Pinterest uvodi oglašavanje putem istaknutih objava

Pinterest uvodi oglašavanje putem istaknutih objava

Prošli mjesec, Pinterest je najavio da će početi prikazivati oglase na svom servisu u obliku istaknutih objava, koje će biti objavljene prema plaćenim i odabranim mjestima od strane trgovaca i poduzetnika, te će se pojavljivati u rezultatima Pinterest pretrage i kategorijskim feedovima. Tvrtka je učetvrtak započela s testiranjem novih istaknutih objava, te će se one pojavljivati na web stranici i unutar Pinterest aplikacija.

Lansiranje oglašavanja putem istaknutih objava je velik potez za ovu društvenu mrežu, koja je tijekom proteklih nekoliko mjeseci stalno dodavala razna poboljšanja na svoj servis, uključujući objavu personaliziranih preporuka, nove animacije, lokalizirane verzije svojih usluga, alate za programere i još mnogo toga.

Glavni cilj oglašavanja putem istaknutih objava je omogućiti tvrtkama ubacivanje svojih objava u rezultate pretrage i kategorijske feedove, na način koji neće izgledati kao obično oglašavanje putem bannera ili pop-up   prozora, već će oglasi biti tako dizajnirani da odgovaraju interesu korisnika.

Iz tvrtke ne žele otkriti koji će to oglašivači prvi testirati novo oglašavanje u istaknutim objavama, no prema nekim izvorima oglašivači za ovo testno oglašavanje ne plaćaju nikakvu naknadu.

Ovakvi oglasi prikazani kao istaknute objave pojavljivat će se i na mobilnim aplikacijama, no iz tvrtke navode kako će se u ovoj testnoj fazi oglasi prikazivati samo odabranom i zatvorenom krugu korisnika.

Još iz kategorije

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

18.09.2020. komentiraj

Amazon bi mogao dobiti konkurenciju na području e-trgovine jer Facebook i Google žele što veći dio “kolača”, podosta velikog “kolača”. Prvenstveno, riječ je o sjevernoameričkom tržištu, ali Google i Facebook brzo će se početi širiti globalnije, dok ne postanu Amazonova konkurencija u svakom kutku planete. Jer, mjesta uistinu ima za sve i nekako se čini čudno da jedna kompanija kontrolira toliki dio tržišta, kao što kontrolira Amazon.

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

18.09.2020. komentiraj

Podaci o poslovanju za prošlu 2019. godinu pokazuju kako ona nije bila uspješna kada je riječ o novostvorenoj vrijednosti jer je na godišnjoj razini zabilježen pad o 2,66 posto na 10,204 milijarde kuna. Ipak, kada se pogleda prema prosječnom rast u posljednjih sedam promatranih godina koji je dosegao 13,85 posto ukupnog ICT tržišta.

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

17.09.2020. komentiraj

GDi Solutions Day 2020 je ove godine okupio više stotina eminentnih sudionika iz Hrvatske i regije. Na GDi Solutions Day-u su također bile predstavljene novosti u ESRI svijetu i kako je GDi koristeći njihovu platformu izradio besplatne javne portale za integraciju informacija o stanju epidemije COVID-19 te na koji način je pomogao građanima Zagreba za prijavu šteta od potresa u ožujku.