Kineski Xiaomi nemilosrdno ruši rekorde prodajom svojih uređaja

Kineski Xiaomi nemilosrdno ruši rekorde prodajom svojih uređaja

Foto: Fotolia

Ranije ovoga mjeseca, kineski proizvođač pametnih telefona - Xiaomi, predstavio je svoj najnoviji uređaj – Mi-3. Tvrtka je istovremeno službeno zakoračila u dnevne boravke svojih korisnika lansiranjem 47 inčnog 3D pametnog televizora.

Prva serija od 100,000 primjeraka Mi-3 telefona bila je puštena u prodaju točno u podne na njihovoj službenoj stranici, a uređaj je doslovno bio razgrabljen od strane kupaca u nevjerojatnih 86 sekundi, tvrde Xiaomovci na svojoj Sina Weibo internetskoj stranici. 16GB inačica Mi-3ja dostupna je u maloprodaji za 327 dolara, dok je ona verzija od 64GB dostupna po cijeni od 410 dolara.

Xiaomijev televizijski set očigledno je bio pun pogodak. Prva serija od 3,000 primjeraka puštena je u prodaju na Xiaomijevoj internetskoj stranici i bila je razgrabljena u otprilike 2 minute (preciznije, 1 minuta i 58 sekundi), iznosi tvrtka na Sina Weibo-u. Pametni televizor, koji dolazi kao logičan nastavak na tvrtkino lansiranje Xiaomijevog “stream-to-TV set-top box” ranije ove godine za cijenu od 490 dolara. Tvrtka je također najavila ovu prekretnicu putem Twittera.

Xiaomi je uživao popularnost nakon što je zadobio povjerenje mnogih korisnika svojim cjenovno pristupačnim uređajima i uvažavanjem komentara svojih korisnika.

Ovakva situacija s rasprodajom nije novost za Xiaomi. Njihovi uređaji bili su redovito rasprodani prilikom lansiranja, ali obično unutar pola sata. Tvrtka je u kolovozu objavila prvu rasprodaju od 100,000 primjeraka svojih niskobudžetnih telefona, Hongmi, koji su bili razgrabljeni u roku od 90 sekundi.

Međutim, kinesko izvješće izdvaja kako su preprodavači vjerojatno bili ti koji su prouzrokovali ovakvu masovnu prodaju Xiaomijevih uređaja, umjesto samih konzumenata, tražeći profit u najtraženijim modelima uređaja.

Xiaomi je izjavio kako namjerava postići svoj cilj prodaje za ovu godinu od 20 milijuna smartphoneova, za razliku od prethodnog cilja koji je iznosio 15 milijuna. Prodali su 7,03 milijuna uređaja u prvoj polovici ove godine, što je impresivna brojka, obzirom da su u čitavoj protekloj 2012. godini prodali 7,19 milijuna primjeraka.

Još iz kategorije

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

18.09.2020. komentiraj

Amazon bi mogao dobiti konkurenciju na području e-trgovine jer Facebook i Google žele što veći dio “kolača”, podosta velikog “kolača”. Prvenstveno, riječ je o sjevernoameričkom tržištu, ali Google i Facebook brzo će se početi širiti globalnije, dok ne postanu Amazonova konkurencija u svakom kutku planete. Jer, mjesta uistinu ima za sve i nekako se čini čudno da jedna kompanija kontrolira toliki dio tržišta, kao što kontrolira Amazon.

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

18.09.2020. komentiraj

Podaci o poslovanju za prošlu 2019. godinu pokazuju kako ona nije bila uspješna kada je riječ o novostvorenoj vrijednosti jer je na godišnjoj razini zabilježen pad o 2,66 posto na 10,204 milijarde kuna. Ipak, kada se pogleda prema prosječnom rast u posljednjih sedam promatranih godina koji je dosegao 13,85 posto ukupnog ICT tržišta.

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

17.09.2020. komentiraj

GDi Solutions Day 2020 je ove godine okupio više stotina eminentnih sudionika iz Hrvatske i regije. Na GDi Solutions Day-u su također bile predstavljene novosti u ESRI svijetu i kako je GDi koristeći njihovu platformu izradio besplatne javne portale za integraciju informacija o stanju epidemije COVID-19 te na koji način je pomogao građanima Zagreba za prijavu šteta od potresa u ožujku.