Verizon preuzima 45-postotni Vodafoneov udio u Verizon Wirelessu

Verizon preuzima 45-postotni Vodafoneov udio u Verizon Wirelessu

Još u rujnu, Verizon i Vodafone su potpisali sporazum prema kojem će Verizon otkupiti Vodafoneov udio u Verizon Wireless poslovanju.Prema sporazumu Verizon će za 45-postotni udio Vodafoneu isplatiti oko 130 milijuna dolara. Dogovor je pred samim krajem, te je odobren od strane regulatornih tijela. Odobrenje ovom sporazumu dali su i dioničari, te bi se cijeli posao trebao završiti idućeg mjeseca.

Dioničari su održali poseban sastanak na kojem se glasao o ovom pitanju, te su donijeli konsenzus prema kojem treba izdati 1,3 milijuna dionica dioničarima Vodafonea kako bi se transakcija moga dovršiti. U međuvremenu, dioničari Vodafonea također su na sastanku izglasali odobrenje ovog sporazume. Sada postoji još samo zadnja prepreka koju treba preskočiti, a to je Visoki sud pravde Engleske i Walesa koji treba odobriti sporazum. Ako će sve ići po planu, Verizon i Vodafone očekuju da će transakcija biti završena 21. veljače.

Ovim sporazumom Verizon je korak bliže u ostvarivanju potpunog vlasništva, koje bi im moglo otvoriti neke nove mogućnosti, kao što su nova ulaganja i akvizicije. Kako je Vodafone bio u 45-postotnom vlasništvu, Verizon nije bio u mogućnosti kupiti bilo kojeg drugog operatera izvan SAD-a, a sada će moći kupovati kada i koga žele, sve dok će dioničari odobravati buduće kupnje.

Još iz kategorije

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

15.11.2019. komentiraj

Zašto se svi u modernim kompanijama kunu u uspješnost agilnih timova, koje su prednosti agilnog načina rada, što sve on podrazumijeva i zašto svi pričaju o tome samo su neka od pitanja kojima će se baviti panel 'The Word of the Year: Agile' koji će se u sklopu RTL-ove konferencije Digital Shapers ovog mjeseca održati u Zagrebu. O iskustvima agilnog poslovanja i njegovom utjecaju na zaposlenike i korisnike govorit će Ana Pauzar, experience management director u Hrvatskom Telekomu, Luka Gauta, fintech business development manager u CROZ-u i Krešo Žmak, director products u Infobipu.

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

14.11.2019. komentiraj

Najveći domaći telekom operator Hrvatski Telekom koji je ujedno i najveći operator  mreže javnih i privatnih punionica za električna vozila u Hrvatskoj i slovenska energetska kompanija GEN-I sklopili su ugovor o dugoročnom partnerstvu na području e-mobilnosti. Temeljem ugovora vlasnici električnih vozila iz Slovenije i Hrvatske, koji su korisnici usluge e-mobilnosti tvrtke GEN-I, imat će pristup svim punionicama za električna vozila u operativnoj nadležnosti Hrvatskog Telekoma.

Kako se financiraju mediji

Kako se financiraju mediji

13.11.2019. komentiraj

Reuters je proveo zanimljivo istraživanje nad 212 medija diljem svijeta i potvrdio da korisnici ipak prvenstveno biraju one besplatne, a u iznimno manjoj mjeri okreću se onima koje treba plaćati. Automatski, mediji moraju živjeti isključivo od oglašivača.