PayPal dobio 13,3 milijuna novih aktivnih korisnika u trećem kvartalu 2021.

PayPal dobio 13,3 milijuna novih aktivnih korisnika u trećem kvartalu 2021.

Foto: DepositPhotos

PayPal je imao odličan financijski rezultat u trećem kvartalu ove godine s čak 6,18 milijardi američkih dolara neto prihoda. Uz to, kompanija se pohvalila s 13,3 milijuna novih aktivnih korisnika, što znači da ih je sad ukupno 416 milijuna.

Što se tiče neto dobiti, ona je bila 1,47 milijardi dolara, zarada po dionici 1,11 dolara i time je "zaobiđena" prognoza Wall Streeta. Naime, tamošnji stručnjaci su očekivali 1,08 dolara po dionici na 6,24 milijardi prihoda.

Ukupne transakcije na platformi su dosegle 310 milijardi dolara i to je rast od 26 posto na godišnjoj razini. Dakle, u vrijeme pandemije koronavirusa, korisnici više vjeruju rješenjima kakva nude PayPal i konkurencija.

Direktne uplate putem platforme dosegle su 4,9 milijardi dolara, odnosno, 44 u prosjeku po korisničkom računu u trećem kvartalu. Njegova platforma Venmo procesuirala je ukupno oko 60 milijardi dolara transakcija i to je rast od 36 posto.

Potreba za Venmo raste jer je platforma specijalizirana za mobilne transakcije i time se nudi širina, koju je PayPal prepoznao i ponudio tržištu na izdvojen način. Ujedno, zahvaljujući skorašnjem partnerstvu s Amazonom, Venmo će biti omogućen i američkim korisnicima.

Očekivanja za četvrti kvartal su zbog svih ovih pozitivnih detalja također pozitivna. Prognoza kompanije je ostvariti neto prihode od 6,85 do 6,95 milijardi dolara i zaradu po dionici od 1,12 dolara.

Na razini cijele ove godine, PayPal očekuje ukupan rast svih transakcija na platformi za 34 posto, da novih korisničkih računa bude oko 55 milijuna, da prihodi budu na oko 25,3 milijarde, a zarada po dionici oko 4,6 dolara...

Sve to je lako ostvarivo ako se uzme u obzir dosadašnje rezultate, kao i činjenicu da stiže blagdansko doba pa će potrošnja biti pojačana, kao i potreba za direktnim slanjem novca od korisnika do korisnika.

Još iz kategorije

Bolt najavljuje novi krug financiranja od 628 milijuna eura

Bolt najavljuje novi krug financiranja od 628 milijuna eura

14.01.2022.

Bolt je objavio dosad najveći krug financiranja u vrijednosti od 628 milijuna eura. Investicije će biti usmjerene prema dodatnom širenju postojećih usluga i ubrzanja prijelaza s osobnih automobila na mogućnost korištenja inovativnih načina kretanja gradom. Time će se smanjiti gužve u gradovima i zagađenje te omogućiti više zelenih površina gdje će se ljudi moći lakše kretati.

AGRIVI osigurao 1,15 milijuna eura od Europskog inovacijskog vijeća

AGRIVI osigurao 1,15 milijuna eura od Europskog inovacijskog vijeća

14.01.2022.

Europsko inovacijsko vijeće (EIC) dodijelilo je AGRIVI-ju sredstva u iznosu od 1,15 milijuna eura za izgradnju agronomskog savjetnika vođenog umjetnom inteligencijom za podršku farmama u ispunjavanju zahtjeva za zaštitu usjeva i sigurnost hrane.

Prošle godine vrijednost javnih nabava premašila 2,62 milijardi kuna

Prošle godine vrijednost javnih nabava premašila 2,62 milijardi kuna

12.01.2022.

Analiza javnih nabava za 2021. godinu pokazuje kako je ukupna vrijednost javnih nabava premašila 2,62 milijarde kuna uz rast u odnosu na 2020. godinu i to za oko 1 posto. Obzirom da je riječ o objema kriznim godinama pandemije dobri su to rezultati, no to i dalje dokazuje kako je država veliki domaći igrač na IT tržištu jer procjene pokazuje kako je to negdje na 55 posto ukupne domaće IT potrošnje.