Netflix izgubio ogromnih 970 tisuća pretplatnika

Netflix izgubio ogromnih 970 tisuća pretplatnika

Foto: DepositPhotos

Netflix je u velikim problemima jer nakon gubitka 200.000 korisnika u prvom kvartalu ove godine, nakon drugog je ostao u minusu za čak 970.000, što ukupno dovodi do 1,1 milijun izgubljenih pretplatnika.

Na globalnoj razini, najmoćnija streaming platforma uprihodila je 7,97 milijardi dolara i 8,6 posto rasta u odnosu na isto razdoblje lani te broji 220,67 milijuna pretplatnika i zapravo njeni lideri zadovoljno trljaju rukama. Zašto? Jer je investitorima rečeno da će tijekom drugog kvartala biti izgubljeno oko dva milijuna korisnika koji plaćaju pretplatu. Dakle, rezultat je u konačnici dvostruko bolji od očekivanog.

"Teško je nazivati gubitak gotovo milijun korisnika uspjehom, ali to su dobri temelji za iduću godinu", izjavo je izvršni direktor (CEO) Netflixa Reed Hastings.

Očito, kvartalni rezultat spasila je nova sezona Stranger Thingsa, a u trećem će i nastup Rickyja Gervaisa pridonijeti pozitivnim brojkama jer SuperNature je srušio sve postojeće rekorde gledanosti u povijesti Netflixa. Samo u Velikoj Britaniji pogledalo ga je više od tri milijuna ljudi, a to ipak nešto donosi i na ukupnoj razini za Netflix.

Na krilima tog uspjeha, ali i dolasku novosti u Argentinu, Dominikansku Republiku, El Salvador, Gvatemalu i Honduras, u Netflixu prognoziraju novih oko milijun pretplatnika u trećem kvartalu. To bi "pokrilo" izgubljene u prvom i drugom.

"U ranoj smo fazi pokušaja monetizacije novog tržišta koje broji više od stotinu milijuna kućanstava koje uživaju u našem sadržaju, ali ga ne plaćaju direktno. U ime toga, predstavili smo dva različita pristupa u Latinskoj Americi i smatramo da će sve strane njime biti zadovoljne. Noviteti stižu iduće godine", kažu u Netflixu.

A iduće bi godine trebala krenuti i jeftinija pretplata, ali uz oglase, na čemu Netflix radi u partnerstvu s Microsoftom.

Još iz kategorije

AMD-ovi prihodi od Ryzen PC-a u 2022. će pasti za 26 posto pod pritiskom oporavka Intela

AMD-ovi prihodi od Ryzen PC-a u 2022. će pasti za 26 posto pod pritiskom oporavka Intela

12.08.2022.

Intelov oporavak potaknut Alder Lake procesorima 12. generacije utjecat će na pad prihoda za AMD u ovoj godini. Konkretno, Morgan Stanley u analizi navodi da će Ryzen Desktop segment poslovanja pasti za čak 26 posto.

Razlika između testiranja opterećenja i stres testiranja

Razlika između testiranja opterećenja i stres testiranja

12.08.2022.

Softver developeri pri razvoju se koriste dvama metodama testiranja - opterećenja (eng. load) i stresa. Samo, oko obje traju poveće rasprave i činjenica je da mnogi u industriji još uvijek ne razaznaju razlike između ovih metoda.

Lenovo deveti kvartal zaredom ostvaruje rekordne rezultate uz rast prihoda i profitabilnosti

Lenovo deveti kvartal zaredom ostvaruje rekordne rezultate uz rast prihoda i profitabilnosti

11.08.2022.

Lenovo Group je objavila rekordne rezultate Grupe u prvom kvartalu koji pokazuju rast prihoda i profitabilnosti i to već deveti uzastopni kvartal. Neto dobit u prvom tromjesečju porasla je 11 posto na godišnjoj razini na 516 milijuna američkih dolara i 35 posto na godišnjoj razini na 556 milijuna američkih dolara na temelju hongkonških standarda financijskog izvještavanja. Prihod je porastao na 17 milijardi američkih dolara što je 5 posto više u odnosu na prethodnu godinu u stalnoj valuti.