INFOGRAFIKA: Appleov put do bilijun dolara vrijednosti

INFOGRAFIKA: Appleov put do bilijun dolara vrijednosti

Foto: DepositPhotos

Apple je s krajem srpnja objavio poslovne rezultate za treći kvartal i oni su fenomenalni jer riječ je o 53,3 milijarde američkih dolara prihoda, što je 17 posto rasta na godišnjoj razini. A sve to bilo je dovoljno i da napokon vrijednost te kompanije premaši bilijun dolara. Put je to koji nije bio lak, ali cilj do kojeg se stiglo svakako je zaslužen.

Naime, prije 18 godina Apple je vrijedio za sebe skromnih pet milijardi dolara i sve se počelo mijenjati tek 2001. s predstavljanjem iPoda, koji je održavao kompaniju stabilnom, uz blaži rast sve do 2006. kad iMac, MacBook i MacBook Pro nisu ugledali svjetlo dana pa doveli Apple do oko 75 milijardi dolara vrijednosti.

Predstavljanjem iPhonea 2007. naravno da je sve "skočilo", i to do skoro 200 milijardi dolara vrijednosti, ali se s krizom 2008. sve i natrag strmoglavilo, do 76 milijardi dolara. Ali, deset godina kasnije i 1,4 milijarde prodanih iPhonea kasnije, vrijednost je premašila bilijun i Apple je ispisao povijest.

Koje ne bi bilo u ovoj mjeri da 2010. nije stigao iPad, a 2015. Apple Watch, uređaji koji su lideri na tržištu, ne samo u smislu profita već i broja prodanih jedinica.

Još iz kategorije

Francuska uvodi nove tehnološke vize kako bi lakše privukla talente

Francuska uvodi nove tehnološke vize kako bi lakše privukla talente

19.03.2019. komentiraj

Velika Britanija krenula je stopama Donalda Trumpa i Sjedinjenih Američkih Država pa najavljuje stroži vizni režim, što je ponukalo Francusku da krene u potpuno drugom smjeru pa otvori svoje granice kao nikad prije, ali samo ako se radi o tehnološkim vizama.

EU odgađa uvođenje digitalnog poreza za kraj 2020.

EU odgađa uvođenje digitalnog poreza za kraj 2020.

18.03.2019. komentiraj

Europska unija pričekat će do kraja sljedeće godine s uvođenjem jedinstvenog poreza na digitalne prihode velikih kompanija jer nisu sve zemlje članice za kompromisno rješenje koje se pokušalo implementirati od 21. ožujka ove godine. Protiv njega su Irska, Švedska, Danska i Finska, a Njemačka, Nizozemska i Velika Britanija tražile su još vremena kako bi donijele odluku.

Nvidia i u krizi prodaje 4 puta više grafičkih kartica od AMD-a

Nvidia i u krizi prodaje 4 puta više grafičkih kartica od AMD-a

15.03.2019. komentiraj

Tržište grafičkih procesorskih jedinica (GPU) u padu i Nvidia je time najteže pogođena, ali svejedno je još uvijek bolja no AMD, podosta bolja! Konkretnije, na četiri Nvidia GPU, proda se tek jedna AMD i to dovoljno govori o dominaciji koju ta američka kompanija još uvijek ima nad direktnom konkurencijom.