I RBA analitičari razočarani HT-om

I RBA analitičari razočarani HT-om

Analitičari Raiffeisen Centrobank razočarani su rezultatom najjačeg hrvatskog telekom operatera, kao što su to bili i analitičari Erste banke o čemu smo već pisali prije svega zbog visokih rezervacija za otpremnine.

Što se tiče ciljane cijene iz RBA poručuju kako se ona trenutno nalazi pod povećalom analitičara, te će naknadno biti objavljena jer dolazi do promjene analitičara koji prati HT. Dosadašnja ciljana cijena HT-ove dionice prema RBA bila je 256 kuna.

Što se tiče isplate dividende analitičari RBA procjenjivali su da će ona biti veća i da će iznositi 22 kune, tek neznatno manje od 22,14 koliko je bilo isplaćeno u 2011. Zanimljivo je da su posljednje vrijeme prema podacima sa Zagrebačke burze neki od najvećih kupaca HT-ovih dionica bili upravo mirovinski fondovi kojima upravlja RBA.

Kada je riječ o porezu prije poreza, kamata, amortizacije, deprecijacije (EBITDA) ona je na razini očekivanja prije nego se oduzmu jednokratne stavke kao što su bile otpremnine isplaćene svim zaposlenicima kompanije koji su je napustili u 2012. godini.

Još iz kategorije

Huawei bi mogao izgubiti 30 milijardi u dvije godine

Huawei bi mogao izgubiti 30 milijardi u dvije godine

18.06.2019. komentiraj

Trgovinski rat se nastavlja, Huawei je i dalje u problemima, a sada je njih priznao i osnivač tvrtke Huawei Ren Zhengfei koji očekuje da će američke sankcije u iduće dvije godine smanjiti prihode za oko 30 milijardi dolara. Dokaz je to da on zapravo ne očekuje da bi sankcije mogle samo tako nestati ili prestati.

Potvrđena isplata 70,6 kuna dividende dioničarima Ericsson Nikole Tesle

Potvrđena isplata 70,6 kuna dividende dioničarima Ericsson Nikole Tesle

17.06.2019. komentiraj

Direktorica Ericsson Nikole Tesle Gordana Kovačević predstavila je poslovne rezultate i najznačajnija ostvarenja u 2018. godini te strategiju razvoja poslovanja u 2019. godini, na Glavnoj skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla. Jedna od ključnih odluka jest i potvrđivanje odluka da se dividenda u iznosu od 70,6 kuna po dionici iz zadržane dobiti iz 2017. i 2018. godine. Dividenda će se isplatiti 12. srpnja 2019. godine (payment date) svim dioničarima Društva koji 19. lipnja 2019. godine (record date) imaju na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice Društva. Datum od kojega će se trgovati dionicom Društva bez prava na isplatu dividende je 18. lipnja 2019. godine (ex date).

Svibanj donio u IT javnim nabavama 310,44 milijuna kuna

Svibanj donio u IT javnim nabavama 310,44 milijuna kuna

17.06.2019. komentiraj

Nastavljamo s našim analizama tendera koji su dobiveni i objavljeni u svibnju ove godine. Kao i do sada prikupljanje i analitiku rezultata obavili su Tenderi.hr, a njihovi podaci za prošli mjesec ove godine pokazuju kako je na IT tenderima bilo ukupno 456,81 milijun kuna, a na tenderima je tvrtkama dodijeljeno poslova u vrijednosti od 310,44 milijuna kuna.