CES 2022: Schneider Electric predstavio prva energetska rješenja za dom izrađena od reciklirane plastike iz oceana

CES 2022: Schneider Electric predstavio prva energetska rješenja za dom izrađena od reciklirane plastike iz oceana

Schneider Electric predstavio je prva energetska rješenja za dom izrađena od oceanske plastike. Vodeći asortiman utičnica i sklopki na tržištu, Merten, izrađen je od recikliranog materijala izvučenog iz oceana. Čitava linija se isporučuje u održivoj ambalaži te tako kupcima omogućuje da se pridruže u postizanju ugljične neutralnosti.

Predstavljanjem proizvoda na sajmu International CES 2022, Schneider Electric postaje prva kompanija u industriji koja nudi energetska rješenja za dom izrađena od reciklirane oceanske plastike. Upravo takva rješenja dio su vizije uistinu funkcionalnog kružnog gospodarstva.

„Asortiman Merten kompanije Schneider Electric, poznat po svom bezvremenskom modernom dizajnu, ima nove modele izrađene od poliamidnih ribarskih mreža prikupljenih u Indijskom oceanu i Arapskom moru. Kupci na odabranim tržištima sada mogu doprinijeti smanjenju onečišćenja oceana odabirom održivih proizvoda – uključujući sklopke, utičnice i ukrasne okvire – bez kompromisa u pogledu trajnosti i stila“, tvrde u kompaniji.

Schneider Electric osvojio je čak četiri nagrade za inovacije na sajmu CES 2022 u kategorijama održivosti i pametnog doma. Jedna od njih je upravo za asortiman Merten Ocean Plastics koji je osvojio Nagradu za inovacije za 2022. godinu u kategoriji održivosti. Ovaj asortiman proizvoda također je prvi u industriji koji je dobio međunarodni certifikat Cradle to Cradle Silver za odgovoran dizajn proizvoda i korake prema kontinuiranom kružnom gospodarstvu.

Napuštena ili izgubljena ribarska oprema čini oko 10 posto plastičnog otpada u našim oceanima. Novi modeli brenda Merten izrađeni od oceanske plastike doprinose smanjenju 640.000 tona ribarskih mreža koje svake godine ostanu u oceanu i prvi su korak prema povećavanju održivosti ovog asortimana proizvoda.

Schneider Electric udružio se s DSM-om, globalnim liderom u zdravstvu, prehrani i bioznanosti s ciljem transformiranja otpadnih ribarskih mreža u visokokvalitetnu tehničku plastiku koja se može koristiti u električnim uređajima.

DSM surađuje s nekoliko lokalnih zajednica u Indiji na izvlačenju i prikupljanju odbačenih ribarskih mreža, dajući značajan doprinos lokalnom gospodarstvu i okolišu.

Napuštene ribarske mreže zatim se režu, čiste, prešaju i prolaze provjeru kvalitete prije slanja DSM-u na preradu u prenamijenjeni materijal Akulon. Novi materijal ima 82 posto manji ugljični otisak od tradicionalnog Nylona 6 koji se upotrebljava u sličnim proizvodima, čime se smanjuje potencijalni utjecaj proizvodnog procesa na globalno zagrijavanje, zakiseljavanje zraka i fotokemijsko stvaranje ozona.

Završni materijal sadrži i 15 posto staklenih vlakana kako bi proizvodi bili izdržljiviji, otporniji i dugotrajniji, a ujedno zadovoljili sve zahtjeve i standarde električne sigurnosti.

Dodatno unaprjeđujući svoje obveze u pogledu održivosti, Schneider Electric promijenio je i ambalažu proizvoda, eliminirajući iz procesa pakiranja svu plastiku za jednokratnu upotrebu i nereciklabilne materijale.

Tehnologija nam može pomoći da pronađemo inteligentnija energetska rješenja kojima ćemo smanjiti ugljični otisak. Ipak, spotaknut ćemo se na prvoj prepreci ako se radi o plastičnom uređaju za jednokratnu upotrebu s nerazgradivom ambalažom. Rješavajući taj problem na početku, asortiman Merten System M velik je iskorak prema budućoj 100 posto reciklabilnoj ambalaži kompanije Schneider Electric. Dizajn kutija sadrži prepoznatljive logotipe kompanije Schneider Electric i branda Merten kao i simbol za oceansku plastiku.

“Izazov odvikavanja svijeta od naše ovisnosti o plastičnom otpadu mogao bi se činiti nemogućim. Ali promjena je moguća - i počinje kod kuće. Suradnja između tvrtki DSM i Schneider Electric prva je u svijetu i mijenja pravila na tržištu. Nadamo se da ćemo utrti put još održivijim inovacijama u industriji energetskih rješenja i potaknuti inspiraciju i inovacije u godinama koje dolaze. Asortiman Merten izrađen od recikliranih materijala iz oceana samo je prvo od mnogih održivih rješenja kompanije Schneider Electric koja poduzima korake da svojim kupcima pomogne u postizanju globalnih ciljeva ugljične neutralnosti. Budućnost proizvodnje u sektoru upravljanja energijom mora biti zelena. Korištenje pravih materijala za posao od samog početka ključno je za stvaranje kružnog gospodarstva u ovoj industriji“, ističe YiFu Qi, izvršni potpredsjednik Globalnog doma i distribucije u kompaniji Schneider Electric.

“Rješavanje globalnog izazova oceanske plastike zahtijeva da čitava naša industrija napravi iskorak i pronađe inovativna rješenja za pokretanje kružne transformacije. Kroz našu suradnju s kompanijom Schneider Electric, nastojimo napraviti mali korak prema održavanju zdravijeg morskog života, plaža bez smeća i čišćih oceana, a inicijativa osigurava i lokalne izvore zarade i stvara radna mjesta – istovremeno omogućujući ekološki osviještenim vlasnicima domova i stanovnicima pristup sigurnim i elegantnim električnim utičnicama. Zajedno možemo stvoriti potražnju za prenamijenjenom plastikom i pomoći ponovo iskoristiti odbačene reciklabilne materijale“, objašnjava Helen Mets, izvršna potpredsjednica za materijale u DSM-u.

Još iz kategorije

Projekt jednako razvoj predstavio jedinstvenu sveobuhvatnu aplikaciju za praćenje prilika u javnoj nabavi

Projekt jednako razvoj predstavio jedinstvenu sveobuhvatnu aplikaciju za praćenje prilika u javnoj nabavi

27.05.2022.

Jedna od vodećih tvrtki u području EU fondova i javne nabave, Projekt jednako razvoj (PJR), danas je u svom poslovnom prostoru predstavila revolucionarnu aplikaciju koja će poduzetnicima olakšati sudjelovanje u postupcima javne nabave, te im otkriti nove poslovne prilike za koje nisu ni znali da postoje, ili su tržište javne nabave, zbog složenosti procedura, izbjegavali.

Omdia proglasila Infobip liderom CPaaS sektora

Omdia proglasila Infobip liderom CPaaS sektora

27.05.2022.

Analitička i konzultantska kuća specijalizirana za medije, tehnološku i telekomunikacijsku industriju Omdia proglasila je globalnu komunikacijsku platformu Infobip liderom CPaaS (Communications Platform-as-a-Service) sektora.

Croatia osiguranje napravilo je najbolji digitalni vanjski oglas u Europi

Croatia osiguranje napravilo je najbolji digitalni vanjski oglas u Europi

27.05.2022.

Europsko udruženje za digitalni marketing (IAB Europe) u Madridu je proglasilo najnaprednije projekte u prošloj godini. Brigometar, koji je Croatia osiguranje kreiralo u suradnji s agencijom Bruketa&Žinić&Grey i Go2Digital-om, proglašen je najboljim europskim projektom digitalnog vanjskog oglašavanja. Brigometar je jedinstveni interaktivni oglas pokretan umjetnom inteligencijom.