Programeri izbjegavaju Windows Phone platformu zbog niske zarade od oglašavanja

Programeri izbjegavaju Windows Phone platformu zbog niske zarade od oglašavanja

Foto: Antun Jastrić

Iako je Windows Phone u posljednjih godinu dana ostvario neke impresivne rezultate u smislu tržišnog udjela, Microsoft još uvijek mora pronaći način na koji će smanjiti aplikacijski nesrazmjer s iOS i Android platformom. Da bi popunio svoju online aplikacijsku trgovinu, Microsoft je odlučio isplatiti i do 100 tisuća dolara onim programerima koji odluče dovesti svoje aplikacije na Windows Phone platformu.

Velik i dugoročan problem za Microsoft je taj što su iOS i Android i dalje top destinacija za postojeće i nadolazeće programere, kojima ove dvije platforme pružaju najveće šanse za zaradu. Drugim riječima, Microsoft se ne bi trebao brinuti samo oko popularnih aplikacija koje u ovom trenu nema, već bi trebao voditi brigu i o popularnim aplikacijama koje na svojoj platformi neće imati u narednih godinu dana.

Novo istraživanje, provedeno na Opera pregledniku, pokazuje zašto je Microsoft imao problema u privlačenju programera na Windows Phone platformu, unatoč tome što je platforma ostvarila impresivne povećanje tržišnog udjela. Prema podacima s mobilne oglašivačke mreže Opera preglednika, koji mjesečno za 425 milijuna korisnika prikaže 60 milijuna stranica, Windows Phone je u četvrtom kvartalu 2014. godine generirao nevjerojatno niskih 0,34 posto svih prihoda od mobilnih oglasa.

U obzir valja uzeti i podatke da su BlackBerry s 1,35 posto i već otpisana platforma Symbian s 0,84 posto, uspjele ostvariti više prihoda nego Windows Phone platforma. Izgleda da će Microsoftov najveći problem, nakon što poveća bazu korisnika Windows Phone platforme, biti otkrivanje načina na koji će efikasnije unovčiti svoju mobilnu platformu.

Još iz kategorije

Tržište pametnih telefona se mijenja, a proizvođači će se morati prilagoditi

Tržište pametnih telefona se mijenja, a proizvođači će se morati prilagoditi

03.06.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa promijenila je svijet kakav poznajemo, barem na određeno razdoblje. Odrazilo se to i na proizvođače pametnih telefona, koji moraju pronaći načine prilagodbe i to im se teško može svidjeti u ovim trenucima. Ali, vremena se mijenjaju, na ovaj ili onaj način, a opstaju samo najjači i najsposobniji.

Fleksibilnost u radu za roditelje

Fleksibilnost u radu za roditelje

03.06.2020. komentiraj

Pogodnostima koje pruža Flexi baby program pod jednakim uvjetima mogu koristiti i majke i očevi koji koriste rodiljni odnosno roditeljski, posvojiteljski ili udomiteljski  dopust. Flexi baby program nova je nadopuna postojećim mjerama obiteljski odgovorne i rodno osviještene politike koje A1 Hrvatska već dulji niz godina provodi i kontinuirano nadograđuje.

Novi Kolektivni ugovor zaposlenicima HT-a osigurava još više pogodnosti

Novi Kolektivni ugovor zaposlenicima HT-a osigurava još više pogodnosti

03.06.2020. komentiraj

Predstavnici Uprave Hrvatskog Telekoma i sindikata - Hrvatskog sindikata telekomunikacija i Republičkog sindikata radnika - potpisali su novi Kolektivni ugovor koji stupa na snagu 1. srpnja 2020. godine i vrijedi naredne dvije godine, do 30. lipnja 2022. godine.