Facebook radi na integraciji direktnih poruka s Instagrama u Facebook Pages Manager

Facebook radi na integraciji direktnih poruka s Instagrama u Facebook Pages Manager

Foto: DepositPhotos

Facebook i Instagram nisu samo dio iste kompanije već su društvene mreže koje se konstantno usavršavaju uzajamnom integracijom, a to se nastavlja kroz plan da direktne poruke (DMs) koje organizacije primaju na Instagramu automatski stižu u pretinac aplikacije Pages Manager, kroz koju bi se moglo odgovarati automatski na dvije platforme u jednom potezu. Dakle, time bi se olakšala komunikacija i omogućila bolja veza sa zajednicom korisnika.

Trenutno, jedini razgovori kojima se može pristupiti kroz aplikaciju Pages Manager jesu oni koji se odvijaju u Messengeru. I zato je ovo veliki korak prema naprijed, olakšava obavljanje poslovanja putem društvenih mreža u vlasništvu Facebooka. Ionako je to sve zapravo jedna grupacija, pa je oduvijek bilo logično da se kroz jednu aplikaciju ili platformu može obavljati komunikacija vezana uz sve njih.

Također, bilo je za očekivati da će prije ili kasnije doći do ovog s obzirom da je Facebook još 2016. godine omogućio da se kroz Pages Manager odgovara na komentare koji su postavljeni na Instagramu. Ali, nekako se činilo da DMs nisu toliko korištene pa da ne treba ništa forsirati. Sve do trenutka kad se shvatilo da nije tako. Konkretnije, u svibnju prošle godine Instagram se pohvalio brojkom od 150 milijuna direktnih poruka mjesečno poslovnim organizacijama. Bio je to znak za integraciju.

Naravno, nije samo lakša komunikacija razlog integracije, kroz poruke se može još direktnije oglašavati i ostvarivati prihode, što su Apple i neki drugi konkurenti već shvatili. No, Facebook još nema plan monetizacije poruka, iako rasprave o tome kako ga izvesti traju poduže vrijeme. Ništa čudno, to je novi korak u oglašavanju.

Korisnike se malo toga pita sve dok su vjerni i aktivni korisnici usluga pred sobom. A one su im potrebne u toj mjeri da će pregrmiti svaku promjenu koju smatraju gorom od situacije prije. I dok je tako, svi su na dobitku, posebno Facebook...

Još iz kategorije

Beč prvi u Austriji uveo električno vozilo za prikupljanje otpada

Beč prvi u Austriji uveo električno vozilo za prikupljanje otpada

14.06.2019. komentiraj

Bečom od ovog tjedna prometuje prvo električno vozilo za prikupljanje otpada. Prvi kamion ove vrste u cijeloj Austriji jučer je javnosti predstavljen u okviru klimatske konferencije R20 koju je pokrenulo slavni hollywoodski glumac austrijskog porijekla Arnold Schwarzengger.

AMD i Samsung dogovorili strateško partnerstvo na području razvoja mobilnih grafičkih čipova

AMD i Samsung dogovorili strateško partnerstvo na području razvoja mobilnih grafičkih čipova

14.06.2019. komentiraj

Samsung i AMD sklopili su partnerstvo koje se tiče IP mobilne grafike bazirane na Radeon tehnologiji, koja troši iznimno malo energije i pruža iznimno visoke performanse. Ukratko, novi je to iskorak Samsunga po pitanju razvoja pametnih telefona.

Verso Altima grupa započela niz konferencija o sigurnosti

Verso Altima grupa započela niz konferencija o sigurnosti

13.06.2019. komentiraj

Verso Altima grupa održala je u zagrebačkom Klubu književnika održala konferenciju o sigurnosti pod nazivom „Secure Your Future Now.“ Na konferenciji je sudjelovalo 60-ak sudionika iz javnog i privatnog sektora iz područja informacijske sigurnosti. Riječ je o prvoj u nizu konferencija koja nakon Zagreba seli u Ljubljanu, potom u Sarajevo kojom će se aktualizirati teme sigurnosti, zakonske regulative te mogućnosti EU financiranja proizvoda i rješenja koji osiguravaju kontinuitet informacijske sigurnosti.