IN2 BIS za KBC Sestre milosrdnice vrijedan 4,1 milijuna kuna

IN2 BIS za KBC Sestre milosrdnice vrijedan 4,1 milijuna kuna

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

IN2 i Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice potpisali su ugovor kojim se nastavlja informatizacija KBC-a i povezivanje sve tri lokacije u jedinstveni informacijski sustav, a projekt je vrijedan 4,1 milijuna kuna.

IN2 BIS rješenje prepoznato je kao vodeće u kategoriji informacijskih sustava za bolnice čemu svjedoči i implementacija u više od 45 bolnica diljem Hrvatske u protekla dva desetljeća, ističu iz IN2 i dodaju da se rješenja prilagođavaju specifičnostima pojedinih zdravstvenih sustava koje analiziraju i prilagođavaju stručnjaci iz tima Sektora zdravstva IN2 prema stvarnim potrebama ustanova u koje implementiraju sustav. Takvo rješenje uskoro će biti i sastavni dio poslovanja i operativne funkcionalnosti i cjelokupnog KBC-a Sestre milosrdnice čija Klinika za traumatologiju navedeni sustav već koristi proteklih 10 godina, objašnjavaju iz IN2.

Uz implementaciju sustava i na ostale dvije lokacije, u Vinogradskoj i Klinici za tumore, KBC Sestre milosrdnice bit će povezan jedinstvenim BIS rješenjem. Prema prvim naznakama, novi sustav bi mogao biti operativan već u srpnju ove godine, objašnjavaju dalje iz IN2 i dodaju da kvalitetu sustava potvrđuje i činjenica da je bio korišten krajem ožujka kao dio priprema KBC-a za prihvat pacijenata oboljelih od koronavirusa za potrebe privremeno postavljenog smještajnog kapaciteta u Arena Centru u Zagrebu.

„Nakon desetljeća korištenja sustava na samo jednoj od lokacija, KBC Sestre milosrdnice će napokon na svim svojim lokacijama biti povezan bolničkim informacijskim sustavom kakav i zaslužuje ustanova ove veličine i važnosti“, izjavio je prof. dr. sc. Mario Zovak, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice.

„Sustav smo pripremili i za posebne okolnosti prihvata pacijenata u Arena Centru i prvi put mogu reći da mi je drago da se na kraju sustav nije koristio. Međutim, i u ovoj situaciji se IN2 pokazao kao pouzdan partner KBC-a, što je KBC prepoznao te nam ukazao povjerenje za daljinu informatizaciju njihovog sustava. Vjerujem da će IN2 BIS omogućiti veću efikasnost poslovnih procesa KBC-a te pomoći zdravstvenim djelatnicima u pružanju kvalitetne usluge pacijentima“, kazuje Denis Jašarević, izvršni direktor Sektora zdravstva IN2.

IN2 grupa ima veliki tim stručnjaka koji se bavi razvojem softverskih proizvoda za bolnice, laboratorije, zdravstvena osiguranja i druge zdravstvene institucije, objašnjavaju u IN2 i zaključuju da osim u bolničkim ustanovama u Hrvatskoj, IN2 rješenja za zdravstvene sustave implementirana su diljem regije, ali i na dalekim tržištima poput Vijetnama, Azerbejdžana i Saudijske Arabije.

Još iz kategorije

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

02.07.2020. komentiraj

Atos potpisao je ugovor s Hrvatskim Telekomom, vodećim telekomom u Hrvatskoj, za implementaciju centralne IoT platforme. Lokalni tim Atosovih stručnjaka odradit će instalaciju, integraciju, konfiguraciju i puštanje nove platforme u produkcijski rad, a bit će zaduženi i za njezino održavanje. Platformu je razvila njemačka tvrtka Software AG. Implementacija projekta je započela u svibnju, a početak komercijalne upotrebe platforme očekuje se u listopadu ove godine.

Microsoft Defender ATP od sada brani sve Linuxe

Microsoft Defender ATP od sada brani sve Linuxe

30.06.2020. komentiraj

Microsoft je još u studenome 2017. sklopio partnerstva s velikanima na području zaštite na internetu kako bi integrirao njihov način prepoznavanja prijetnji, ali i samu postojeću bazu koju imaju, unutar svog Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP), a novitet je da napokon postoji verzija za Ubuntu i sve Linuxove distrose.

Digitalna komora dizajnirana kao spoj nekoliko platformi i rješenja po mjeri

Digitalna komora dizajnirana kao spoj nekoliko platformi i rješenja po mjeri

30.06.2020. komentiraj

S više od 28 godina iskustva i globalnim poslovanjem, IN2 grupa jedan je od regionalnih lidera u razvoju softvera za čitav niz poslovnih grana. Osim razvoja rješenja za postojeća i nova poslovna područja te digitalnih rješenja, IN2 pruža usluge IT konzaltinga, implementacije vlastitih i standardnih rješenja te sistemske podrške primijenjenim rješenjima. IN2 grupa dio je Constellation Software Inc koji surađuje s preko 125.000 klijenata u više od 100 zemalja. Njihov projekt za Hrvatsku gospodarsku komoru nazvan Digitalna komora bio je povod za razgovor s Davorom Vinčićem direktorom projekta iz Sektora za gospodarstvo IN2. Ukupna vrijednost projekta je 28.7 milijuna kuna od čega 85 posto, odnosno 24.4 milijuna sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 15 posto HGK kao korisnik projekta. Digitalna komora trenutno ima preko 25.000 registriranih korisnika.