Strategija „samo proizvod je važan“ recept je za katastrofu

Strategija „samo proizvod je važan“ recept je za katastrofu

Foto: Fotolia

Kao poduzetnici, smatramo kako su naše ideje najbolje i da je naš proizvod savršen. Svima govorimo o njemu, hvalimo ga, puni smo entuzijazma i s nestrpljenjem čekamo reakcije s druge strane. No, što kada naiđemo na one kojima se ne sviđa što smo napravili ili na taj naš proizvod ne gledaju s jednakim entuzijazmom ili stupnjem kako ga mi doživljavamo?

Odjednom se nađemo u šoku i počnemo optuživati ljude oko sebe da nemaju pojma i kako će naš proizvod osvojiti svijet. Pa, na proizvodu su radili najbolji inženjeri, testirali su ga stručnjaci i još je k tome lijep i koristan.

Tko ga ne bi kupio, pitate se. Nažalost, nije dovoljno imati samo proizvod i čekati da se proda sam od sebe. Tu poduzetnici najčešće griješe – strategija „samo proizvod je važan„ je recept za katastrofu.

Kao prvo, trebate upoznati svoje kupce i znati kome je proizvod namijenjen. Bez obzira koliko je dobar vaš proizvod, vi morate imati saznanja o tome tko će kupiti proizvod u koji ste tako sigurni da je najbolji na svijetu.

Ciljajte potencijalne klijente, isprobajte prvo kako reagiraju na vaše ideje i zamisli, tražite povratnu informaciju – testirajte proizvod. Zamislite kako stojite na uglu ulice i dijelite letke na kojem piše da obavljate servis računala.

Na primjer, 100 ljudi će uzeti letak, međutim tko od njih baš u tom trenutku treba servis računala ? Najvjerojatnije će vaši letci (većina njih) završiti u košu. Nikako nemojte zaboraviti na marketing jer i najbolji proizvod je ništa ako ga se ne predstavi tržištu.

Napravite web stranice, pozicionirajte se na društvenim mrežama, organizirajte besplatne prezentacije proizvoda i nagradne igre. Budite ponosni na svoj proizvod, ali na način kako ste ga predstavili potencijalnim kupcima.

Još iz kategorije

Ericsson nastavio rast

Ericsson nastavio rast

25.01.2020. komentiraj

Prema financijskim pokazateljima Ericsson je zabilježio rast prodaje na 6,3 milijarde eura što kada se prodaja prilagodi za usporedne stavke i tečaj porasla je 1%. Smanjenje u Sjevernoj Americi nadoknađeno je rastom na ostalim tržištima, prvenstveno na Srednjem istoku i u Sjevernoj Aziji. Objavljena prodaja porasla je 4%.

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

24.01.2020. komentiraj

Intel posljednjih godinu do dvije muku muči na tržištu kojim je nekad dominirao jer AMD ubire svoj udio gdje god stigne, pa tako i među gamerima koji u povećoj mjeri izabiru upravo njegove proizvode. Konkretno, 41 posto PC gamera okrenulo se AMD-u i stigao je trenutak da se Intel zabrine.

Settle se širi po Hrvatskoj

Settle se širi po Hrvatskoj

22.01.2020. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeći ponuđač rješenja za plaćanje u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, tvrtka Remaris, potpisali su sporazum o distribucijskom i tehnološkom partnerstvu kojim je svim korisnicima Remarisova sustava omogućeno da potencijalno i u svojem ugostiteljskom objektu – kafiću, restoranu, bistrou – počnu prihvaćati Settle kao način plaćanja.