Otvorene prijave za peto izdanje PowerUp! natjecanja startupa

Otvorene prijave za peto izdanje PowerUp! natjecanja startupa

Foto: DepositPhotos

Od ovog su tjedna otvorene prijave za peto izdanje start-up natjecanja PowerUp! Sudionici će se natjecati za glavnu nagradu od čak 50 tisuća eura i priliku za razvoj poslovanja na globalnoj razini.

Događaj, kojeg organizira InnoEnergy, najveće je startup natjecanje u srednjoistočnoj Europu te uključuje područja poput energije, mobilnosti i pametnih tehnologija. Osim novčane nagrade, ono nudi sudionicima priliku za pridruživanje InnoEnergyjevom poslovnom akceleratoru. Akceleracijski program Highway usmjeren je na razvoj startup projekata i njihovu prilagodbu europskom tržištu, a sudionici programa dobivaju podršku iz različitih područja.

U petom izdanju natjecanja uvedene su dopune vezane za „Clean Air Challenge“, pa će tako dodatna nagrada biti dodijeljena startupu čije rješenje doprinosi smanjenju onečišćenja zraka i smoga. InnoEnergy je ključni dionik u inicijativi „Clean Air Challenge“ koja je pokrenuta u listopadu prošle godine u Bruxellesu.

Sa svakim izdanjem natjecanja broj sudionika se udvostručuje. U 2018. InnoEnergy je zaprimio više od 300 prijava pa se procjenjuje da će interes za ovogodišnje izdanje, za koje prijave završavaju 11. ožujka, također biti značajan. Osim u opsegu, u posljednje su dvije godine prijave rasle i u kvaliteti projekata. Broj prijava s gotovim prototipom povećao se s 28 prototipa u 2016. na 120 lani. Isto povećanje vidljivo je i u prijavama s funkcionalnim proizvodom ili uslugom (s 19 na 93).

„Broj sudionika iz godine u godinu raste, a startupi imaju projekte na naprednom stupnju razvoja. PowerUp! otvara vrata za hrabre inovatore iz središnje i istočne Europe te im omogućuje pristup našoj međunarodnoj mreži poslovnih partnera“, ističe predsjednik Uprave InnoEnergy za središnju Europu Jakub Miler.

Posebno poželjna rješenja odnose se na projekte iz područja energije, mobilnosti, čistog zraka, grijanja, čistih i pametnih tehnologija. Startupi čije prijave budu prihvaćene bit će pozvani na bootcamp radionice koje će ih pripremiti za finale na nacionalnoj razini, kao i za veliko finale, u kojem će svoje ideje predstaviti stručnjacima. Pobjednik će biti odabran 21. svibnja u Krakowu.

Još iz kategorije

Spin povećao poslovni prostor i čeka nove zaposlenike

Spin povećao poslovni prostor i čeka nove zaposlenike

26.05.2019. komentiraj

Osječka IT tvrtka Spin proširila je svoj poslovni prostor u središtu Osijeka. Nakon temeljite adaptacije potkrovlja zgrade u kojoj posluju već dugi niz godina, stvorili su uvjete za dodatno povećanje broja zaposlenika.

Huawei u pregovorima s Android trgovinom aplikacija Aptoide kao zamjena za Google Play Store

Huawei u pregovorima s Android trgovinom aplikacija Aptoide kao zamjena za Google Play Store

25.05.2019. komentiraj

Huawei nije gubio vrijeme, odmah po objavi da će ostati bez licence za Android, zbog odluke Googlea, krenulo se s razmatranjem mogućnosti u bližoj i daljoj budućnosti. A jedna od njih jest pronalazak alternative za Google Play Store i najčešće se spominje upravo Aptoid.

ZTE lansirao svoj prvi cybersigurnosni laboratorij u Europi

ZTE lansirao svoj prvi cybersigurnosni laboratorij u Europi

25.05.2019. komentiraj

Kineski ZTE jedna je od najvećih žrtava politike Donalda Trumpa o zabrani poslovanja na području Sjedinjenih Američkih Država, ali to kompaniju ne sprečava da posluje u Europi, što potvrđuje pokretanje prvog laboratorija za kibernetičku sigurnost na Starom kontinentu.