DiscussIT: Aktualna rješenja za financijsku industriju

DiscussIT: Aktualna rješenja za financijsku industriju

Foto: DepositPhotos

Nedavno održan DiscussIT panel u organizaciji Combisa, otvorio je široku raspravu o temama koje se nastavljaju na sam naziv ovog okupljanja 'Što se događa kad se financijska industrija sretne s IT-em?'.

U srži inovacija za financijsku industrije, vrlo slično kao i u drugim industrijma su korisnici. Oni žele brzo i kvalitetno digitalno iskustvo. Žele se ulogirati na svoje online račune i vidjeti pravovremene izvještaje potrošnje usluga koje koriste ili online odobrenje bankovnih kredita u roku od nekoliko minuta.

Kako bi udovoljile visokim očekivanjima korisnika, banke rade na tome da ubrzaju  digitalizaciju svojih poslovnih procesa, a poslovne modele, organizacijsku strukturu, vještine i uloge redizajniraju kako bi odgovorile na zahtjeve novih procesa. Uspješna digitalizacija počinje s dizajniranjem svakog procesa za budućnost, bez obzira na trenutna ograničenja koja treba analizirati, ali i izazivati.

Nakon DiscussIT panela upitali smo Combis koja su aktualna rješenja za financijsku industriju, odnosno koje su to usluge za kojima postoji potražnja.

Prema odgovoru iz Combisa jedna od njih je Call From Teams usluga koju čini objedinjena komunikacija. Kvalitetna interna i ekstrerna komunikacija svakako je potrebna, posebice u uvjetima rada od kuće, a ono što se uz Call From Teams postiže, tvrde u Combisu, jest jednostavnost, kvaliteta i eliminiranje troškova investiranja u opremu.

"Usluga je namijenjena prvenstveno onima koje koriste rad s udaljenih lokacija te se pritom snažno oslanjaju i na Microsoft Teams platformu. Rasterećuju se resursi kompanija, kreira se predvidiv trošak i pospješuje komunikacija i suradnja ne samo unutar vlastitih timova, već i eksterno – prema korisnicima, klijentima i poslovnim suradnicima", navode u Combisu.

Osim Call From Teamsa, tu su i baze podataka koje su zasigurno jedna od najkritičnijih IT usluga koje zahtijevaju najbolje moguće rješenje. Budući da su sustavi baza podataka svakako visokorizični, Combis je osmislio prilagođeni sustav koji pruža jednostavnu infrastrukturu, samo potrebne licence, iznimno brzo postavljanje, puno manje održavanja sustava i cjelokupnu sigurnosnu zaštitu.

Rješenja i usluga za financijsku industriju ima izuzetno mnogo, neka su namijenjena povećanju produktivnosti unutar kompanije, neka fokusirane na razvijanje novih proizvoda banaka i osiguravatelja, a brojne su i mogućnosti za podizanje korisničkog zadovoljstva kroz primjerice nove user friendly aplikacije.

U Combisu navode i kontuirani interes za Cloud rješenja i usluge, za sustavima za automatizirano upravljanje udaljenim pristupom, za rješenjima za upravljanje mobilnim uređajima te sigurnosnim rješenjima.

U pogledu sigurnosti, Combis je lani lansirao novu 30SEC uslugu koja kombinira sigurnosnu ekspertizu i najnapredniju tehnologiju za čuvanje podataka i spriječavanje hakerskih napada.

"Brzina prilagodbe na nove tehnologije i njihova primjena u poslovnim procesima donose konkurentnu prednost i inovaciju koja je, danas, ključna za poslovni uspjeh. Odluka o ulaganju u transformaciju često nije laka, no uz dostupne tehnologije i primjere drugih, posebice inozemnih primjena, ona je nužna i obilježit će poslovanje koje dolazi", navode iz Combisa.

Još iz kategorije

Neoinfo razvio sustav za jednostavno plaćanje na portalima

Neoinfo razvio sustav za jednostavno plaćanje na portalima

24.06.2021.

Zagrebačka tvrtka Neoinfo razvila je Mobile Payments Gateway, sustav za autoriziranje transakcija i naplatu različitim aplikacijama za mobilna plaćanja. U sklopu tog projekta započeli su i s pilot projektom PortalPay namijenjenom jednostavnom i brzom čitateljskom plaćanju na portalima, blogovima i sličnim online mjestima.

Nalazimo se na početku digitalne revolucije i njezin kraj i dostignuća uopće ne možemo pojmiti

Nalazimo se na početku digitalne revolucije i njezin kraj i dostignuća uopće ne možemo pojmiti

24.06.2021.

Dinamika promjena u digitalnoj industriji je daleko brža nego u tradicionalnima i to nam donosi prilagodljivost i otpornost, ističe za ICTbusiness.info Ratko Mutavdžić tehnički direktor Microsofta za CEE regiju, koji predaje i na Algebrinom Mini MBA Digital, koji govori o umjetnoj inteligenciji, cloudu i što nas čeka u budućnosti.

Hrvatske tvrtke sve više prepoznaju prednosti cjelokupnih rješenja baziranih na Salesforcu

Hrvatske tvrtke sve više prepoznaju prednosti cjelokupnih rješenja baziranih na Salesforcu

23.06.2021.

Domaća IT i konzultantska scena bogatija je za novog člana tvrtka LeverUP Consulting, s uredima u Zagrebu i Talinu o čemu smo razgovarali s direktoricom Dariom Kulikovom koja ističe kako su specijalizirani za implementaciju, nadogradnju i održavanje CRM sustava te da su certificirani partner američke tvrtke Salesforce.