Porsche preuzima 10 posto udjela u Rimac Automobilima

Porsche preuzima 10 posto udjela u Rimac Automobilima

Porsche AG uložio je u tvrtku Rimac Automobili uzimajući manjinski udio od deset posto. Tvrtka razvija i proizvodi električne dijelove vozila i proizvodi električne super sportske automobile. Kao dio svojih napora za elektrifikaciju, Porsche je najavio kako na ovaj način kreće u razvojno partnerstvo s mladom tvrtkom.

Godine 2009. osnivač Mate Rimac počeo je raditi iz svoje garaže na svojoj viziji proizvodnje električnih sportskih automobila koji bi mogli biti brzi i ponuditi uzbuđenje. Rimac je nedavno predstavio najnoviju verziju svog električnog vozila, "C Two", na Ženevskom sajmu automobila u ožujku 2018. Dva sjedala proizvodi oko 2000 KS i dosežu najveću brzinu od 412 kilometara na sat. Raspon je 650 kilometara (NEDC Cycle) i postiže 80% napunjenost baterije za 30 minuta kroz sustav brzog punjenja od 250 kW. Nadalje, tvrtka proizvodi visokoučinkovite elektromotorni pogonski sustavi i sustave baterija.

"Razvojem čisto električnih dvosjednih super sportskih automobila poput" Koncepta One "ili" C dva ", kao i osnovnih sustava vozila Rimac je impresivno pokazao svoje vjerodajnice na polju elektromobilnosti", kaže Lutz Meschke, zamjenik Predsjednik Izvršnog odbora i član Izvršnog odbora za financije i informatiku tvrtke Porsche. "Smatramo da su njegove ideje i pristupe izuzetno obećavajući, pa se stoga nadamo suradnji s tvrtkom u obliku razvojnog partnerstva", ističe Meschke.

Brzo rastuća tvrtka u Zagrebu zapošljava ukupno oko 400 zaposlenika. Kompaniji je glavni fokus na visokonaponskoj baterijskoj tehnologiji, elektroprivredi i razvoju digitalnih sučelja između čovjeka i stroja (HMI Development). Uz to, Rimac razvija i proizvodi e-bicikle pod podružnicom Greyp Bikes, koja je osnovana 2013. godine.

"Ovo partnerstvo sada je važan korak za Rimac na putu da postanemo komponenta i dobavljača sustava izbora za industriju u elektrifikaciji, povezivosti i uzbudljivom području Advanced Driver Assistance Systems", objašnjava Rimacov izvršni direktor i osnivač Mate Rimac.

Još iz kategorije

Hrvatska tvrtka Citus osvojila je zlatnu medalju za inovaciju na Tajlandu

Hrvatska tvrtka Citus osvojila je zlatnu medalju za inovaciju na Tajlandu

19.02.2019. komentiraj

Na upravo završenom međunarodnom sajmu inovacija Bangkok International Intellectual Property, Invention, Innovation and Technology Exposition (IPITEX) hrvatska tvrtka Citus osvojila je zlatnu medalju za inovaciju C@N Motion Smart Customer/Human Engagement – Digital Platform with Gesture Controlled User Interface & Augmented Reality

Usprkos žestokoj borbi divova udjeli na cloud tržištu se ne mijenjaju

Usprkos žestokoj borbi divova udjeli na cloud tržištu se ne mijenjaju

18.02.2019. komentiraj

Kad je riječ o cloudu, tržiše je poprilično jasno podijeljeno, na Amazon Web Services i sve ostale. Naime, pravo AWS ima 32 posto udjela i daleko iza je s 14 posto Microsoft, dok se Google i IBM žestoko bore za to treće mjesto s jednoznamenkastim postocima, a takva situacija za te je kompanije ne toliko česta i zadovoljavajuća.

Otvorene prijave za peto izdanje PowerUp! natjecanja startupa

Otvorene prijave za peto izdanje PowerUp! natjecanja startupa

15.02.2019. komentiraj

Od ovog su tjedna otvorene prijave za peto izdanje start-up natjecanja PowerUp! Sudionici će se natjecati za glavnu nagradu od čak 50 tisuća eura i priliku za razvoj poslovanja na globalnoj razini.