10 aplikacija za dinamičko testiranje sigurnosti aplikacija

10 aplikacija za dinamičko testiranje sigurnosti aplikacija
DepositPhotos

Alati za dinamičko testiranje sigurnosti aplikacija (DAST) koriste developeri web aplikacija i stručnjaci za IT sigurnost kako bi detektirali vanjske sigurnosne propusta. Ovi automatizirani alati simuliraju prijetnje i napade pa na taj način izvode prevenciju.

Brojne organizacije u raznim područjima poslovanja okreću se ovom načinu borbe s internetskim prijetnjama, ali nije uvijek lako pronaći "ono pravo". Stoga, u nastavku teksta donosimo deset najboljih DAST alata na tržištu u ovom trenuku. Pritom treba imati na umu da njihovo pozicioniranje ne znači da su bolje ili gore od ostalih, s ovih deset ne može se pogriješiti, ali svaka potencijalno nudi nešto specijalno što druga ili druge ne.

GitLab

To je DevOps platforma isporučena kao jedna aplikacija. Revolucionirala je način na koji razvojni, sigurnosni i operativni timovi komuniciraju i razvijaju softver.

EthicalHat

Potpuno je automatiziran i pokreće ga zajednica etičkih hakera svjetske klase. Sigurnosni timovi koji koriste EthicalHat mogu mapirati cijelu površinu napada kako bi otkrili anomalije i otkrili najnovije poslovne kritične ranjivosti u stvarnom vremenu.

Invicti

Riječ je o sveobuhvatnom automatiziranom rješenju za skeniranje web ranjivosti koje uključuje njihovo skeniranje, procjenu ranjivosti i upravljanje njima. Njegove najjače strane su preciznost skeniranja, jedinstvena tehnologija otkrivanja sredstava, integracija s vodećim rješenjima za upravljanje problemima i CI/CD.

Acunetix

Kombinira dinamičko i interaktivno testiranje (DAST i IAST) za automatizaciju otkrivanja ranjivosti web stranica, web aplikacija i aplikacijskih programskih sučelja (API). To je intuitivna platforma i jednostavna je za korištenje.

Astra's Pentest

Kombinira inteligentni skener ranjivosti i ručno testiranje penetracije za skeniranje web aplikacija u svrhu otkrivanja uobičajenih ranjivosti kao što su SQL i XSS, zajedno s pogreškama poslovne logike, manipulacijom cijenama i hakiranjem eskalacije privilegija.

Detectify

Služi kao skener ranjivosti za skeniranje web imovine. Može skenirati web aplikacije i baze podataka. Njegovi automatizirani sigurnosni testovi uključivat će OWASP Top 10, Amazon S3 Bucket i pogrešnu konfiguraciju DNS-a. Detectify će izvesti dubinsko skeniranje simulirajući hakerske napade. Njegovi skenirani rezultati bit će točni jer se koristi stvarnim korisnim opterećenjem.

StackHawk

Suvremeni DAST alat dizajniran za CI/CD automatizaciju. StackHawk je najbolja alternativa za timove koji žele otkriti ranjivosti prije nego što dođu do proizvodnje i integrirati sigurnosno testiranje u inženjerske tijekove rada.

Pentest-Tools.com

Osnovao ga je 2013. Adrian Furtuna kako bi odgovorio na problem koji je prepoznao i osobno iskusio, a to je nedostatak vjerodostojnog internetskog resursa za provođenje sigurnosnih provjera. Pentest-Tools.com je od tada izrastao u potpuno opremljenu platformu za testiranje penetracije i procjenu ranjivosti. Njegova je svrha stvoriti najjednostavniju moguću platformu za testiranje penetracije i procjenu ranjivosti.

PortSwigger

Ima alate za sigurnost web aplikacija, testiranje web aplikacija i skeniranje. S njim se dobiva širok raspon sigurnosnih alata. Dostupan je u tri paketa - Enterprise, Professional i Community.

Beagle Security

Alat za testiranje penetracije web aplikacije koji pomaže u otkrivanju ranjivosti na web stranici prije nego što ih iskoriste hakeri. Uz njega je moguće integrirati automatizirano testiranje unutar CI/CD kako bi se što ranije otkrilo sigurnosne probleme i isporučilo sigurnije web aplikacije.