Akvizicije, rast broja zaposlenih na preko 550, odlični rezultati i očekivan rast

Akvizicije, rast broja zaposlenih na preko 550,  odlični rezultati i očekivan rast

Svoju poziciju jednog od regionalnih lidera u području digitalizacije učvrstili smo nedavnim preuzimanjem kompanija IT Sistemi, jedne od najvećih hrvatskih kompanija u području digitalizacije poslovanja i upravljanja dokumentima u velikim sustavima te eVisiona, ističe za ICTbusiness.info Igor Gržalja, predsjednik Uprave Asseco SEE Hrvatska.

Prema njegovim riječima u sklopu naše kompanije Payten koja nudi cjelovita rješenja iz područja payment industrije za financijske i nefinancijske institucije, nastavili smo širenje e-commerce poslovanja akvizicijom WSPay.

Kakvim ocjenjujete ovu poslovnu godinu koja je na izmaku?

Godinu bih ocijenio kao vrlo dobru, ali istodobno i vrlo izazovnu. Naši poslovni rezultati su izvrsni, unatoč činjenici da situacija s COVID 19 ne jenjava. Kao jedna od najvećih IT kompanija u ovom dijelu Europe, svojim klijentima smo pouzdan i inovativan partner u digitalizaciji svih segmenata njihovog poslovanja, a upravo za takvim digitalnim uslugama sada postoji velika potreba. Potencijal koji vidimo za dodatni rast u području digitalizacije je uistinu neiscrpan. S druge strane, nažalost, nismo u mogućnosti adresirati neka od planiranih tržišta na način na koji bismo to željeli primarno zbog smanjene mogućnosti putovanja.

Svoju poziciju jednog od regionalnih lidera u području digitalizacije učvrstili smo nedavnim preuzimanjem kompanija IT Sistemi, jedne od najvećih hrvatskih kompanija u području digitalizacije poslovanja i upravljanja dokumentima u velikim sustavima te eVisiona, specijaliziranog za Enterprise Information Management (EIM) i Business Process Management (BPM). Također, u sklopu naše kompanije Payten koja nudi cjelovita rješenja iz područja payment industrije za financijske i nefinancijske institucije, nastavili smo širenje e-commerce poslovanja akvizicijom WSPay, jednog od prvih Payment Gatewaya u Europi. Ovu godinu završavamo s više od 550 zaposlenika u Hrvatskoj koji rade za više od 400-tinja klijenata.

Koji su za vas bili ključni poslovni događaji?

To su svakako navedene akvizicije u skladu s našom strategijom da uključivanjem novih članica u grupaciju neprestano proširujemo ponudu proizvoda i usluga primjenom suvremenih tehnologija i inovacija.

Dodatno, unatoč povećanom broju globalnih prijetnji vezanih uz kibernetičku sigurnost, kao jedna od vodećih kompanija u području kibernetičke sigurnosti, organizirali smo i konferenciju o kibernetičkoj sigurnosti u Hrvatskoj kako bismo naša stručna znanja podijelili sa širom zajednicom.

Objedinjenim CyberSecurity znanjem i ekspertizom u mobile app developmentu za FinTech razvili smo i App Protector software koji se integrira u postojeće mobilne aplikacije radi detekcije mnogobrojnih prijetnji i napada koje automatski blokira i odgovara unaprijed definiranom reakcijom.

Tijekom ove godine predstavili smo i potpuno novu Live 3.0. fleksibilnu platformu koristeći posljednje najmodernije tehnologije koja objedinjuje sva dosadašnja iskustva naših korisnika u besprijekornoj omnichannel komunikaciji koristeći BPM i koja unutar jedinstvenog sučelja nudi optimizaciju, automatizaciju, analizu i kontrolu nad internom i eksternom komunikacijom kroz sve kanale te kompanijama služi kao centralni sustav za upravljanje korisničkim iskustvom.

Izrazito smo ponosni na sve nove projekte koje smo imali ove godine, a posebno one na stranim tržištima kao npr. projekt digitalizacije jedne od banaka u Egiptu s rješenjem Live Virtual Front Desk koje omogućava organizaciji da, bez obzira na udaljenost, komunicira s klijentima putem videa, akvizira nove klijente sukladno regulativama i, naposljetku, ostvari prodaju proizvoda i usluga.

Što očekujete u 2022. godini?

U sljedećoj godini očekujemo nastavak rasta kako u prihodima tako i u broju zaposlenika.

Narednu godinu u Hrvatskom bankarskom sektoru uvelike će obilježiti konverzija na Euro te smo u ASEE potpuno spremni podržati hrvatske banke na svim razinama vezano uz konverziju.

Dodatno ćemo raditi na unapređenju nekih od naših rješenja, kako u funkcionalnom i UX dijelu, uvođenju nekih dodatnih AI koncepata u naša rješenja, tako i mogućnosti Cloud Ready implementacija kako bi naša rješenja dala dodatnu vrijednost našim klijentima.

Također, zapošljavat ćemo razne stručnjake, od softver developera, poslovnih analitičara, pa do srednjeg managementa. Pozivam sve koji žele izgraditi svoju karijeru u internacionalnoj kompaniji u kojoj kombiniramo inovativnost i fleksibilnost start-up kompanije sa stabilnošću i procesima ozbiljne korporacije neka nam se jave!

Još iz kategorije

Digitalna transformacija preduvjet uspjeha u turizmu

Digitalna transformacija preduvjet uspjeha u turizmu

04.10.2022.

U posljednjih nekoliko godina, turistička industrija je doživjela veliki zaokret. Osim očiglednog utjecaja koji je na industriju imala COVID-19 pandemija, jednako bitan utjecaj na ponašanje potrošača ima i tehnologija. Upravo je tehnologija ključni pokretač ubrzanja inovacija u području turizma te izaziva protagoniste više nego ikad, da brzo reagiraju na promjene u tržištu vezane uz to kako se putnici ponašaju i što od svog putovanja očekuju.

Hibridni rad donosi sve više problema i poteškoća za firme

Hibridni rad donosi sve više problema i poteškoća za firme

03.10.2022.

Microsoft je objavio svoj najnoviji Work Trend Index izvještaj koji stavlja naglasak na rastuće trendove kao što su paranoja produktivnosti, smisao ureda jer 73 posto zaposlenika treba bolji razlog od očekivanja tvrtke za dolazak u ured) te važnost stjecanja vještina (55 posto zaposlenih smatra kako je promjena tvrtke najbolji način za stjecanje novih vještina).

Dell partnerima nudi Asset Recovery Services program za održivo i sigurno odlaganje tehnologije

Dell partnerima nudi Asset Recovery Services program za održivo i sigurno odlaganje tehnologije

03.10.2022.

Tvrtka Dell Technologies uz Asset Recovery Services program omogućuje partnerima diljem svijeta da pomognu svojim klijentima u odgovornom odlaganju IT opreme. Ovaj program koristi kompanijama svih veličina, ne zahtijeva minimalne uvjete i komponente te se može koristiti bez obzira na to je li radna snaga tvrtke centralizirana na lokaciji ili remote.