Verizon preuzima 45-postotni Vodafoneov udio u Verizon Wirelessu

Verizon preuzima 45-postotni Vodafoneov udio u Verizon Wirelessu

Još u rujnu, Verizon i Vodafone su potpisali sporazum prema kojem će Verizon otkupiti Vodafoneov udio u Verizon Wireless poslovanju.Prema sporazumu Verizon će za 45-postotni udio Vodafoneu isplatiti oko 130 milijuna dolara. Dogovor je pred samim krajem, te je odobren od strane regulatornih tijela. Odobrenje ovom sporazumu dali su i dioničari, te bi se cijeli posao trebao završiti idućeg mjeseca.

Dioničari su održali poseban sastanak na kojem se glasao o ovom pitanju, te su donijeli konsenzus prema kojem treba izdati 1,3 milijuna dionica dioničarima Vodafonea kako bi se transakcija moga dovršiti. U međuvremenu, dioničari Vodafonea također su na sastanku izglasali odobrenje ovog sporazume. Sada postoji još samo zadnja prepreka koju treba preskočiti, a to je Visoki sud pravde Engleske i Walesa koji treba odobriti sporazum. Ako će sve ići po planu, Verizon i Vodafone očekuju da će transakcija biti završena 21. veljače.

Ovim sporazumom Verizon je korak bliže u ostvarivanju potpunog vlasništva, koje bi im moglo otvoriti neke nove mogućnosti, kao što su nova ulaganja i akvizicije. Kako je Vodafone bio u 45-postotnom vlasništvu, Verizon nije bio u mogućnosti kupiti bilo kojeg drugog operatera izvan SAD-a, a sada će moći kupovati kada i koga žele, sve dok će dioničari odobravati buduće kupnje.

Još iz kategorije

U svibnju ugovoreno 178,8 milijuna kuna IT javnih nabava

U svibnju ugovoreno 178,8 milijuna kuna IT javnih nabava

02.06.2020. komentiraj

Najnoviji podaci Tenderi.hr pokazuju kako je u svibnju ove godine ugovoreno 178,761 milijuna kuna vrijednih javnih nabava, što je 1.79 posto manje od procijenjenih 182,019 milijuna kuna koliko je bilo predviđeno za tendere koji su ugovoreni u svibnju ove godine.

Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

31.05.2020. komentiraj

Huawei se pohvalio iznimnim rezultatom, vezanima za tržište pametnih telefona i tehnologiju mobilnih mreža pete generacije (5G). Naime, tijekom 2019. i prva tri mjeseca, isporučio je više od 15 milijuna 5G pametnih telefona!

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

29.05.2020. komentiraj

Deveto izdanje konferencije Shift Dev koje se trebalo održati u lipnju, odgađa se za 14. i 15. rujna zbog globalne situacije s koronavirusom. Organizatori najveće developerske konferencije u regiji za rujan planiraju standardno sjajan Shift Dev uživo, na impozantnoj pozornici splitskog HNK. Sve kupljene ulaznice za Shift Dev u lipnju vrijede za novi rujanski termin konferencije.