Velike europske tvrtke upozoravaju na sve veće prepreke europskih regulatora tržišta

Velike europske tvrtke upozoravaju na sve veće prepreke europskih regulatora tržišta

Foto: DepositPhotos

Europski regulatori tržišta sve češće predstavljaju iznimnu prepreku velikim europskim kompanijama, zbog čega se pokrenuo Europski okrugli stol za industriju (ERT) i čine ga izvršni direktori te članovi upravnih odbora velikih europskih kompanija. Konkretnije, ima ih 55 i imaju što za reći.

Naime, okidač da postanu glasniji zbio se nakon što je europska povjerenica za tržišno natjecanje Margrethe Vestager odlučila blokirati spajanje Siemensa i Alstoma, kako bi konkurirali kineskom rivalu CRRC-u na europskom tržištu. Taj argument joj nije bio dovoljan da bi zbog njega ignorirala činjenicu utjecaja na europske konkurente Siemensa i Alstoma.

"Morala sam zaštititi konkurentnost na europskom željezničkom tržištu", poručila je Vestager i izazvala gnjev ne samo kod istaknutih poduzetnika nego i nekih zemalja članica Europske unije.

U prvom redu, Njemačke i Francuske. Vlasti tih zemalja pozvale su na preispitivanje te promjenu pravila i regulativa kako bi Europska unija bila konkurentnija na globalnom tržištu. Istovremeno, član ERT-a i izvršni direktor (CEO) Maerska Soren Skou dao je intervju na ovu temu danskom Finansu, koji je odjeknuo.

"Je li uistinu dobra ideja ne dopustiti kreiranje europskog globalnog prvaka? Ako to ne dopustimo, riskiramo da nas nadvlada kineska kompanija nad kojom Europska unija nema utjecaja", istaknuo je Skou.

Istina jest, neeuropske kompanije nemaju prepreke kao što imaju europske na području EU. I to je ono protiv čega se istaknuti lideri najvećih kompanija bore, zajedno s vlastima nekih zemalja članica. Cilj im je stvoriti u svakoj industriji "prvake" koji bi se mogli nositi s kineskom konkurencijom.

"Regulative o konkurentnosti ne bi trebale štititi samo potrošače, iako je to iznimno važno. Trebale bi nam dopustiti stvaranje kompanija koje se mogu nametnuti na globalnom tržištu. Ako se to ne dozvoli, dugoročno bi EU mogla imati problema", naglasio je Skou.

No, iz Europske komisije stigao je argumentiran odgovor:

"Komisija je dozvolila cijeli niz velikih spajanja koje su stvorile europske prvake ili im omogućile rast. Primjerice, kad je Peugeot preuzeo Opel ili kad je InBev preuzeo SABMiller. Što se tiče Siemensa i Alstoma, oni su već bili globalni prvaci u željezničkom sektoru i spajanje im nije bilo potrebno kako bi mogli konkurirati na globalnoj razini."

Još iz kategorije

Huawei želi podržati digitalizaciju Europe i ubrzati gospodarski rast

Huawei želi podržati digitalizaciju Europe i ubrzati gospodarski rast

23.02.2020. komentiraj

Zahvaljujući mreži istraživačkih centara i suradnji s istraživačkim institucijama i sveučilištima koje Huawei ima diljem Europske unije, Huawei može ubrzati europsku digitalnu agendu te kroz brže uvođenje novih tehnologija potaknuti rast gospodarstva.

CERT nije primio prijavu zbog napada na INA-u

CERT nije primio prijavu zbog napada na INA-u

21.02.2020. komentiraj

Osim službene obavijesti tvrtke INA d.d. objavljene 16. veljače 2020., Nacionalni CERT nije zaprimio prijavu vezanu uz računalno-sigurnosni incident u spomenutoj kompaniji. CERT (eng. Computer Emergency Response Team) ili CSIRT (engl. Computer Security Incident Response Team) je organizacijski entitet koji reagira na računalno-sigurnosne incidente, te preventivnim djelovanjem radi na poboljšanju računalne sigurnosti informacijskih sustava.

KOMENTAR: Napad na INA-u pokazao probleme informacijske sigurnosti, važnost prevencije

KOMENTAR: Napad na INA-u pokazao probleme informacijske sigurnosti, važnost prevencije

21.02.2020. komentiraj

Scenarij 1:

Petak 14.2. Valentinovo – kreće napad – neki tvrde ransomware CLOP zblokirao rad INA-e, kriptirao backupove, kriptirao kompove – sve staje