CES 2022: Nvidia razvija ekosustav igara u cloudu zajedno s partnerima AT&T-om i Samsungom

CES 2022: Nvidia razvija ekosustav igara u cloudu zajedno s partnerima AT&T-om i Samsungom

Foto: DepositPhotos

Nvidia je na CES sajmu u Las Vegasu objavila da razvija ekosustav igara u cloudu zajedno s partnerima - AT&T-om i Samsungom. Ta će suradnja, nadaju se u kompaniji, proširiti doseg i performanse GeForce NOW, Nvidijine usluge streaminga igara u cloudu.

Konkretnije, suradnja s AT&T-om usredotočit će se na razvoj 5G tehničkih inovacija za poboljšanje iskustva igranja. Inženjerski timovi obje kompanije rade zajedno kako bi optimizirali stvari poput kašnjenja i smanjili gubitak paketa u mreži. U ovom trenutku ne otkrivaju nikakve posebne detalje oko razvoja, ali planiraju surađivati ​​tijekom cijele godine.

U međuvremenu, AT&T također nudi šestomjesečno članstvo GeForce NOW Priority korisnicima s 5G uređajem na 5G neograničenom planu ili nekom drugom kvalificiranom neograničenom planu. Besplatno šestomjesečno članstvo vrijedi 49,99 američkih dolara. Prioritetni članovi dobivaju do 1080p pri 60 "frameova" u sekundi, s prioritetnim pristupom GeForce NOW poslužiteljima i produženim trajanjem sesije do šest sati. Također imaju pristup RTX igrama.

Prošlog ljeta, AT&T je na sličan način najavio da će 5G pretplatnicima ponuditi šest mjeseci Googleove usluge Stadia Pro. Kao što je Ross Rubin istaknuo prošle godine, pandemija je potaknula rast usluga igara i to se moglo osjetiti. Pružajući besplatan pristup uslugama strujanja, operateri mogu pokazati korisnicima kako iskoristiti prednosti novih 5G planova.

Nvidia je također najavila da donosi GeForce NOW na Samsung televizore kasnije ove godine, uz očekivanje da će biti dostupan u drugom kvartalu. Usluga igranja bit će dostupna putem Samsung Gaming Huba, nove platforme za otkrivanje streaminga igara, predstavljene također na CES sajmu.

Prošlog mjeseca, Nvidia se udružila s LG-om kako bi objavila beta verziju aplikacije GeForce NOW za LG 2021 WebOS Smart TV i očekuje da će kasnije ove godine dodati podršku za dodatne televizore, uključujući modele iz 2022.

Još iz kategorije

Projekt jednako razvoj predstavio jedinstvenu sveobuhvatnu aplikaciju za praćenje prilika u javnoj nabavi

Projekt jednako razvoj predstavio jedinstvenu sveobuhvatnu aplikaciju za praćenje prilika u javnoj nabavi

27.05.2022.

Jedna od vodećih tvrtki u području EU fondova i javne nabave, Projekt jednako razvoj (PJR), danas je u svom poslovnom prostoru predstavila revolucionarnu aplikaciju koja će poduzetnicima olakšati sudjelovanje u postupcima javne nabave, te im otkriti nove poslovne prilike za koje nisu ni znali da postoje, ili su tržište javne nabave, zbog složenosti procedura, izbjegavali.

Omdia proglasila Infobip liderom CPaaS sektora

Omdia proglasila Infobip liderom CPaaS sektora

27.05.2022.

Analitička i konzultantska kuća specijalizirana za medije, tehnološku i telekomunikacijsku industriju Omdia proglasila je globalnu komunikacijsku platformu Infobip liderom CPaaS (Communications Platform-as-a-Service) sektora.

Croatia osiguranje napravilo je najbolji digitalni vanjski oglas u Europi

Croatia osiguranje napravilo je najbolji digitalni vanjski oglas u Europi

27.05.2022.

Europsko udruženje za digitalni marketing (IAB Europe) u Madridu je proglasilo najnaprednije projekte u prošloj godini. Brigometar, koji je Croatia osiguranje kreiralo u suradnji s agencijom Bruketa&Žinić&Grey i Go2Digital-om, proglašen je najboljim europskim projektom digitalnog vanjskog oglašavanja. Brigometar je jedinstveni interaktivni oglas pokretan umjetnom inteligencijom.