari i voditelji proizvoda. Tako našim klijentima omogućujemo da uz softver implementiraju i najbolje prakse i standarde industrije odnosno da ih stalno nadograđuju. Posve iskreno, ne mislim da postoji mnogo IT kompanija u Hrvatskoj koje mogu ponuditi ovakav pristup.

Prednost nam donosi i djelovanje na više tržišta, u regiji, Europi i Aziji. Radimo kroz podružnice i razvojne centre u nizu zemalja što omogućava da multidiscipliniranost, širinu i ta iskustva prenosimo i u projekte naših korisnika. Naravno, dio našeg vremena i znanja posvećujemo i istraživanju i razvoju, proširivanju naših usluga i produkata kroz unapređenja ili nadogradnju funkcionalnosti, uvođenje novih add-onova, modula ili novih rješenja za pojedine poslovne vertikale.

Nedavno ste dobili posao implementacije zdravstvenog informacijskog sustava u Saudijskoj Arabiji. Sto planirate dalje u ovom segmentu? Planirate li se snažnije orijentirati na izvoz i, ako da, u kojim segmentima?

Saudijska Arabija za nas je iskorak na novo tržište, ne samo u geografskom smislu. Pratimo partnera koji u idućim godinama otvara nekoliko domova za starije i nemoćne na cijelom području Vijeća za suradnju u zaljevu (GCC), što je drugačiji tip privatne zdravstvene skrbi od onog koji smo dosad pokrivali. S obzirom na demografske trendove, ovo je rastući segment tržišta koji dosad nije privlačio toliko pažnje i treba kvalitetna rješenja koja mi nudimo.

U posljednjih nekoliko godina imali smo dosta uspjeha u segmentu privatnih bolnica, koje su orijentirane ne samo na vrhunsku uslugu i skrb, već i na konkurentnost i upravljanje vlastitim operativnim poslovanjem , troškovima i prihodima. Njima pružamo kompletno rješenje u čijem je središtu bolnički sustav preko kojega modeliramo sve procese i pomažemo liječnicima i poslovnim rukovoditeljima da donose pravovremene i kvalitetne odluke. Bolnički sustav integriramo s vlastitim laboratorijskim sustavom (LIS), koji omogućuje kompletnu automatizaciju procesa u laboratoriju, te raznim specijalističkim sustavima i uređajima koje bolnica već koristi u svakodnevnom radu. U fokusu su nam regija Kavkaza, gdje nam je klijent Bona Dea International Hospital u Bakuu u Azerbajdžanu te Sjeveroistočna Azija,  gdje upravo završavamo implementaciju sustava u Vijetnamu, u L'Hôpital Français de Hanoi.  Vrlo nam je interesantno tržište Slovenije, posljednjih 6 mjeseci puno radimo na pojačavanju naše prisutnosti na tom tržištu. Planiramo ući i u primarnu zdravstvenu zaštitu i time zaokružiti našu ponudu u Zdravstvu.

Želim naglasiti da ćemo u Hrvatskoj uvijek imati snažnu prisutnost sa svojom mrežom korisnika i partnera te da ćemo i dalje raditi na novim proizvodima i nuditi svojim korisnicima nove usluge. To se neće promijeniti. Hrvatska je za nas primarno tržište. Spremni smo odgovoriti na izazove koji postoje i u našem zdravstvu, na razini pojedinih zdravstvenih ustanova, ali i na nacionalnoj razini.

Kojima od trendova budućnosti i novih tehnologija ima mjesta u razvojnim planovima IN2? Gdje prepoznajete trendove i prilike za inovaciju?

Kao visokotehnološka grupa pratimo trendove i u svim smo novim područjima imali određene razvojno-istraživačke inicijative, kroz interne projekte, podršku start-upima, suradnju s akademskim sektorom ili unutar CSI grupe. U područjima u kojima samo dugo prisutni kroz rješenja i poslovna znanja radimo i iskorake kroz primjenu IoT tehnologija, odnosno strojnog učenja. Naše rješenje IN2Water služi za predviđanje potrošnje i praćenje gubitaka u vodoopskrbnom sustavima i time želimo doprinijeti izgradnji svijesti i konkretnih alata za očuvanje dragocjenih prirodnih resursa u okruženju u kojem živimo. Druga tema su pametni gradovi, bavimo se digitalizacijom procesne infrastrukture za e-usluge građanima, a posebno volim istaknuti Eko kartu za prikupljanje i prikazivanje ekoloških parametara s IoT senzora.

Hrvatska ima problem nedostatka stručnog kadra, pogotovo na senior pozicijama. Kako se u IN2 nosite s ovim problemom i kako motivirate i privlačite stručnjake da postanu dio vašeg tima? Što je danas za IT stručnjake kvalitetan poslodavac?

S obzirom na to da u Hrvatskoj obrazujemo stručnjake koji mogu konkurirati ICT stručnjacima svijeta – sve teže. Dosta stručnih ljudi odlazi iz Hrvatske, ne zato što ne mogu živjeti od zarade u ovom poslu, nego zato što će im poslodavac u inozemstvu ponuditi više. Ljudima danas novac nije jedini ni najvažniji motivator. Oni traže drukčije načine upravljanja, rada i razvoja nego što su očekivali ranije generacije. Ostaju na onim radnim mjestima s kojim su zadovoljni, koja im pružaju mogućnost za edukaciju i ulaganje u njihova znanja, koja im daju osjećaj sigurnosti i uvažavanja.

U IN2 se sve više fokusiramo na oblikovanje radnih mjesta koja će našim stručnjacima nuditi s jedne strane stabilnost, a s druge strane prilike za rast, usavršavanje i otkrivanje područja u kojima su posebno dobri. Bitno je poticati ih na razvoj, inoviranje i razmišljanje „izvan kutije“ i u segmentu upravljanja ljudima planiramo se značajno transformirati.  Nismo još ni blizu cilja koji želimo ostvariti, ali ozbiljno radimo na tome.

Ljudi kod nas imaju priliku raditi u ugodnoj i suradničkoj  atmosferi, koristiti pogodnosti fleksibilnog radnog vremena što je posebno važno za mlade obitelji, družiti se i rekreirati izvan radnog vremena. Trudimo se ulagati podjednako u sve segmente kreiranja radnog okruženja koje će biti privlačno IT stručnjacima.

Možete li nam dati naznake kratkoročne i srednjoročne strategiju IN2? U kojim segmentima planirate jače iskorake? Imate li u planu razvoj nekih novih proizvoda?

U budućnosti, rast vidim u svim organskim inicijativama, ali u obzir dolaze i nove akvizicije. Smatram da potencijal za rast imaju proizvodi i usluge usmjereni na digitalizaciju u svim sektorima. IT sektori i IT sustavi postaju „usko grlo“ obzirom na sve veća očekivanja i objektivne potrebe koje poslovanje ima. U dosta industrija IT sustavi morat će proći kroz ozbiljne transformacije – neki nužno i u segmentima svojih core IT sustava, neki u uvođenju digitalnih rješenja, integriranih sa starim core sustavima.

Što se poslovanja tiče, u većini segmenata planiramo snažniji izvoz naših rješenja i širenje na nova tržišta. Širimo svoju prisutnost na Bliskom istoku, vrlo su nam interesantna tržišta Slovenije, tržišta centralno-istočne Europe i još nekoliko drugih tržišta. To se ne odnosi samo na segment Zdravstva, već na sve naše sektore.

Dosta ulažemo u unaprjeđenje naših postojećih i razvoj novih produkata u različitim segmentima. Neki od njih su Opus*ERP, BPM, Invest, e-Commerce, B2B, e-računi, razvoj digitalne platforme za online usluge osiguravajućih kuća. Želim spomenuti i ulaganja u softver za sljedivost roba u industriji hrane i pića, duhanskoj industriji, industriji automobilskih dijelova.

Nastavili smo i s drugim ulaganjima u 2018. godini: preuzeli smo stopostotni udjel u makedonskoj tvrtki IN2 d.o.o.e.l. Skopje, nastavili širenja kapaciteta na tržištima Makedonije i Bosne i Hercegovine. Ukupna vrijednost svih tih investicija iznosila je više od 7 milijuna kuna.

 

Još iz kategorije

Oracle predstavio rješenja za digitalizaciju procesa upravljanja ljudskim resursima

Oracle predstavio rješenja za digitalizaciju procesa upravljanja ljudskim resursima

19.10.2019. komentiraj

Utjecaj digitalizacije u području upravljanja ljudskim resursima nije vidljiv samo kroz smanjenje i automatizaciju administrativnih zadataka, već i kroz razvoj novih kompetencija, nove oblike zapošljavanja i procese upravljanja ljudskim resursima. Pronalazak talenata i njihovo zadržavanje u firmama jedan je od osnovnih izazova s kojima se HR menadžeri danas aktivno susreću, a najbolje prakse, konkretna rješenja i mogućnosti prezentirani su na danas održanom Oracle seminaru HR u digitalno doba.

Nova serija imagePROGRAF PRO

Nova serija imagePROGRAF PRO

19.10.2019. komentiraj

Nova serija imagePROGRAF PRO olakšat će korisnicima tisak na velike formate i učiniti ga lakšim nego ikad prije – bez obzira na to da li je riječ o fotografima ili vlasnicima tvrtke za profesionalni tisak. Dojmljivi posteri umjetničkih djela s tiskom bez obruba zadivit će svakoga i nije ih potrebno obrezivati ni uokvirivati. Sada je moguće još brže pretvoriti ideje u otisnute radove – ali i dobit – i to uz minimalne ručne intervencije. Uz pet novih modela korisnici mogu biti sigurni da postoji imagePROGRAF PRO za svakoga. Svi dolaze s novim razinama automatskog rukovanja medijima i pametnijim mogućnostima rada nego ikad prije.

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

15.10.2019. komentiraj

Schneider Electric okupio je  2. i 3. listopada u Barceloni, na Innovation Summitu više od 3.500 klijenata, partnera, dobavljača i influencera te značajan broj ljudi koji su događaj pratili virtualno. Bila je to prilika da svi oni čuju najnovije smjernice ka digitalizaciji gospodarstva te upravljanju energetskim resursima, kao i o ključnim globalnim temama poput samoodrživosti, energetskoj i operativnoj učinkovitosti, povezivosti i sigurnosti.