INFOGRAFIKA: Appleov put do bilijun dolara vrijednosti

INFOGRAFIKA: Appleov put do bilijun dolara vrijednosti

Foto: DepositPhotos

Apple je s krajem srpnja objavio poslovne rezultate za treći kvartal i oni su fenomenalni jer riječ je o 53,3 milijarde američkih dolara prihoda, što je 17 posto rasta na godišnjoj razini. A sve to bilo je dovoljno i da napokon vrijednost te kompanije premaši bilijun dolara. Put je to koji nije bio lak, ali cilj do kojeg se stiglo svakako je zaslužen.

Naime, prije 18 godina Apple je vrijedio za sebe skromnih pet milijardi dolara i sve se počelo mijenjati tek 2001. s predstavljanjem iPoda, koji je održavao kompaniju stabilnom, uz blaži rast sve do 2006. kad iMac, MacBook i MacBook Pro nisu ugledali svjetlo dana pa doveli Apple do oko 75 milijardi dolara vrijednosti.

Predstavljanjem iPhonea 2007. naravno da je sve "skočilo", i to do skoro 200 milijardi dolara vrijednosti, ali se s krizom 2008. sve i natrag strmoglavilo, do 76 milijardi dolara. Ali, deset godina kasnije i 1,4 milijarde prodanih iPhonea kasnije, vrijednost je premašila bilijun i Apple je ispisao povijest.

Koje ne bi bilo u ovoj mjeri da 2010. nije stigao iPad, a 2015. Apple Watch, uređaji koji su lideri na tržištu, ne samo u smislu profita već i broja prodanih jedinica.

Još iz kategorije

Izravna strana ulaganja u Europi i Hrvatskoj prošle godine zabilježila blagi pad

Izravna strana ulaganja u Europi i Hrvatskoj prošle godine zabilježila blagi pad

16.06.2019. komentiraj

Europske su države u 2018. zabilježile pad stranih ulaganja od četiri posto nakon šest pozitivnih godina. Hrvatska se na popisu našla na 26. mjestu s ukupno 31 projektom. Time je zadržala isto mjesto na ljestvici iako je zabilježila sedam investicijskih projekata manje u odnosu na godinu ranije.

Google se sprema za monetizaciju Maps-a

Google se sprema za monetizaciju Maps-a

12.06.2019. komentiraj

Google Maps ima više od milijardu korisnika na mjesečnoj razini i softver je koji se koristi u svakodnevici iz razloga što uistinu funkcionira i olakšava život, zbog čega svaka promjena u krivom smjeru ne može biti dobro prihvaćena. Kao ona o kojoj se sve više priča u kompaniji, svjesnoj da Maps ne donosi zaradu koju bi mogao donositi s obzirom na popularnost i vrijednost kod korisnika.

Prvo PwC-evo globalno istraživanje o krizi

Prvo PwC-evo globalno istraživanje o krizi

12.06.2019. komentiraj

Analitička kuća PwC objavila je rezultate svog prvog globalnog istraživanja o krizi, Global Crisis Survey. Rezultati se temelje na ispitivanju 2.084 osobe u 43 zemlje, koje su anketirane na 15 različitih jezika.