VELIKA PROMJENA

IBM će ojačati kanadsku industriju poluvodiča

IBM-ova kanadska tvornica Bromont jedna je od najvećih sjevernoameričkih tvornica za sklapanje i testiranje čipova, koja radi u regiji već 52 godine.

IBM će ojačati kanadsku industriju poluvodiča
Depositphotos

IBM, Vlada Kanade i Vlada Quebeca najavili su sporazume koji će ojačati kanadsku industriju poluvodiča. Ugovor bi trebao dodatno razviti mogućnosti sklapanja, testiranja i pakiranja (ATP) za poluvodičke module koji će se koristiti u širokom rasponu aplikacija uključujući telekomunikacije, računalstvo visokih performansi, automobilsku industriju, zrakoplovstvo i obranu, računalne mreže i generativnu umjetnu inteligenciju, na Tvornica IBM-a u Kanadi u Bromontu, Quebec. Ugovori odražavaju zajedničku investiciju procijenjenu na približno 187 milijuna kanadskih dolara.

"Današnja objava velika je pobjeda za Kanadu i naš dinamični tehnološki sektor. Stvorit će dobro plaćena radna mjesta, ulagati u inovacije, ojačati opskrbne lance i pomoći da najnaprednije tehnologije budu proizvedene u Kanadi. Poluvodiči pokreću svijet, a stavljamo Kanadu na čelo te prilike," rekao je Justin Trudeau, premijer Kanade.

Uz unapređenje mogućnosti pakiranja, IBM će provoditi istraživanje i razvoj za razvoj metoda za skalabilnu proizvodnju i druge napredne procese sklapanja za podršku pakiranju različitih tehnologija čipova, kako bi se unaprijedila uloga Kanade u sjevernoameričkom lancu opskrbe poluvodičima te proširila i učvrstila kanadski mogućnosti u naprednom pakiranju. Sporazumi također dopuštaju suradnju s malim i srednjim poduzećima sa sjedištem u Kanadi s namjerom poticanja razvoja ekosustava poluvodiča, sada i u budućnosti.

"IBM je dugo bio predvodnik u istraživanju i razvoju poluvodiča, pionirskim otkrićima za suočavanje s izazovima sutrašnjice. Uz rastuću potražnju za računalstvom u doba umjetne inteligencije, napredna tehnologija pakiranja i čipseta postaje kritična za ubrzanje radnih opterećenja umjetne inteligencije", rekao je Darío Gil, IBM-ov stariji potpredsjednik i direktor istraživanja.

IBM-ova kanadska tvornica Bromont jedna je od najvećih sjevernoameričkih tvornica za sklapanje i testiranje čipova, koja radi u regiji već 52 godine. Danas ovaj pogon transformira napredne poluvodičke komponente u vrhunska mikroelektronička rješenja, igrajući ključnu ulogu u IBM-ovom vodstvu u istraživanju i razvoju poluvodiča zajedno s IBM-ovim postrojenjima u Albany NanoTech Complexu iu cijeloj dolini Hudson u New Yorku. Ovi će sporazumi pomoći u daljnjem uspostavljanju koridora inovacija poluvodiča od New Yorka do Bromonta.