HT ispod očekivanja analitičara Erste banke

HT ispod očekivanja analitičara Erste banke

Foto: Fotolia

Ciljana cijena dionice najjačeg domaćeg telekom operatera HT-a prema procjenama analitičara Erste banke je 234 kune što je više od posljednje zaključne cijene na Zagrebačkoj burzi.

Iako su rezultati HT-a za Erste analitičare ispod njihovih očekivanja za posljednji prošlogodišnji kvartal, kako ističe Vera Sutedja analitičarka Erste Grupe zadužena za telekomunikacijsko tržište i očekivana dividenda ispod je očekivanja.

Ona je očekivala da će isplata dividende biti na razini 21,9 kuna, no prema HT-ovom izvješću predložena je dividenda manja od one isplaćene za 2011. i trebala bi iznositi 20,5 kuna po dionici.

U Erste banci se slažu s procjenama kompanije o očekivanjima za 2013. godinu kada će biti nastavljeni teški uvjeti poslovanja zbog opće gospodarske krize, smanjenja prihoda, ali i dobiti. Ipak, kako se ističe, zbog strože kontrole troškova.

Uz to, zbog očekivanja da će neki segmenti prije svega vezani uz podatkovne usluge, internetsku televiziju nastaviti rasti što bi trebalo donijeti usporenje pada prihoda koji se očekuje i ove godine.

Još iz kategorije

EU donijela povećan uvoz, ali i pristup tržištu od pola milijarde kupaca

EU donijela povećan uvoz, ali i pristup tržištu od pola milijarde kupaca

19.10.2019. komentiraj

„U prvih je osam mjeseci 2019. godine maloprodajni promet EU je u prosjeku bio rastao  za 2,7 posto u odnosu na isto razdoblje 2018., a u Hrvatskoj  je porastao za čak 5 posto. Ulazak u EU nam nije donio bitne promjene u razvoju maloprodaje jer je ona već ranije dosegnula europske i svjetske standarde. Ukidanje carina unutar Unije rezultiralo je većim unosom prehrambenih proizvoda, no, s druge strane, i našim je proizvođačima otvoren put na police europskog tržišta od pola milijarde kupaca“, istaknuo je potpredsjednik HGK za trgovinu i financije Josip Zaher na otvaranju konferencije.

Korporacije se okreću cloudu

Korporacije se okreću cloudu

18.10.2019. komentiraj

Korporacije su napravile još oštriji zaokret prema cloudu jer većina njih namjerava smanjiti potrošnju na tradicionalni softver te se okrenuti prema onim proizvođačima koji nude cloud alternative.

Huawei ove godine isporučio 26 posto pametnih telefona više nego lani

Huawei ove godine isporučio 26 posto pametnih telefona više nego lani

18.10.2019. komentiraj

Huawei je objavio poslovne rezultate za treće tromjesečje tekuće godine. Tijekom prva tri tromjesečja, Huawei je ostvario prihod od 86,01 milijardi američkih dolara (610,8 milijardi kineskih juana) što je za čak 24.4  posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. U trećem tromjesečju, neto profitna marža kompanije iznosila je 8.7  posto.