Prpić očekuje seed kampanju od 200 tisuća funti za 8 posto udjela, želja i 500 tisuća

Prpić očekuje seed kampanju od 200 tisuća funti za 8 posto udjela, želja i 500 tisuća

Kada je sad već prije podosta godina Hrvoje Prpić nakon izlaska iz HGspota pokrenuo Trillenium za koji želi da postane prvi virtualni shopping mall za koji sada preko crowdfundinga traži novo ulaganje u visini od 500 tisuća funti iako kako sam kaže bio bi zadovoljan i s minimum 200 tisuća funti. Tim novcem mogli bi financirati daljnji razvoj nakon što je ASOS već ušao u vlasništvo s 10 posto, a sada je na prodaju 7,96 posto Trilleniuma.

U ovome trenutku dosegnuto je oko 23 posto, a među investitorima su zaista zanimljiva imena domaće poslovno-investitorske scene. Prpić ističe kako je sada važno stvoriti MVP (minimum viable product), odnosno proizvod s upotrebnom vrijednošću nakon kojeg očekuje da će doći i veliki investitori jer bi ovome trenutku za završetak cijelog projekta trebalo oko 2 milijuna funti.

Za MVP, prema Prpićevim riječima, u ovome trenutku treba oko 200 tisuća funti kako bi se stvorila platforma da ASOS-ovi kupci testiraju Trilleniumov proizvod odnosno virtualno shopping mall. Nakon toga Prpić napominje kako je naredna faza puna implementacija Trilleniuma.

Podsjetimo, ASOS Ventures, tvrtka kćer ASOS-a najveće online trgovina odjećom, osnovana je s namjerom ulaganja u nove i zanimljive projekte, a Trillenium je bio njihova prva investicija.

„ASOS Ventures će postati vlasnik 10 posto Trilleniuma i naravno, aktivno se uključiti u promicanje Trilleniuma. Trillenium će biti smješten u urede ASOS-a i zajedno s ASOS-om raditi na integraciji“, istaknuo je u vrijeme ASOS-ove investicije  Prpić.

Kako bi projekt Trillenium uspio u ovoj fazi nakon crowdfunding kampanje važno je stvoriti i sadržaj jer Prpić kaže da ga nema i to opisuje „kao da sad netko otvori kina, a filmova još nema“.