Lenovo nastavio strelovit rast prihoda i dobiti u posljednjoj fiskalnoj godini

Lenovo nastavio strelovit rast prihoda i dobiti u posljednjoj fiskalnoj godini

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Lenovo Group objavio je rekordne rezultate za svoj četvrti kvartal i cjelokupnu fiskalnu godinu s rastom u svim dijelovima poslovanja uz povećanje prihoda grupe 20 posto na 60,74 milijarde dolara, dobit prije oporezivanja porasla je 74 posto na 1,77 milijardi dolara dok je neto dobit porasla 77 posto na 1,178 milijardi dolara. Rast je kompanija ostvarila i u posljednjem kvartalu svoje fiskalne godine.

Rezultati pokazuju otpornost i sposobnost Grupe da postigne uravnotežen, dosljedan i održiv rast, dok istovremeno nastavlja s diverzifikacijom i transformacijom u skladu sa svojom korporativnom strategijom 3S (Smart IoT, Smart Infrastructure, Smart Solutions).

Prihodi Grupe u četvrtom kvartalu iznosili su 15,6 milijardi američkih dolara, što predstavlja rast od 48 posto na godišnjoj razini. Zabilježena je najveća stopa rasta dobiti u posljednje dvije godine – s dobiti prije oporezivanja u iznosu od 380 milijuna američkih dolara i neto dobiti u iznosu od 260 milijuna američkih dolara, što predstavlja rast od 392 posto, odnosno 512 posto.

Rezultati četvrtog kvartala zaključili su rekordnu godinu, a godišnji prihodi Grupe iznosili su više od 60 milijardi američkih dolara, dodajući više od 10 milijardi američkih dolara u odnosu na prošlu fiskalnu godinu. Dobit je rasla još brže - dobit prije oporezivanja iznosila je gotovo 1,8 milijarde američkih dolara, a neto dobit 1,2 milijarde američkih dolara – što predstavlja porast od 70 posto na godišnjoj razini.

Izvršni odbor tvrtke Lenovo objavio je završnu dividendu za fiskalnu godinu koja je završila 31. ožujka 2021. u iznosu od 3,09 američkih centi ili 24 honkonških centi po dionici.

„U prošlom smo kvartalu ostvarili najbrže rastući kvartal u gotovo zadnjih deset godina te zaključili fiskalnu godinu novom prekretnicom prelazeći 60 milijardi američkih dolara prihoda i ostvarivši značajan rast dobiti. Te povijesne uspjehe ostvarili smo korištenjem naših temeljnih kompetencija - jasne strategije, inovativnih proizvoda, operativne izvrsnosti i globalno-lokalnog modela - kako bismo zadovoljili  potrebe  “novog normalnog”, rekao je Yuanqing Yang, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Lenovo.  Gledajući prema naprijed iskoristit ćemo velike prilike za rast koje su stvorili trendovi na tržištu vezani uz nadogradnju korištenja informacija, nadogradnju infrastrukture i nadogradnju primjene kako bismo potaknuli dugoročno održivi rast te osigurali da možemo graditi još pametniju budućnost u godinama koje su pred nama“, ističe predsjednik i izvršni direktor Yuanqing Yang.

 

Još iz kategorije

Top 100 najvećih globalnih tvrtki bilježi nove rekordne vrijednosti

Top 100 najvećih globalnih tvrtki bilježi nove rekordne vrijednosti

21.06.2021.

Kapitalna globalna tržišta ne samo da su se oporavila od pada tijekom prvog dijela prošle godine nego su zabilježila rekordan rast, navodi PwC. Ekonomski oporavak podržan je od strane vlada i središnjih banaka, zbog odgovora na pandemiju koronavirusa, odnosno, krizu koju je pokrenula.

Najveći broj hrvatskih predsjednika uprava planira dugoročno povećati ulaganje u digitalnu transformaciju

Najveći broj hrvatskih predsjednika uprava planira dugoročno povećati ulaganje u digitalnu transformaciju

19.06.2021.

Godinu dana nakon što je COVID-19 proglašen pandemijom, predsjednici uprava diljem svijeta izražavaju rekordne razine optimizma u vezi globalnog gospodarskog oporavka, a 64  posto poslovnih lidera jugoistočne Europe (JIE) predviđa poboljšanje gospodarskog rasta u 2021. godini, pokazuje najnovije istraživanje PwC Hrvatska.

Ericssonu prijeti gubitak kineskog tržišta

Ericssonu prijeti gubitak kineskog tržišta

18.06.2021.

Švedski Ericsson upozorio je na povećani rizik ostvarenja manjeg udjela na tržištu u Kini od onoga koji ima trenutno zbog odluke vlasti u Švedskoj o isključenju kineskih kompanija Huawei i ZTE iz svih tamošnjih 5G projekata.