HT ispod očekivanja analitičara Erste banke

HT ispod očekivanja analitičara Erste banke

Foto: Fotolia

Ciljana cijena dionice najjačeg domaćeg telekom operatera HT-a prema procjenama analitičara Erste banke je 234 kune što je više od posljednje zaključne cijene na Zagrebačkoj burzi.

Iako su rezultati HT-a za Erste analitičare ispod njihovih očekivanja za posljednji prošlogodišnji kvartal, kako ističe Vera Sutedja analitičarka Erste Grupe zadužena za telekomunikacijsko tržište i očekivana dividenda ispod je očekivanja.

Ona je očekivala da će isplata dividende biti na razini 21,9 kuna, no prema HT-ovom izvješću predložena je dividenda manja od one isplaćene za 2011. i trebala bi iznositi 20,5 kuna po dionici.

U Erste banci se slažu s procjenama kompanije o očekivanjima za 2013. godinu kada će biti nastavljeni teški uvjeti poslovanja zbog opće gospodarske krize, smanjenja prihoda, ali i dobiti. Ipak, kako se ističe, zbog strože kontrole troškova.

Uz to, zbog očekivanja da će neki segmenti prije svega vezani uz podatkovne usluge, internetsku televiziju nastaviti rasti što bi trebalo donijeti usporenje pada prihoda koji se očekuje i ove godine.

Još iz kategorije

Inlude ostvario rast prihoda 46 posto i dosegao 9 milijuna kuna

Inlude ostvario rast prihoda 46 posto i dosegao 9 milijuna kuna

24.04.2019. komentiraj

Tvrtka Ivana Mrvoša koja se bavi proizvodnjom pametnih kupa ostvarila je prošle godine oko 9 milijuna kuna, ističe ovaj mladi poduzetnik za ICTbusiness.info. Prema njegovim riječima neto dobit iznosila je oko 200 tisuća kuna, dok je EBITDA (dobit prije kamata, oporezivanja, amortizacije i deprecijacije) iznosila 520 tisuća kuna

South Central Ventures uložio u AdScanner

South Central Ventures uložio u AdScanner

23.04.2019. komentiraj

Investicijska kuća South Central Ventures, koja raspolaže s 40 milijuna eura vrijednim fondom, prepoznala je potencijal u tehnologiji tvrtke AdScannera. Kapital tog startupa tako će se u ovom investicijskom ciklusu s postojećih 6 povećati na 20 milijuna kuna. Tvrtka se ovim potezom pridružila probranoj ekipi startupa koji su postali dio SCV obitelji, a čine ju firme poput Bulb Technologies i Agrivi.

Domaći marketingaši žele bolju zakonsku regulativu

Domaći marketingaši žele bolju zakonsku regulativu

20.04.2019. komentiraj

Na Sjednici Udruženja marketinga Hrvatske gospodarske komore okupile su se vodeće tvrtke domaće marketinške industrije, a glavne teme o kojima se raspravljalo su bile novi Zakon o elektroničkim medijima i pomoć HGK u traženju studenata za praksu.