Akvizicije, rast broja zaposlenih na preko 550, odlični rezultati i očekivan rast

Akvizicije, rast broja zaposlenih na preko 550,  odlični rezultati i očekivan rast

Svoju poziciju jednog od regionalnih lidera u području digitalizacije učvrstili smo nedavnim preuzimanjem kompanija IT Sistemi, jedne od najvećih hrvatskih kompanija u području digitalizacije poslovanja i upravljanja dokumentima u velikim sustavima te eVisiona, ističe za ICTbusiness.info Igor Gržalja, predsjednik Uprave Asseco SEE Hrvatska.

Prema njegovim riječima u sklopu naše kompanije Payten koja nudi cjelovita rješenja iz područja payment industrije za financijske i nefinancijske institucije, nastavili smo širenje e-commerce poslovanja akvizicijom WSPay.

Kakvim ocjenjujete ovu poslovnu godinu koja je na izmaku?

Godinu bih ocijenio kao vrlo dobru, ali istodobno i vrlo izazovnu. Naši poslovni rezultati su izvrsni, unatoč činjenici da situacija s COVID 19 ne jenjava. Kao jedna od najvećih IT kompanija u ovom dijelu Europe, svojim klijentima smo pouzdan i inovativan partner u digitalizaciji svih segmenata njihovog poslovanja, a upravo za takvim digitalnim uslugama sada postoji velika potreba. Potencijal koji vidimo za dodatni rast u području digitalizacije je uistinu neiscrpan. S druge strane, nažalost, nismo u mogućnosti adresirati neka od planiranih tržišta na način na koji bismo to željeli primarno zbog smanjene mogućnosti putovanja.

Svoju poziciju jednog od regionalnih lidera u području digitalizacije učvrstili smo nedavnim preuzimanjem kompanija IT Sistemi, jedne od najvećih hrvatskih kompanija u području digitalizacije poslovanja i upravljanja dokumentima u velikim sustavima te eVisiona, specijaliziranog za Enterprise Information Management (EIM) i Business Process Management (BPM). Također, u sklopu naše kompanije Payten koja nudi cjelovita rješenja iz područja payment industrije za financijske i nefinancijske institucije, nastavili smo širenje e-commerce poslovanja akvizicijom WSPay, jednog od prvih Payment Gatewaya u Europi. Ovu godinu završavamo s više od 550 zaposlenika u Hrvatskoj koji rade za više od 400-tinja klijenata.

Koji su za vas bili ključni poslovni događaji?

To su svakako navedene akvizicije u skladu s našom strategijom da uključivanjem novih članica u grupaciju neprestano proširujemo ponudu proizvoda i usluga primjenom suvremenih tehnologija i inovacija.

Dodatno, unatoč povećanom broju globalnih prijetnji vezanih uz kibernetičku sigurnost, kao jedna od vodećih kompanija u području kibernetičke sigurnosti, organizirali smo i konferenciju o kibernetičkoj sigurnosti u Hrvatskoj kako bismo naša stručna znanja podijelili sa širom zajednicom.

Objedinjenim CyberSecurity znanjem i ekspertizom u mobile app developmentu za FinTech razvili smo i App Protector software koji se integrira u postojeće mobilne aplikacije radi detekcije mnogobrojnih prijetnji i napada koje automatski blokira i odgovara unaprijed definiranom reakcijom.

Tijekom ove godine predstavili smo i potpuno novu Live 3.0. fleksibilnu platformu koristeći posljednje najmodernije tehnologije koja objedinjuje sva dosadašnja iskustva naših korisnika u besprijekornoj omnichannel komunikaciji koristeći BPM i koja unutar jedinstvenog sučelja nudi optimizaciju, automatizaciju, analizu i kontrolu nad internom i eksternom komunikacijom kroz sve kanale te kompanijama služi kao centralni sustav za upravljanje korisničkim iskustvom.

Izrazito smo ponosni na sve nove projekte koje smo imali ove godine, a posebno one na stranim tržištima kao npr. projekt digitalizacije jedne od banaka u Egiptu s rješenjem Live Virtual Front Desk koje omogućava organizaciji da, bez obzira na udaljenost, komunicira s klijentima putem videa, akvizira nove klijente sukladno regulativama i, naposljetku, ostvari prodaju proizvoda i usluga.

Što očekujete u 2022. godini?

U sljedećoj godini očekujemo nastavak rasta kako u prihodima tako i u broju zaposlenika.

Narednu godinu u Hrvatskom bankarskom sektoru uvelike će obilježiti konverzija na Euro te smo u ASEE potpuno spremni podržati hrvatske banke na svim razinama vezano uz konverziju.

Dodatno ćemo raditi na unapređenju nekih od naših rješenja, kako u funkcionalnom i UX dijelu, uvođenju nekih dodatnih AI koncepata u naša rješenja, tako i mogućnosti Cloud Ready implementacija kako bi naša rješenja dala dodatnu vrijednost našim klijentima.

Također, zapošljavat ćemo razne stručnjake, od softver developera, poslovnih analitičara, pa do srednjeg managementa. Pozivam sve koji žele izgraditi svoju karijeru u internacionalnoj kompaniji u kojoj kombiniramo inovativnost i fleksibilnost start-up kompanije sa stabilnošću i procesima ozbiljne korporacije neka nam se jave!

Još iz kategorije

GlobalLogic lansirao akcelerator mikroservisne platforme OpeNgine

GlobalLogic lansirao akcelerator mikroservisne platforme OpeNgine

17.01.2022.

GlobalLogic, tvrtka Hitachi grupe, objavila je dostupnost verzije OpeNgine 2.1. OpenNgine, dio GlobalLogicovog paketa Digital Accelerators,  automatizira kritične elemente životnog ciklusa DevOps-a – uključujući CI/CD, konfiguraciju skupa alata i pružanje infrastrukture u oblaku – za platforme mikroservisa.

Worldline je lansirao prvu SoftPOS aplikaciju na hrvatsko tržište

Worldline je lansirao prvu SoftPOS aplikaciju na hrvatsko tržište

16.01.2022.

SoftPOS aplikacija, tvrtke Worldline, prva u Hrvatskoj omogućuje pretvaranje vašeg pametnog telefona u POS uređaj. Aplikacija SoftPos može se instalirati na pametne telefone i zato je idealna za dostavljače, taksiste, ugostitelje, mikro poduzetnike, freelancere, kozmetičke salone i mnoge druge uslužne djelatnosti. Osim za male poduzetnike funkcionira i za velike trgovce koji provode plaćanja putem Android sustava (kao što su željeznice u Poljskoj ili poštanske usluge u Španjolskoj).

CES 2022: Schneider Electric predstavio prva energetska rješenja za dom izrađena od reciklirane plastike iz oceana

CES 2022: Schneider Electric predstavio prva energetska rješenja za dom izrađena od reciklirane plastike iz oceana

13.01.2022.

Schneider Electric predstavio je prva energetska rješenja za dom izrađena od oceanske plastike. Vodeći asortiman utičnica i sklopki na tržištu, Merten, izrađen je od recikliranog materijala izvučenog iz oceana. Čitava linija se isporučuje u održivoj ambalaži te tako kupcima omogućuje da se pridruže u postizanju ugljične neutralnosti.