Porsche preuzima 10 posto udjela u Rimac Automobilima

Porsche preuzima 10 posto udjela u Rimac Automobilima

Porsche AG uložio je u tvrtku Rimac Automobili uzimajući manjinski udio od deset posto. Tvrtka razvija i proizvodi električne dijelove vozila i proizvodi električne super sportske automobile. Kao dio svojih napora za elektrifikaciju, Porsche je najavio kako na ovaj način kreće u razvojno partnerstvo s mladom tvrtkom.

Godine 2009. osnivač Mate Rimac počeo je raditi iz svoje garaže na svojoj viziji proizvodnje električnih sportskih automobila koji bi mogli biti brzi i ponuditi uzbuđenje. Rimac je nedavno predstavio najnoviju verziju svog električnog vozila, "C Two", na Ženevskom sajmu automobila u ožujku 2018. Dva sjedala proizvodi oko 2000 KS i dosežu najveću brzinu od 412 kilometara na sat. Raspon je 650 kilometara (NEDC Cycle) i postiže 80% napunjenost baterije za 30 minuta kroz sustav brzog punjenja od 250 kW. Nadalje, tvrtka proizvodi visokoučinkovite elektromotorni pogonski sustavi i sustave baterija.

"Razvojem čisto električnih dvosjednih super sportskih automobila poput" Koncepta One "ili" C dva ", kao i osnovnih sustava vozila Rimac je impresivno pokazao svoje vjerodajnice na polju elektromobilnosti", kaže Lutz Meschke, zamjenik Predsjednik Izvršnog odbora i član Izvršnog odbora za financije i informatiku tvrtke Porsche. "Smatramo da su njegove ideje i pristupe izuzetno obećavajući, pa se stoga nadamo suradnji s tvrtkom u obliku razvojnog partnerstva", ističe Meschke.

Brzo rastuća tvrtka u Zagrebu zapošljava ukupno oko 400 zaposlenika. Kompaniji je glavni fokus na visokonaponskoj baterijskoj tehnologiji, elektroprivredi i razvoju digitalnih sučelja između čovjeka i stroja (HMI Development). Uz to, Rimac razvija i proizvodi e-bicikle pod podružnicom Greyp Bikes, koja je osnovana 2013. godine.

"Ovo partnerstvo sada je važan korak za Rimac na putu da postanemo komponenta i dobavljača sustava izbora za industriju u elektrifikaciji, povezivosti i uzbudljivom području Advanced Driver Assistance Systems", objašnjava Rimacov izvršni direktor i osnivač Mate Rimac.

Još iz kategorije

IDC: PC tržište naraslo 2,7 posto u drugom kvartalu 2018.

IDC: PC tržište naraslo 2,7 posto u drugom kvartalu 2018.

16.07.2018. komentiraj

Tržište osobnih i prijenosnih računala u drugom kvartalu ove godine bilježi rast od 2,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine i to je iznimno velika vijest jer rasta nije bilo od prvog kvartala 2012. godine! Konkretnije, IDC u svom izvještaju napominje da su prognoze nadmađene za 0,3 posto s ukupnih 62,3 milijuna isporučenih računala.

Broadcom preuzima CA Technologies za 18.9 milijardi dolara

Broadcom preuzima CA Technologies za 18.9 milijardi dolara

15.07.2018. komentiraj

Broadcom najavljuje preuzimanje Ca Technologies za 18,9 milijardi američkih dolara, koje bi isplatio kompletno u gotovini. Time će američki gigant dodatno povećati prihode jer akvizicijom će doći do DevOps poslovanja, kao i onoga koje se tiče sigurnosti i rada na aplikacijama.

Gartner: Po prvi put u zadnjih 6 godina skočile isporuke PC-a

Gartner: Po prvi put u zadnjih 6 godina skočile isporuke PC-a

14.07.2018. komentiraj

Gartner je objavio rezultate stanja na PC tržištu u drugom kvartalu ove godine i nešto su drugačiji od onih koje je objavio IDC, ali također potvrđuju rast po prvi put od prvog kvartala 2012. Naime, dok IDC tvrdi da je isporučeno 62,3 milijuna računala između ožujka i lipnja, Gartnerove su brojke zaustavljene na 62,1 milijun isporuka.