NASTAVAK REZOVA

Microsoft najavio nove otkaze: Prije pola godine podijelio ih je 10.000

Microsoft najavio nove otkaze: Prije pola godine podijelio ih je 10.000
Depositphotos

Microsoft je potvrdio da ukida dodatna radna mjesta, tjedan dana nakon početka fiskalne 2024. i pola godine od otpuštanja 10.000 zaposlenih, čime se nastavio negativan trend u industriji.

I dok nije potvrđeno o kolikom broju se radi u ovom krugu dijeljenja otkaza, u međuvremenu je bez posla ostalo 276 ljudi u Microsoftovim uredima u Washingtonu, od čega ih je 66 virtualnih.

Kompanija je manje rezove imala i prošle godine u ovo vrijeme, što znači da proces rezova traje zabrinjavajuće dugo. Nažalost, nisu jedini koji se dijele u američkim tehnološkim divovima, kao što je spomenuto.

Amazon, Google, Twitter, Meta, Intel i drugi također su ove godine smanjili broj zaposlenih za nekoliko tisuća kako bi uravnotežili silna zapošljavanja u vrijeme pandemije koronavirusa, u to vrijeme iznimno potrebna kako bi se zadovoljila rastuća potražnja za njihovim proizvodima i uslugama. Nažalost za novozaposlene, ta je potražnja izostala nakon pandemije...

Ne pomaže ni ono o čemu iz Microsofta pričaju u posljednje vrijeme, a to je da klijenti traže načine kako uštedjeti novac, što smanjuje mogućnosti za profit. Logično, klijenti u ova turbulentna vremena traže načine kako smanjiti rashode.

Glasnogovornik Microsofta odbio je navesti broj rezova u posljednjoj rundi. U siječnju je izvršni direktor Satya Nadella izdao dopis u kojem je naznačio da će kompanija promijeniti ponudu hardvera i konsolidirati ugovore o najmu.

Prodavači i predstavnici za uspjeh kupaca objavili su poruke na društvenim mrežama kako bi objavili da su ostali bez posla.

"Organizacijske prilagodbe i prilagodbe radne snage nužan su i redovit dio upravljanja našim poslovanjem", rekao je glasnogovornik i dodao:

"Nastavit ćemo davati prioritete i ulagati u strateška područja rasta za našu budućnost i podršku našim kupcima i partnerima."