"Programirajte" aplikacije za iOS bez znanja programiranja

Kako vam se sviđa ideja da se sa nimalo programerskog iskustva okušate kao kreator aplikacija za svog mobilnog ljubimca? Jednostavno stvaranje aplikacija postalo je veliki fenomen u posljednjih godinu dana te su se mnoge tvrtke ubacile u ovaj „biznis“.

Najnovija pridošlica malom krugu usluga za stvaranje aplikacija je AppArchitect koji omogućuje izgradnju aplikacija prilagođenih iPhone i iPad uređajima pomoću jednostavnog drag-and-drop sučelja. Dakle 0% iskustva za vlastitu iPhone aplikaciju, zvuči zaista primamljivo.

Kako će ovaj AppArchitect sustav funkcionirati? Doista jednostavno, nakon prijavljivanja odmah će vam se postaviti pitanje želite li napraviti iPad ili iPhone aplikaciju, a nakon tog odabira biti ćete preusmjereni direktno na svojevrsnu nadzornu ploču na kojoj će Screen tab i Library tab bit spremni za modificiranje gdje ćete moći odabrati pozadinsku fotografiju, te Properties tab gdje se možete poigrati sa stajlingom svoje aplikacije. Sve to se veoma jednostavno može napraviti putem drag-and-drop opcije kojom možete dodavati pozadine, slike, tekst, karte ili linkove.

Sljedeći korak u vašem malom projektu biti će testiranje i pregled aplikacije prije slanja App Storeu na odobrenje.

Ova aplikacija jedinstvena je, kako kaže suosnivač Ilya Zatulovskiy, po tome što ne postoje predlošci ikakve vrste, dakle cijeli app će biti proizvod vaše mašte i volje, što s druge strane može i biti maleni problem jer ćete morati dobro razmisliti kako želite da vaša aplikacija izgleda prije nego li ju krenete izrađivati.

Ipak, ova model bez predložaka daje mladim poduzetnicima i kreativcima više slobode poput  pravih app developera.  Jedina stvar koji nećete moći napraviti unutar ove aplikacije je vlastita igra, no ako razmišljate da je stvaranje aplikacije dovoljna igra sama po sebi to vas neće obeshrabriti.

Cijela ideja pokretanja AppArchitecta započela je 2011. godine kada su napisani prvi kodovi, i od tada je tvrtka u konstantnom usponu, što financijskom, što inovacijskom. Budući da se cijela industrija usluga za stvaranje aplikacija vrlo brzo širi  AppArchitect je uspio biti prvi u web-based alatima bez ikakvih ograničenja poput predložaka te je nakon 4 mjeseca i 400 testera danas dostupan svima.

Prvih nekoliko mjeseci  od objavljivanja, AppArchitect usluga će biti besplatna  za sve, poslovni model uključiti će objavljivačku naknadu za slanje aplikacije na App Store te ima potencijal za pretplatničke usluge za aplikacije koje koriste push obavijesti, backend usluge ili analitiku.

Za sada, AppArchitect je dostupan samo za iOS, ali će se uskoro proširiti i za Androide i ostale platforme. Pritom ipak treba reći da će to biti za osnovne aplikacije, no za one složenije kako bi nekad rekli „bez znanja nema imanja“.

Još iz kategorije

Vertiv najavljuje buduće investicije i nova radna mjesta u Hrvatskoj

Vertiv najavljuje buduće investicije i nova radna mjesta u Hrvatskoj

20.10.2019. komentiraj

Tvrtka Vertiv u svojim je novim prostorima predstavila dosadašnje poslovne rezultate te budeće planove razvoja i novih investicija u Hrvatskoj i regiji. Ova globalna tvrtka u Hrvatskoj je pod imenom Vertiv Croatia prisutna od 2017. godine, a danas zapošljava više od 200 stručnjaka. Vertiv Croatia je ujedno i prodajno servisni centar za 20 zemalja, proizvodni centar za EMEA regiju te Vertiv svjetski centar na polju dizajniranja podatkovnih centara. Zahvaljujući ekspertizi, inovacijama i kreativnosti domaćih stručnjaka, kompanija Vertiv Croatia bilježi brz napredak i razvoj, a u protekloj godini zabilježila je prihode u iznosu od 350 milijuna kuna.

EU donijela povećan uvoz, ali i pristup tržištu od pola milijarde kupaca

EU donijela povećan uvoz, ali i pristup tržištu od pola milijarde kupaca

19.10.2019. komentiraj

„U prvih je osam mjeseci 2019. godine maloprodajni promet EU je u prosjeku bio rastao  za 2,7 posto u odnosu na isto razdoblje 2018., a u Hrvatskoj  je porastao za čak 5 posto. Ulazak u EU nam nije donio bitne promjene u razvoju maloprodaje jer je ona već ranije dosegnula europske i svjetske standarde. Ukidanje carina unutar Unije rezultiralo je većim unosom prehrambenih proizvoda, no, s druge strane, i našim je proizvođačima otvoren put na police europskog tržišta od pola milijarde kupaca“, istaknuo je potpredsjednik HGK za trgovinu i financije Josip Zaher na otvaranju konferencije.

Korporacije se okreću cloudu

Korporacije se okreću cloudu

18.10.2019. komentiraj

Korporacije su napravile još oštriji zaokret prema cloudu jer većina njih namjerava smanjiti potrošnju na tradicionalni softver te se okrenuti prema onim proizvođačima koji nude cloud alternative.