Investitor Yahooa želi da tvrtka otpusti 9.000 ljudi

Investitor Yahooa želi da tvrtka otpusti 9.000 ljudi
Screenshot / Antonio Jularić

Tanki su živci u Yahoo ovih dana. Investitori su sve nervozniji, a jedan od njih želi napraviti radikalan rez - otpustiti 9.000 ljudi i CEO Marissu Mayer. Eric Jackson (direktor SpringOwl Asset Management) je napravio i izložio prezentaciju na 99 stranica gdje je u prvome planu smanjenje radne snage za 75 posto, a jedna od točki plana sadržava i smjenu dosadašnje direktorice, Marisse Mayer.

Također, u tom planu su namjere da tvrtka proda svoje sjedište u Kaliforniji, da se ukine besplatna hrana za zaposlenike i razne druge stvari.

Inače, direktorica Marissa Mayer je poznata po svojoj radnoj etici koja se temelji na radnom vremenu koje traje i po 12 sati. Nažalost, njezin plan da se povećaju prihodi od oglašavanja nije uspio te oglašavanje i dalje pada.

No, ono što je najgore od svega preuzimanje Tumblra za milijardu dolara - podignuta je baza korisnika za oko milijardu ali su izostali oglašivači i prihodi.

U ovom trenu Yahoo razmatra prodaju Yahoo Maila i ostalih segmenata svojeg core biznisa. Zanimljivo je kako Eric Jackson nema veliki udio kao investitor, no ima veliku podršku od strane drugih investitora. Crni dani za Yahoo