Sony započeo s restrukturiranjem poslovanja

Sony započeo s restrukturiranjem poslovanja

Nakon nekoliko dana nagađanja, Sony je potvrdio da planira rekonstruirati svoje elektroničko poslovanje i prodati Vaio poslovanje japanskom investicijskom fondu. Kao dio strategije kojom žele vratiti profitabilnost, Sony će također podijeliti TV poslovanje na manje jedinice, te će obnoviti svoj fokus na mobilne uređaje.

Sony je odgovoran za umjereno popularan raspon Xperia smartphone i tablet uređaja koji se temelje na Googleovom Android operativnom sustavu.

Trenutni tržišni udio kompanije iznosi između 6 i 7 posto, međutim na prošlogodišnjem MWC-u, Sony je objavio da žele pratiti najveće proizvođače smartphone uređaja u svijetu.

U subotu se pojavila vijest da Sony planira prodati svoje PC poslovanje kineskom konkurentu Lenovu, koji je već sada najveći proizvođač računala u svijetu.Iz Sonya su kasnije demantirali ovu vijest, ali nisu naveli da razmatraju i druge opcije vezane za PC poslovanje.

Četiri dana kasnije, pojavila se vijest da Vaio poslovanje kupuje Japan Industrial Partners, što je Sony na karaju i potvrdio. Sony će ostati u 5-postotnom vlasništvu kako bi se zadržao brand Vaio.

TV poslovanje, koje nije ostvarilo godišnju operativnu dobit još od 2004., će se do srpnja 2014. godine podijeliti na zasebne jedinice.

Prema pisanju Reutersa,do ožujka 2015. godine   restrukturiranje će rezultirati gubitkom 5000 radnih mjesta u oba poslovanja. Gledano dugoročno, promjene će omogućiti kompaniji da godišnje uštedi 604 milijuna dolara, no ove promjene će prvo imati utjecaj na bilance .

Sony je prvotno očekivao godišnju dobit, ali sada predviđaju neto gubitak od 664 milijuna dolara u fiskalnoj godini koja završava u ožujku.

Još iz kategorije

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

15.11.2019. komentiraj

Zašto se svi u modernim kompanijama kunu u uspješnost agilnih timova, koje su prednosti agilnog načina rada, što sve on podrazumijeva i zašto svi pričaju o tome samo su neka od pitanja kojima će se baviti panel 'The Word of the Year: Agile' koji će se u sklopu RTL-ove konferencije Digital Shapers ovog mjeseca održati u Zagrebu. O iskustvima agilnog poslovanja i njegovom utjecaju na zaposlenike i korisnike govorit će Ana Pauzar, experience management director u Hrvatskom Telekomu, Luka Gauta, fintech business development manager u CROZ-u i Krešo Žmak, director products u Infobipu.

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

14.11.2019. komentiraj

Najveći domaći telekom operator Hrvatski Telekom koji je ujedno i najveći operator  mreže javnih i privatnih punionica za električna vozila u Hrvatskoj i slovenska energetska kompanija GEN-I sklopili su ugovor o dugoročnom partnerstvu na području e-mobilnosti. Temeljem ugovora vlasnici električnih vozila iz Slovenije i Hrvatske, koji su korisnici usluge e-mobilnosti tvrtke GEN-I, imat će pristup svim punionicama za električna vozila u operativnoj nadležnosti Hrvatskog Telekoma.

Kako se financiraju mediji

Kako se financiraju mediji

13.11.2019. komentiraj

Reuters je proveo zanimljivo istraživanje nad 212 medija diljem svijeta i potvrdio da korisnici ipak prvenstveno biraju one besplatne, a u iznimno manjoj mjeri okreću se onima koje treba plaćati. Automatski, mediji moraju živjeti isključivo od oglašivača.