Porsche preuzima 10 posto udjela u Rimac Automobilima

Porsche preuzima 10 posto udjela u Rimac Automobilima

Porsche AG uložio je u tvrtku Rimac Automobili uzimajući manjinski udio od deset posto. Tvrtka razvija i proizvodi električne dijelove vozila i proizvodi električne super sportske automobile. Kao dio svojih napora za elektrifikaciju, Porsche je najavio kako na ovaj način kreće u razvojno partnerstvo s mladom tvrtkom.

Godine 2009. osnivač Mate Rimac počeo je raditi iz svoje garaže na svojoj viziji proizvodnje električnih sportskih automobila koji bi mogli biti brzi i ponuditi uzbuđenje. Rimac je nedavno predstavio najnoviju verziju svog električnog vozila, "C Two", na Ženevskom sajmu automobila u ožujku 2018. Dva sjedala proizvodi oko 2000 KS i dosežu najveću brzinu od 412 kilometara na sat. Raspon je 650 kilometara (NEDC Cycle) i postiže 80% napunjenost baterije za 30 minuta kroz sustav brzog punjenja od 250 kW. Nadalje, tvrtka proizvodi visokoučinkovite elektromotorni pogonski sustavi i sustave baterija.

"Razvojem čisto električnih dvosjednih super sportskih automobila poput" Koncepta One "ili" C dva ", kao i osnovnih sustava vozila Rimac je impresivno pokazao svoje vjerodajnice na polju elektromobilnosti", kaže Lutz Meschke, zamjenik Predsjednik Izvršnog odbora i član Izvršnog odbora za financije i informatiku tvrtke Porsche. "Smatramo da su njegove ideje i pristupe izuzetno obećavajući, pa se stoga nadamo suradnji s tvrtkom u obliku razvojnog partnerstva", ističe Meschke.

Brzo rastuća tvrtka u Zagrebu zapošljava ukupno oko 400 zaposlenika. Kompaniji je glavni fokus na visokonaponskoj baterijskoj tehnologiji, elektroprivredi i razvoju digitalnih sučelja između čovjeka i stroja (HMI Development). Uz to, Rimac razvija i proizvodi e-bicikle pod podružnicom Greyp Bikes, koja je osnovana 2013. godine.

"Ovo partnerstvo sada je važan korak za Rimac na putu da postanemo komponenta i dobavljača sustava izbora za industriju u elektrifikaciji, povezivosti i uzbudljivom području Advanced Driver Assistance Systems", objašnjava Rimacov izvršni direktor i osnivač Mate Rimac.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Cloud je motor eksponencijalnog rasta Amazona

INFOGRAFIKA: Cloud je motor eksponencijalnog rasta Amazona

20.09.2018. komentiraj

Amazon se profilirao kao e-trgovina i po tome je najpoznatiji, ali posljednjih godina profit te kompanije uvelike čini njeno cloud poslovanje. Riječ je o 40 posto svih prihoda Amazona, što je 14 posto više nego prije godinu dana, a samim time je jasno da se fokus kompanije okrenuo dodatno prema cloudu i to više nego uspješno.

Apple Irskoj platio 14,3 milijarde dolara neplaćenog poreza, EU odustaje od tužbe

Apple Irskoj platio 14,3 milijarde dolara neplaćenog poreza, EU odustaje od tužbe

20.09.2018. komentiraj

Europska unija uspjela je natjerati Apple da plati 15,3 milijarde američkih dolara neplaćenog poreza u Irskoj pa se samim time Europska komisija, na čelu s povjerenicom za tržišno natjecanje Margrethom Vestager, odlučila povući tužbu protiv Irske, koja je pokrenula prošle godine upravo da bi se natjeralo Apple da plati što duguje.

Agencija BBDO Zagreb pojačala svoj digitalni tim

Agencija BBDO Zagreb pojačala svoj digitalni tim

20.09.2018. komentiraj

Boris Ličina Borja, stručnjak za komunikaciju na digitalnim platformama s preko dvadeset godina radnog iskustva, pridružio se agenciji BBDO Zagreb na poziciji voditelja digitalnih komunikacija. Ta tvrtka tako dodatno pojačava svoj digitalni tim čiju produkciju od lipnja ove godine vodi Ivica Ivaci.