HT ispod očekivanja analitičara Erste banke

HT ispod očekivanja analitičara Erste banke

Foto: Fotolia

Ciljana cijena dionice najjačeg domaćeg telekom operatera HT-a prema procjenama analitičara Erste banke je 234 kune što je više od posljednje zaključne cijene na Zagrebačkoj burzi.

Iako su rezultati HT-a za Erste analitičare ispod njihovih očekivanja za posljednji prošlogodišnji kvartal, kako ističe Vera Sutedja analitičarka Erste Grupe zadužena za telekomunikacijsko tržište i očekivana dividenda ispod je očekivanja.

Ona je očekivala da će isplata dividende biti na razini 21,9 kuna, no prema HT-ovom izvješću predložena je dividenda manja od one isplaćene za 2011. i trebala bi iznositi 20,5 kuna po dionici.

U Erste banci se slažu s procjenama kompanije o očekivanjima za 2013. godinu kada će biti nastavljeni teški uvjeti poslovanja zbog opće gospodarske krize, smanjenja prihoda, ali i dobiti. Ipak, kako se ističe, zbog strože kontrole troškova.

Uz to, zbog očekivanja da će neki segmenti prije svega vezani uz podatkovne usluge, internetsku televiziju nastaviti rasti što bi trebalo donijeti usporenje pada prihoda koji se očekuje i ove godine.

Još iz kategorije

Potvrđena isplata 70,6 kuna dividende dioničarima Ericsson Nikole Tesle

Potvrđena isplata 70,6 kuna dividende dioničarima Ericsson Nikole Tesle

17.06.2019. komentiraj

Direktorica Ericsson Nikole Tesle Gordana Kovačević predstavila je poslovne rezultate i najznačajnija ostvarenja u 2018. godini te strategiju razvoja poslovanja u 2019. godini, na Glavnoj skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla. Jedna od ključnih odluka jest i potvrđivanje odluka da se dividenda u iznosu od 70,6 kuna po dionici iz zadržane dobiti iz 2017. i 2018. godine. Dividenda će se isplatiti 12. srpnja 2019. godine (payment date) svim dioničarima Društva koji 19. lipnja 2019. godine (record date) imaju na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice Društva. Datum od kojega će se trgovati dionicom Društva bez prava na isplatu dividende je 18. lipnja 2019. godine (ex date).

Svibanj donio u IT javnim nabavama 310,44 milijuna kuna

Svibanj donio u IT javnim nabavama 310,44 milijuna kuna

17.06.2019. komentiraj

Nastavljamo s našim analizama tendera koji su dobiveni i objavljeni u svibnju ove godine. Kao i do sada prikupljanje i analitiku rezultata obavili su Tenderi.hr, a njihovi podaci za prošli mjesec ove godine pokazuju kako je na IT tenderima bilo ukupno 456,81 milijun kuna, a na tenderima je tvrtkama dodijeljeno poslova u vrijednosti od 310,44 milijuna kuna.

Izravna strana ulaganja u Europi i Hrvatskoj prošle godine zabilježila blagi pad

Izravna strana ulaganja u Europi i Hrvatskoj prošle godine zabilježila blagi pad

16.06.2019. komentiraj

Europske su države u 2018. zabilježile pad stranih ulaganja od četiri posto nakon šest pozitivnih godina. Hrvatska se na popisu našla na 26. mjestu s ukupno 31 projektom. Time je zadržala isto mjesto na ljestvici iako je zabilježila sedam investicijskih projekata manje u odnosu na godinu ranije.