I RBA analitičari razočarani HT-om

I RBA analitičari razočarani HT-om

Analitičari Raiffeisen Centrobank razočarani su rezultatom najjačeg hrvatskog telekom operatera, kao što su to bili i analitičari Erste banke o čemu smo već pisali prije svega zbog visokih rezervacija za otpremnine.

Što se tiče ciljane cijene iz RBA poručuju kako se ona trenutno nalazi pod povećalom analitičara, te će naknadno biti objavljena jer dolazi do promjene analitičara koji prati HT. Dosadašnja ciljana cijena HT-ove dionice prema RBA bila je 256 kuna.

Što se tiče isplate dividende analitičari RBA procjenjivali su da će ona biti veća i da će iznositi 22 kune, tek neznatno manje od 22,14 koliko je bilo isplaćeno u 2011. Zanimljivo je da su posljednje vrijeme prema podacima sa Zagrebačke burze neki od najvećih kupaca HT-ovih dionica bili upravo mirovinski fondovi kojima upravlja RBA.

Kada je riječ o porezu prije poreza, kamata, amortizacije, deprecijacije (EBITDA) ona je na razini očekivanja prije nego se oduzmu jednokratne stavke kao što su bile otpremnine isplaćene svim zaposlenicima kompanije koji su je napustili u 2012. godini.

Još iz kategorije

Inlude ostvario rast prihoda 46 posto i dosegao 9 milijuna kuna

Inlude ostvario rast prihoda 46 posto i dosegao 9 milijuna kuna

24.04.2019. komentiraj

Tvrtka Ivana Mrvoša koja se bavi proizvodnjom pametnih kupa ostvarila je prošle godine oko 9 milijuna kuna, ističe ovaj mladi poduzetnik za ICTbusiness.info. Prema njegovim riječima neto dobit iznosila je oko 200 tisuća kuna, dok je EBITDA (dobit prije kamata, oporezivanja, amortizacije i deprecijacije) iznosila 520 tisuća kuna

South Central Ventures uložio u AdScanner

South Central Ventures uložio u AdScanner

23.04.2019. komentiraj

Investicijska kuća South Central Ventures, koja raspolaže s 40 milijuna eura vrijednim fondom, prepoznala je potencijal u tehnologiji tvrtke AdScannera. Kapital tog startupa tako će se u ovom investicijskom ciklusu s postojećih 6 povećati na 20 milijuna kuna. Tvrtka se ovim potezom pridružila probranoj ekipi startupa koji su postali dio SCV obitelji, a čine ju firme poput Bulb Technologies i Agrivi.

Domaći marketingaši žele bolju zakonsku regulativu

Domaći marketingaši žele bolju zakonsku regulativu

20.04.2019. komentiraj

Na Sjednici Udruženja marketinga Hrvatske gospodarske komore okupile su se vodeće tvrtke domaće marketinške industrije, a glavne teme o kojima se raspravljalo su bile novi Zakon o elektroničkim medijima i pomoć HGK u traženju studenata za praksu.