Facebook radi na integraciji direktnih poruka s Instagrama u Facebook Pages Manager

Facebook radi na integraciji direktnih poruka s Instagrama u Facebook Pages Manager

Foto: DepositPhotos

Facebook i Instagram nisu samo dio iste kompanije već su društvene mreže koje se konstantno usavršavaju uzajamnom integracijom, a to se nastavlja kroz plan da direktne poruke (DMs) koje organizacije primaju na Instagramu automatski stižu u pretinac aplikacije Pages Manager, kroz koju bi se moglo odgovarati automatski na dvije platforme u jednom potezu. Dakle, time bi se olakšala komunikacija i omogućila bolja veza sa zajednicom korisnika.

Trenutno, jedini razgovori kojima se može pristupiti kroz aplikaciju Pages Manager jesu oni koji se odvijaju u Messengeru. I zato je ovo veliki korak prema naprijed, olakšava obavljanje poslovanja putem društvenih mreža u vlasništvu Facebooka. Ionako je to sve zapravo jedna grupacija, pa je oduvijek bilo logično da se kroz jednu aplikaciju ili platformu može obavljati komunikacija vezana uz sve njih.

Također, bilo je za očekivati da će prije ili kasnije doći do ovog s obzirom da je Facebook još 2016. godine omogućio da se kroz Pages Manager odgovara na komentare koji su postavljeni na Instagramu. Ali, nekako se činilo da DMs nisu toliko korištene pa da ne treba ništa forsirati. Sve do trenutka kad se shvatilo da nije tako. Konkretnije, u svibnju prošle godine Instagram se pohvalio brojkom od 150 milijuna direktnih poruka mjesečno poslovnim organizacijama. Bio je to znak za integraciju.

Naravno, nije samo lakša komunikacija razlog integracije, kroz poruke se može još direktnije oglašavati i ostvarivati prihode, što su Apple i neki drugi konkurenti već shvatili. No, Facebook još nema plan monetizacije poruka, iako rasprave o tome kako ga izvesti traju poduže vrijeme. Ništa čudno, to je novi korak u oglašavanju.

Korisnike se malo toga pita sve dok su vjerni i aktivni korisnici usluga pred sobom. A one su im potrebne u toj mjeri da će pregrmiti svaku promjenu koju smatraju gorom od situacije prije. I dok je tako, svi su na dobitku, posebno Facebook...

Još iz kategorije

Dell Technologies predstavlja pet novih PowerEdge servera

Dell Technologies predstavlja pet novih PowerEdge servera

22.09.2019. komentiraj

Pet potpuno novih PowerEdge servera, dodanih u svjetski portfelj najprodavanijih svjetskih poslužitelja, osmišljen je od temelja kako bi ponudio rješenje za složene i raznolike zahtjeve tradicionalnih, novonastalih i višestrukih opterećenja rada.

Ericsson Nikola Tesla i KING ICT integriraju sustav 112-192 MUP-a

Ericsson Nikola Tesla i KING ICT integriraju sustav 112-192 MUP-a

21.09.2019. komentiraj

Konzorcij, kojeg čine kompanija Ericsson Nikola Tesla i tvrtka KING ICT, potpisao je s Ministarstvom unutarnjih poslova RH (MUP RH) okvirni sporazum na razdoblje od 3 godine te ugovor o nabavi za 2019. godinu, za integraciju sustava 112-192. MUP RH će, uz pomoć isporučenog rješenja, optimizirati komunikaciju, koordinaciju i upravljanje hitnim događajima te omogućiti brzu i neodgodivu reakciju hitnih službi, uključujući pozive na brojeve 112 i 192. Vrijednost sporazuma je gotovo 18 milijuna kuna (bez PDV-a), a ugovora o nabavi za 2019. godinu gotovo 6 milijuna kuna (bez PDV-a)

Auka i 24sata potpisali strateški sporazum o distribuciji aplikacije za mobilno plaćanje Settle

Auka i 24sata potpisali strateški sporazum o distribuciji aplikacije za mobilno plaćanje Settle

19.09.2019. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeća medijska kuća u Hrvatskoj, 24sata, potpisali su danas sporazum o strateškoj suradnji. U sklopu ovog sporazuma, 24sata će promovirati Settle kao aplikaciju za mobilna plaćanja na svim svojim platformama te će javnosti približiti prednosti korištenja ovog rješenja za slanje i primanje novca od obitelji i prijatelja te za jednostavno plaćanje kod trgovaca. Settle je pritom uvijek besplatan za korisnike.