Otvorene prijave za peto izdanje PowerUp! natjecanja startupa

Otvorene prijave za peto izdanje PowerUp! natjecanja startupa

Foto: DepositPhotos

Od ovog su tjedna otvorene prijave za peto izdanje start-up natjecanja PowerUp! Sudionici će se natjecati za glavnu nagradu od čak 50 tisuća eura i priliku za razvoj poslovanja na globalnoj razini.

Događaj, kojeg organizira InnoEnergy, najveće je startup natjecanje u srednjoistočnoj Europu te uključuje područja poput energije, mobilnosti i pametnih tehnologija. Osim novčane nagrade, ono nudi sudionicima priliku za pridruživanje InnoEnergyjevom poslovnom akceleratoru. Akceleracijski program Highway usmjeren je na razvoj startup projekata i njihovu prilagodbu europskom tržištu, a sudionici programa dobivaju podršku iz različitih područja.

U petom izdanju natjecanja uvedene su dopune vezane za „Clean Air Challenge“, pa će tako dodatna nagrada biti dodijeljena startupu čije rješenje doprinosi smanjenju onečišćenja zraka i smoga. InnoEnergy je ključni dionik u inicijativi „Clean Air Challenge“ koja je pokrenuta u listopadu prošle godine u Bruxellesu.

Sa svakim izdanjem natjecanja broj sudionika se udvostručuje. U 2018. InnoEnergy je zaprimio više od 300 prijava pa se procjenjuje da će interes za ovogodišnje izdanje, za koje prijave završavaju 11. ožujka, također biti značajan. Osim u opsegu, u posljednje su dvije godine prijave rasle i u kvaliteti projekata. Broj prijava s gotovim prototipom povećao se s 28 prototipa u 2016. na 120 lani. Isto povećanje vidljivo je i u prijavama s funkcionalnim proizvodom ili uslugom (s 19 na 93).

„Broj sudionika iz godine u godinu raste, a startupi imaju projekte na naprednom stupnju razvoja. PowerUp! otvara vrata za hrabre inovatore iz središnje i istočne Europe te im omogućuje pristup našoj međunarodnoj mreži poslovnih partnera“, ističe predsjednik Uprave InnoEnergy za središnju Europu Jakub Miler.

Posebno poželjna rješenja odnose se na projekte iz područja energije, mobilnosti, čistog zraka, grijanja, čistih i pametnih tehnologija. Startupi čije prijave budu prihvaćene bit će pozvani na bootcamp radionice koje će ih pripremiti za finale na nacionalnoj razini, kao i za veliko finale, u kojem će svoje ideje predstaviti stručnjacima. Pobjednik će biti odabran 21. svibnja u Krakowu.

Još iz kategorije

EU kaznila Google s 1,7 milijardi dolara zbog zlouporabe internet oglašavanja

EU kaznila Google s 1,7 milijardi dolara zbog zlouporabe internet oglašavanja

22.03.2019. komentiraj

Google se ponovno našao u problemmima jer Europska komisija “odrezala” mu je kaznu od 1,68 milijardi američkih dolara zbog zlouporabe dominantnog položaja na području internetskog oglašavanja, što se i nagađalo, samo nije bilo poznato kolika će točno novca ponajveća tehnološka kompanija na svijetu trebati platiti.

Google na čelu 50 najinovativnijih tvrtki

Google na čelu 50 najinovativnijih tvrtki

22.03.2019. komentiraj

Prvi put u posljednjih 13 godina došlo je do promjene na vrhu godišnjeg popisa najinovativnijih tvrtki po anketi Boston Consulting Group  Google je skočio na prvo mjesto, a Amazon na drugo, svrgnuvši tako dodatno Apple, koji je na samom vrhu od 2005. godine. Microsoft i Samsung zauzeli su četvrto, odnosno peto mjesto, i tako zaokružili popis prvih pet najinovativnijih tvrtki na svijetu.

Francuska uvodi nove tehnološke vize kako bi lakše privukla talente

Francuska uvodi nove tehnološke vize kako bi lakše privukla talente

19.03.2019. komentiraj

Velika Britanija krenula je stopama Donalda Trumpa i Sjedinjenih Američkih Država pa najavljuje stroži vizni režim, što je ponukalo Francusku da krene u potpuno drugom smjeru pa otvori svoje granice kao nikad prije, ali samo ako se radi o tehnološkim vizama.