I RBA analitičari razočarani HT-om

I RBA analitičari razočarani HT-om

Analitičari Raiffeisen Centrobank razočarani su rezultatom najjačeg hrvatskog telekom operatera, kao što su to bili i analitičari Erste banke o čemu smo već pisali prije svega zbog visokih rezervacija za otpremnine.

Što se tiče ciljane cijene iz RBA poručuju kako se ona trenutno nalazi pod povećalom analitičara, te će naknadno biti objavljena jer dolazi do promjene analitičara koji prati HT. Dosadašnja ciljana cijena HT-ove dionice prema RBA bila je 256 kuna.

Što se tiče isplate dividende analitičari RBA procjenjivali su da će ona biti veća i da će iznositi 22 kune, tek neznatno manje od 22,14 koliko je bilo isplaćeno u 2011. Zanimljivo je da su posljednje vrijeme prema podacima sa Zagrebačke burze neki od najvećih kupaca HT-ovih dionica bili upravo mirovinski fondovi kojima upravlja RBA.

Kada je riječ o porezu prije poreza, kamata, amortizacije, deprecijacije (EBITDA) ona je na razini očekivanja prije nego se oduzmu jednokratne stavke kao što su bile otpremnine isplaćene svim zaposlenicima kompanije koji su je napustili u 2012. godini.

Još iz kategorije

Hrvatska tvrtka Citus osvojila je zlatnu medalju za inovaciju na Tajlandu

Hrvatska tvrtka Citus osvojila je zlatnu medalju za inovaciju na Tajlandu

19.02.2019. komentiraj

Na upravo završenom međunarodnom sajmu inovacija Bangkok International Intellectual Property, Invention, Innovation and Technology Exposition (IPITEX) hrvatska tvrtka Citus osvojila je zlatnu medalju za inovaciju C@N Motion Smart Customer/Human Engagement – Digital Platform with Gesture Controlled User Interface & Augmented Reality

Usprkos žestokoj borbi divova udjeli na cloud tržištu se ne mijenjaju

Usprkos žestokoj borbi divova udjeli na cloud tržištu se ne mijenjaju

18.02.2019. komentiraj

Kad je riječ o cloudu, tržiše je poprilično jasno podijeljeno, na Amazon Web Services i sve ostale. Naime, pravo AWS ima 32 posto udjela i daleko iza je s 14 posto Microsoft, dok se Google i IBM žestoko bore za to treće mjesto s jednoznamenkastim postocima, a takva situacija za te je kompanije ne toliko česta i zadovoljavajuća.

Otvorene prijave za peto izdanje PowerUp! natjecanja startupa

Otvorene prijave za peto izdanje PowerUp! natjecanja startupa

15.02.2019. komentiraj

Od ovog su tjedna otvorene prijave za peto izdanje start-up natjecanja PowerUp! Sudionici će se natjecati za glavnu nagradu od čak 50 tisuća eura i priliku za razvoj poslovanja na globalnoj razini.