HT ispod očekivanja analitičara Erste banke

HT ispod očekivanja analitičara Erste banke

Foto: Fotolia

Ciljana cijena dionice najjačeg domaćeg telekom operatera HT-a prema procjenama analitičara Erste banke je 234 kune što je više od posljednje zaključne cijene na Zagrebačkoj burzi.

Iako su rezultati HT-a za Erste analitičare ispod njihovih očekivanja za posljednji prošlogodišnji kvartal, kako ističe Vera Sutedja analitičarka Erste Grupe zadužena za telekomunikacijsko tržište i očekivana dividenda ispod je očekivanja.

Ona je očekivala da će isplata dividende biti na razini 21,9 kuna, no prema HT-ovom izvješću predložena je dividenda manja od one isplaćene za 2011. i trebala bi iznositi 20,5 kuna po dionici.

U Erste banci se slažu s procjenama kompanije o očekivanjima za 2013. godinu kada će biti nastavljeni teški uvjeti poslovanja zbog opće gospodarske krize, smanjenja prihoda, ali i dobiti. Ipak, kako se ističe, zbog strože kontrole troškova.

Uz to, zbog očekivanja da će neki segmenti prije svega vezani uz podatkovne usluge, internetsku televiziju nastaviti rasti što bi trebalo donijeti usporenje pada prihoda koji se očekuje i ove godine.

Još iz kategorije

Odlični rezultati Lenova

Odlični rezultati Lenova

22.02.2019. komentiraj

Lenovo je ostvario najveći prihod na razini grupe u posljednje četiri godine s iznosom od 14 milijardi američkih dolara na razini četvrtog kvartala 2018. godine što je porast od 8,5 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine i to 12,8% u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine kada se isključe učinci tečaja.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

22.02.2019. komentiraj

Umjetna inteligencija imat će izniman utjecaj na svjetsko gospodarstvo jer prognoze su da bi do 2030. godine njena vrijednost mogla iznositi 16 bilijuna američkih dolara, što je točno 16 puta više nego u ovoj godini. Tvrdi tako u svom izvješću lider najveće ruska banke Sberbank, Herman Gref. No, ponajviše se oslanjao na nedavne brojke McKinseya, uz ipak optimističniju prognozu.

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

21.02.2019. komentiraj

Kakvi su rezultati Ericsson Nikole Tesle pitali smo predsjednicu Uprave Gordanu Kovačević koja ističe kako je protekla godina bila je u poslovnom i tehnološkom smislu dinamična, puna izazova, ali i važnih postignuća.