Zaposleni u tehnološkom sektoru opterećeni su radom od doma

Zaposleni u tehnološkom sektoru opterećeni su radom od doma

Foto: DepositPhotos

Zaposleni u tehnološkom sektoru opterećeni su radom od doma, pokazuje istraživanje provedeno od strane kompanije Dice. Zbog toga čak traže nove poslove, kako bi ublažili stres, imali konkretno radno vrijeme i samim time mogućnost privatnih života na način koji im odgovara.

Dakle, od tisuću sudionika istraživanja provedenom u drugom kvartalu ove godine, 51 posto nezadovoljno je radom na daljinu jer im onemogućava odnos s kolegama. U drugom kvartalu prošle godine, 40 posto ih se izjasnilo da im je taj segment rada otežan radom na daljinu. Njih 34 posto pak teško održava odnos s nadređenima, a to je rast od 12 posto u odnosu na prošlu godinu.

Čak 36 posto ispitanih tvrdi da je preopterećno, a prije godinu dana ih je to tvrdilo 32 posto. Češće to osjećaju mlađi zaposlenici, što ne čudi jer dok 35 posto starijih od 55 godina tvrdi da ima više posla no prije, isto to tvrdi čak 47 posto onih između 18 i 34 godine.

Vjerojatno je zbog svih tih razloga želja za potpunim radom na daljinu splasnula pa to sad želi 29 posto zaposlenih u odnosu na 41 posto otprije godinu dana. Većina preferira hibridni način rada, što je sve češći rezultat različitih istraživanja vezanih uz rad na daljinu.

Naime, jasno je zaposlenima da na daljinu moraju raditi više no što bi inače morali i očekuje se da su dostupniji. Kad su na radnim mjestima, izvan njih ih se "ne dira". Ali, to je problem nadređenih i potrebno je stvoriti "alate" koji će omogućiti da se taj problem riješi.

Inače, dogodit će se ovo. Čak 48 posto ispitanih tvrdi da želi promijeniti posao u ovoj godini, a to je željelo njih 32 posto prije godinu dana. Tako nešto dodatno brine jer 75 posto ispitanih tvrdi da je zadovoljno svojim karijerama, što znači da nije problem u poslu koji rade, problem je u načinu na koji se radi, vodi i kako funkcionira cijela situacija. Ponovno, problem su oni koji vode poslovanje i možda ovakva istraživanja uspiju promijeniti tu kočnicu. Jer, svi drugi su se prilagodili, vrijeme je da to učine i rukovodeći...

Još iz kategorije

Južna Koreja usvojila Zakon protiv Googlea

Južna Koreja usvojila Zakon protiv Googlea

26.09.2021.

Južna Koreja izmijenila je Zakon o poslovanju telekomunikacijama, koji se u javnosti percipira kao napad na Google jer upravo zbog te tehnološke kompanije, ali i Applea, u konačnici je nastao. Skraćeni naziv mu je “Zakon protiv Googlea”.

Novi Zakon o radu preciznije će definirati rad na daljinu i prekinuti beskonačne ugovore na određeno

Novi Zakon o radu preciznije će definirati rad na daljinu i prekinuti beskonačne ugovore na određeno

25.09.2021.

U Rovinju je održana 9. HR Days konferencija – dvodnevno stručno okupljanje više od 400 HR profesionalaca iz regije i svijeta, u organizaciji portala MojPosao. Nakon događajima ispunjenog prvog dana konferencije tijekom kojeg smo osvijestili kako bez 'iskrene povezanosti ne možemo računati na lojalnost zaposlenika', uslijedio je drugi, završni dan konferencije, u čijem fokusu se našao panel „Rad na daljinu nikad nije bio bliže“.

3 sektora u kojima zahtjevi kupca ubrzavaju digitalnu transformaciju

3 sektora u kojima zahtjevi kupca ubrzavaju digitalnu transformaciju

24.09.2021.

Kompanije ubrzano provode digitalnu transformaciju jer potrebe potrošača idu u smjeru koji tako nešto iziskuje kao obavezno. Tko kaska, taj će zaostati i izgubiti bitku protiv konkurencije.