Facebook radi na integraciji direktnih poruka s Instagrama u Facebook Pages Manager

Facebook radi na integraciji direktnih poruka s Instagrama u Facebook Pages Manager

Foto: DepositPhotos

Facebook i Instagram nisu samo dio iste kompanije već su društvene mreže koje se konstantno usavršavaju uzajamnom integracijom, a to se nastavlja kroz plan da direktne poruke (DMs) koje organizacije primaju na Instagramu automatski stižu u pretinac aplikacije Pages Manager, kroz koju bi se moglo odgovarati automatski na dvije platforme u jednom potezu. Dakle, time bi se olakšala komunikacija i omogućila bolja veza sa zajednicom korisnika.

Trenutno, jedini razgovori kojima se može pristupiti kroz aplikaciju Pages Manager jesu oni koji se odvijaju u Messengeru. I zato je ovo veliki korak prema naprijed, olakšava obavljanje poslovanja putem društvenih mreža u vlasništvu Facebooka. Ionako je to sve zapravo jedna grupacija, pa je oduvijek bilo logično da se kroz jednu aplikaciju ili platformu može obavljati komunikacija vezana uz sve njih.

Također, bilo je za očekivati da će prije ili kasnije doći do ovog s obzirom da je Facebook još 2016. godine omogućio da se kroz Pages Manager odgovara na komentare koji su postavljeni na Instagramu. Ali, nekako se činilo da DMs nisu toliko korištene pa da ne treba ništa forsirati. Sve do trenutka kad se shvatilo da nije tako. Konkretnije, u svibnju prošle godine Instagram se pohvalio brojkom od 150 milijuna direktnih poruka mjesečno poslovnim organizacijama. Bio je to znak za integraciju.

Naravno, nije samo lakša komunikacija razlog integracije, kroz poruke se može još direktnije oglašavati i ostvarivati prihode, što su Apple i neki drugi konkurenti već shvatili. No, Facebook još nema plan monetizacije poruka, iako rasprave o tome kako ga izvesti traju poduže vrijeme. Ništa čudno, to je novi korak u oglašavanju.

Korisnike se malo toga pita sve dok su vjerni i aktivni korisnici usluga pred sobom. A one su im potrebne u toj mjeri da će pregrmiti svaku promjenu koju smatraju gorom od situacije prije. I dok je tako, svi su na dobitku, posebno Facebook...

Još iz kategorije

NASA je blizu finalizacije svojeg sustava za upravljanje prometom dronovima u gradovima

NASA je blizu finalizacije svojeg sustava za upravljanje prometom dronovima u gradovima

22.02.2019. komentiraj

Američka svemirska agencija (NASA) spremna je za posljednje detaljne testove vezane uz upravljanje dronovima i izvest će ga u Nevadi. Bit će to konačni dokaz koliko se isplatio rad na novoj tehnologiji kroz posljednje četiri godine, i to sve u suradnji sa Saveznom upravom za civilno zrakoplovstvo (FAA).

Zagrebački Q Software otvorio ured u New Yorku

Zagrebački Q Software otvorio ured u New Yorku

21.02.2019. komentiraj

Zagrebačka IT tvrtka Q Software, jedna od najbrže rastućih IT kompanija u Europi prema Deloitteu, od početka ove godine posluje i na novoj lokaciji. Svoj šesti globalni ured otvorili su u New Yorku, digitalnom hubu istočne obale Sjedinjenih Američkih Država. Ured se nalazi u središtu New Yorka, točnije na Manhattanu, a osim te lokacije Q posluje još i iz Züricha, Osla, Belfasta, Los Angelesa te Zagreba, gdje se nalazi sjedište kompanije.

Startup iz Hrvatske može se natjecati s američkim startupima

Startup iz Hrvatske može se natjecati s američkim startupima

19.02.2019. komentiraj

Tijekom proteklih nekoliko godina, Repsly je evoluirao iz Field Team Management rješenja u Retail Execution Optimization rješenje, prema CEO-u Repsly Matu Brogieu. On je siguran da s naglaskom na umjetnu inteligenciju, prepoznavanje slike i strojno učenje mogu dodati veću vrijednost svojim klijentima.