Infobip najavljuje prisutnost u Estoniji

Infobip najavljuje prisutnost u Estoniji

Infobip je objavio da su proširili svoju prisutnost u Estoniji, u sklopu kontinuiranog rasta u nordijskoj i baltičkoj regiji. Estonija je provela posljednja dva desetljeća učvršćujući svoju ulogu digitalne nacije kroz vladine e-usluge, a glavni grad Tallinn je dobro i uistinu na karti kao središte za nadolazeće startupe. Zemlja je poznata po tome što donosi niz uzbudljivih inovacija i skup vrhunskih tehnoloških talenata.

Rad u Estoniji važan je korak u Infobipovoj putanji globalnog rasta, osiguravajući njihovu prisutnost u onim zemljama u kojima digitalne komunikacije prednjače, a tvrtke žele partnerstvo s pravom komunikacijskom platformom. Izvrstan primjer je njihovo partnerstvo s estonskom tvrtkom Bolt za prijevoz vozila. Zahvaljujući Infobipovom SaaS portfelju, Boltovi vozači mogu dovršiti cijeli proces registracije putem WhatsAppa, gdje chatbot vodi vozače kroz cijelo putovanje, a agenti uživo obrađuju informacije vozača u stvarnom vremenu. To je rezultiralo povećanjem stope konverzije vozača za 40%.

“Estonija je napredno tehnološko tržište, dom za više od 1000 startupa i deset jednoroga, što svjedoči o njenom etosu inovacije i što je moguće lakšem i suradničkom poslovanju. Nakon našeg rada s Boltom, uzbuđeni smo što stojimo na zemlji kako bismo mogli surađivati s onim tvrtkama koje vode digitalnu revoluciju kako bismo povećali komunikaciju s korisnicima preko najpopularnijih svjetskih kanala, uključujući WhatsApp, SMS, Messenger, Viber, Glas i e-poštu ”, rekla je Monica Avby-Strahm, direktorica prodaje za Nordics & Baltics u Infobipu.

Prisutnost Infobipa u Tallinnu strateško je mjesto, ne samo za njihove estonske kupce, već s blizinom Helsinkiju, omogućuje tvrtki da proširi svoje napore u Finskoj i okolnim područjima Latvije i Litve. Ova objava signalizira njihov kontinuirani zamah u Nordiji i Baltiku, s rastom od preko 50% u Švedskoj 2021. zahvaljujući uključivanju novih kupaca, regrutiranju novih partnera i zapošljavanju novih zaposlenika u našem uredu u Stockholmu.

Još jedno područje koje se pokazalo plodnim za regiju je ulaganje u mlade tvrtke koje rastu putem Infobipovog Startup Tribea. Cilj je pomoći inovativnim startup tvrtkama da se pokrenu s pravim digitalnim alatima kako bi se osiguralo da mogu komunicirati s kupcima preko mnoštva kanala i nastaviti s rastom. “Estonski tehnološki startupi uspjeli su prikupiti više od milijardu dolara financiranja u prvih 10 mjeseci 2021. Priče o poslovnom uspjehu u zemlji ne samo da su privukle tradicionalne investitore na njezinu startup scenu, već su stvorile bazen kapitala koji treba uložiti i središte za suradnju i inovacija. Estonija je pravi brend u svijetu startupa i jedino ima smisla da se tamo intenzivira naš startup program”, rekao je Nikola Pavešić, direktor Infobipovog Startup ekosustava.

Još iz kategorije

Combisu nagrada Microsoft Partner of the Year 2022 u Hrvatskoj

Combisu nagrada Microsoft Partner of the Year 2022 u Hrvatskoj

29.06.2022.

Combis je osvojio prestižnu godišnju nagradu američke tehnološke kompanije Microsoft za Hrvatsku. Combis je nagrađen među top Microsoft partnerima radi inoviranja i implementacija korisničkih rješenja koja su bazirana na Microsoft tehnologiji.

Blagi rast prosječne neto plaće u domaćem ICT sektoru

Blagi rast prosječne neto plaće u domaćem ICT sektoru

29.06.2022.

Prošle godine zabilježen je rast prosječne plaće u ICT sektoru za 10,4 posto na ukupno 6,1 tisuću kuna, govore podaci o poslovanju gotovo 17 tisuća tvrtki koje su poslovale u 2021. godinu ICT industriji. Kada se gleda prosječna neto plaća treba uzeti u obzir i da podaci pokazuju kako je prosjek broja zaposlenih po tvrtki svega 10,5 što samo govori o kakvim je nesrazmjerima riječ između velikih i malih tvrtki.

Broj zaposlenih u ICT industriji dosegao gotovo 40 tisuća

Broj zaposlenih u ICT industriji dosegao gotovo 40 tisuća

28.06.2022.

Ponovno ubrzanje ključnih pokazatelja poslovanja domaće ICT industrije posljedično je izazvala i rast potražnje za zaposlenima. Podaci o poslovanju za 2021. godinu govore kako je broj zaposlenih dosegao gotovo 40 tisuća, točnije na kraju prošle poslovne godine zaustavio se na 39,6 tisuća zaposlenih. Prema trendu zapošljavanja već je u prvoj polovici ove godine dosegao gotovo 41 tisuću.