Twitter bez objašnjenja otkazao ugovore za 90 posto honoraraca

Twitter bez objašnjenja otkazao ugovore za 90 posto honoraraca

Foto: DepositPhotos

Elon Musk je po završetku preuzimanja Twittera za 44 milijarde američkih dolara krenuo u radikalno restrukturiranje kompanije pa se nakon otkaza za 50 posto zaposlenih "obrušio" i na honorarne zaposlenike, koji sz 13. studenoga naprasno ostali bez posla.

Riječ je o njih oko 4400 od ukupno 5500 na globalnoj razini, a najgore od svega je što nisu obaviješteni o potezu. Dapače, za ono što se događa doznali su na Twitteru kroz objave novinara ili kroz činjenicu da odjednom nisu imali pristup Slacku ili poslovnom e-mail servisu.

Neki od njih bili su usred projekata kao što je sigurnost za djecu na Twitteru i nisu ih mogli nastaviti, što je preostale uključene dovelo u iznimno nezavidnu situaciju. Naravno, revolt se jako brzo proširio.

Onima koji situaciju promatraju sa strane nije jasno kako će nakon tolikih otkaza Twitter funkcionirati na normalan način, ali vjerojatno donosioci odluka imaju plan za ono što slijedi. Istovremeno, Elon Musk se ne zamara napadima i u seriji podosta kontroverznih i zanimljivih obraćanja javnosti, sretan je što se Twitter nalazi po svim medijima diljem svijeta.

Nažalost po njega, kontekst je negativan i kao takav kratkoročan te bi za pozitivniji zaokret ipak trebale uslijediti i neke pozitivne informacije. Koje se trenutno ne naziru i onima koji su još uvijek zaposleni u Twitteru svakako nije najugodnije raditi na ovakav način, gdje već sutra mogu izgubiti posao.

Zato nije tajna da podosta trenutno zaposlenih traži novi posao, koji bi im ponudio stabilnost, izgubljenu dolaskom Muska u Twitter. Također, svakako je želja da budući poslodavac ima više empatije jer podijeliti otkaze bez najave i obavijesti u blagdanskom razdoblju, podosta je hladno.

No sigurno ga to ne brine, broj aktivnih korisnika na dnevnoj razini raste i trenutno je na 237 milijuna, a cijena dionice je stabilna na gotovo 54 dolara.

Još iz kategorije

Devōt na prestižnoj Deloitte CE Technology Fast 50 ljestvici

Devōt na prestižnoj Deloitte CE Technology Fast 50 ljestvici

27.11.2022.

Deloitte objavio svoju prestižnu ljestvicu CE Technology Fast 50 kojom rangiraju najbrže rastuće srednjoeuropske tehnološke tvrtke i povezuju ih u mrežu uspješnih igrača na hrvatskom tech tržištu. U top 50 tvrtki ušlo ih je čak osam iz Hrvatske, od kojih je health tech boutique IT tvrtka Devōt daleko najbolje rangirana u software kategoriji.

Async Labs  rastom prihoda od gotovo 750 posto među najbrže rastućim IT tvrtkama na Deloitteovoj listi

Async Labs rastom prihoda od gotovo 750 posto među najbrže rastućim IT tvrtkama na Deloitteovoj listi

26.11.2022.

Digitalna agencija Async Labs jedina je hrvatska IT agencija koja se već drugu godinu zaredom našla se na Deloitteovoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe i to na 42. mjestu. Natječaj se provodi već više od 20 godina u 3 kategorije: Technology Fast 50, Companies to Watch, te Zvijezde pozitivnog utjecaja. Async Labs je prepoznat i od strane Clutcha kao jedna najboljih developerskih agencija u Hrvatskoj i regiji.

Xiaomi u problemima zbog pada tržišta, pad prihoda 10 posto

Xiaomi u problemima zbog pada tržišta, pad prihoda 10 posto

25.11.2022.

Xiaomi je pao u negativno područje u trećem kvartalu 2022. Kineski dobavljač izvijestio je o padu prihoda od 10 posto nakon što su globalne makroekonomske turbulencije utjecale na potražnju za pametnim telefonima.