I RBA analitičari razočarani HT-om

I RBA analitičari razočarani HT-om

Analitičari Raiffeisen Centrobank razočarani su rezultatom najjačeg hrvatskog telekom operatera, kao što su to bili i analitičari Erste banke o čemu smo već pisali prije svega zbog visokih rezervacija za otpremnine.

Što se tiče ciljane cijene iz RBA poručuju kako se ona trenutno nalazi pod povećalom analitičara, te će naknadno biti objavljena jer dolazi do promjene analitičara koji prati HT. Dosadašnja ciljana cijena HT-ove dionice prema RBA bila je 256 kuna.

Što se tiče isplate dividende analitičari RBA procjenjivali su da će ona biti veća i da će iznositi 22 kune, tek neznatno manje od 22,14 koliko je bilo isplaćeno u 2011. Zanimljivo je da su posljednje vrijeme prema podacima sa Zagrebačke burze neki od najvećih kupaca HT-ovih dionica bili upravo mirovinski fondovi kojima upravlja RBA.

Kada je riječ o porezu prije poreza, kamata, amortizacije, deprecijacije (EBITDA) ona je na razini očekivanja prije nego se oduzmu jednokratne stavke kao što su bile otpremnine isplaćene svim zaposlenicima kompanije koji su je napustili u 2012. godini.

Još iz kategorije

EU donijela povećan uvoz, ali i pristup tržištu od pola milijarde kupaca

EU donijela povećan uvoz, ali i pristup tržištu od pola milijarde kupaca

19.10.2019. komentiraj

„U prvih je osam mjeseci 2019. godine maloprodajni promet EU je u prosjeku bio rastao  za 2,7 posto u odnosu na isto razdoblje 2018., a u Hrvatskoj  je porastao za čak 5 posto. Ulazak u EU nam nije donio bitne promjene u razvoju maloprodaje jer je ona već ranije dosegnula europske i svjetske standarde. Ukidanje carina unutar Unije rezultiralo je većim unosom prehrambenih proizvoda, no, s druge strane, i našim je proizvođačima otvoren put na police europskog tržišta od pola milijarde kupaca“, istaknuo je potpredsjednik HGK za trgovinu i financije Josip Zaher na otvaranju konferencije.

Korporacije se okreću cloudu

Korporacije se okreću cloudu

18.10.2019. komentiraj

Korporacije su napravile još oštriji zaokret prema cloudu jer većina njih namjerava smanjiti potrošnju na tradicionalni softver te se okrenuti prema onim proizvođačima koji nude cloud alternative.

Huawei ove godine isporučio 26 posto pametnih telefona više nego lani

Huawei ove godine isporučio 26 posto pametnih telefona više nego lani

18.10.2019. komentiraj

Huawei je objavio poslovne rezultate za treće tromjesečje tekuće godine. Tijekom prva tri tromjesečja, Huawei je ostvario prihod od 86,01 milijardi američkih dolara (610,8 milijardi kineskih juana) što je za čak 24.4  posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. U trećem tromjesečju, neto profitna marža kompanije iznosila je 8.7  posto.