HUP ističe da se novom uredbom o praćenju i izvještavanju o učincima epidemije nameće dodatno neopravdano administrativno opterećenje poduzetnicima

HUP ističe da se novom uredbom o praćenju i izvještavanju o učincima epidemije nameće dodatno neopravdano administrativno opterećenje poduzetnicima

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Uredbom o praćenju i izvješćivanju o učincima pandemije koronavirusa i mjera za pomoć poduzetnicima uvode se nova administrativna opterećenja i  povećavaju troškovi poslovanja za poduzetnike. Krajnje je neprimjereno, pogotovo u ovako teškoj gospodarskoj situaciji, uvoditi nove obveze i nove troškove poduzetnicima.

Prijedlog uredbe koji se nalazi na e-savjetovanju definitivno smatramo korakom unatrag, a koliko je pogrešan govore i mnogobrojne reakcije HUP-ovih članova koji su zatečeni činjenicom da nešto za što smo se godinama zalagali i konačno uspjeli maknuti kao obvezu iz zakonodavstva, a radi se upravo o kvartalnim izvještajima, nakon par godina Vlada RH pokušava ponovno uvesti kao obvezu i to u jeku pandemijske krize.

Dodatno administriranje ove vrste u potpunoj je suprotnosti s EU zakonodavstvom o malom i srednjem poduzetništvu, kao i svim politikama koje zahtijevaju da se, u slučaju uvođenja jednog novog opterećenja, treba  ukinuti drugo postojeće. Upravo je koncem prosinca 2020 godine Europska komisija usvojila Smjernice za mala i srednja poduzeća i zaključila: Kako malim i srednjim poduzećima nedostaju potrebni resursi za suočavanje sa složenim birokratskim zahtjevima, višak administrativnog i regulatornog tereta ometa njihovu sposobnost napredovanja, te se  Europska komisije opredijelila za načelo " jedan usvojen jedan van " i poziva na definiranje konkretnih i obvezujućih ciljeva za bolju regulaciju i pojednostavljenje.

„Izvještavanje je postalo repetitivno - isti podaci se dostavljaju na više mjesta u neznatno izmijenjenom obliku, uz njih se obavlja redovna komunikacija sa svim institucijama, izvještavamo i Državni zavod za statistiku o praktički svemu - od broja zaposlenih do utrošenih kilovat sati na gradilištu. Sve to događa se u vremenu kada je administrativno rasterećenje jedna od najvažnijih mjera pomoći poduzetništvu pogođenim posljedicama pandemije koronavirusa, uz dva razorna potresa u godini dana. Neprihvatljivo je da ovom Uredbom bankarsku tajnu MFIN želi proglasiti nevažećom, dok istovremeno definira naplatnost tih informacija i propisuje prekršajne kazne poduzetnicima od 25.000 kn za nepredavanje u predviđenim rokovima“, izjavila je Vesna Varšava, članica HUP- Udruge malih i srednjih poduzetnika, računovođa i vlasnica tvrtke Solventa

Računovođe ionako izuzetno teško servisiraju sve zahtjeve institucija spram poduzetnika, posebno u vrijeme cijelog niza covid mjera i njihove popratne administracije koju za poduzetnike obavljaju računovođe, te stvaraju neizvedivu vremensku stisku u vrijeme godišnjih financijskih i poreznih izvještaja.

Uslijed pandemije mnogi su se računovođe zatekli u situaciji da usklađuju podatke radi brojnih pogrešaka između Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji isplaćuje potpore poduzetnicima za očuvanje radnih mjesta i Porezne uprave koja otpisuje doprinose na isplaćene mjere. U nekoliko navrata u HUP-u smo predlagali bolje povezivanje podataka između institucija Porezne uprave i HZZ, HZZO, HZMO, no pomaci su minorni.

Smatramo kako ovolika količina izvještaja računovođe stavlja u poziciju u kojoj se ne bi smjeli nalaziti, a to je služenje državi, a ne poduzetniku koji ih angažira i plaća. Potrebno je smanjenje prereguliranosti gospodarstva, umjesto uvođenja novih neopravdanih administriranja i nameta. Stoga pozivamo predlagatelja da odustane od uvođenja kvartalnih izvješća i na taj način otkloni uvođenje neopravdane regulatorne prepreke koja otežava pristup i obavljanje reguliranih profesija te da ne uvodi dodatno administrativno opterećenje poduzetnika.

 

Računovođe su i sada dužne izvještavati o sljedećem:

Poreznu upravu putem mjesečnih obrazaca JOPPD, PDV, PDV-S, ZP, U-RA, tromjesečno PPO, godišnje PD, PD-IPO, OPZ-STAT, TZ, OKFŠ, GFI-POD, prijavu poslovnog prostora poduzetnika koji posluju gotovinom jednokratno uz svaku prijavu izmjene radnog vremena

Državni zavod za statistiku putem RAD1-G, TRG-1, IKT-POD, GRAĐ-12 i dr.

Hrvatsku narodnu banku putem UI-IPP, IU-IP, IU-T2, IU-P, IU-DIV, GOD-INOK i dr.

 

Još iz kategorije

Oporavak hrvatskog gospodarstva ovisit će o ulaganjima u privatni sektor

Oporavak hrvatskog gospodarstva ovisit će o ulaganjima u privatni sektor

02.03.2021.

Nigdje Europska komisija nije propisala da veliki dio sredstava mora otići u javni sektor, dok se privatni mora zadovoljiti mrvicama. Odbor za EU fondove UGP-a, stoga, poziva Vladu RH da dogovori s Europskom komisijom značajno veći udio namijenjen za poduzetnike.

Dejan Donev preuzima digitalno poslovanje Erste banke i članica grupe

Dejan Donev preuzima digitalno poslovanje Erste banke i članica grupe

01.03.2021.

Dosadašnji voditelj Tima za digitalnu transformaciju Dejan Donev, koji je razvio jedinstvenu aplikaciju na tržištu - KEKS Pay, od 1. ožujka preuzima novu ulogu u Erste banci. Pod njegovim vodstvom, Erste banka će u jednom sektoru objediniti cjelokupno digitalno poslovanje banke i članica grupe. Osim iznimno uspješne aplikacije KEKS Pay, koja je u posljednjih godinu dana udvostručila broj korisnika na gotovo 180 tisuća, riječ je i o novoj digitalnoj platformi George koja je prošle godine predstavljena na hrvatskom tržištu, a otada se kontinuirano nadograđuje. U prva četiri mjeseca od predstavljanja, George je aktiviralo više od 125.000 korisnika, a očekuje se da će do kraja 2024. godine imati oko pola milijuna korisnika u Hrvatskoj.

Čak 75 posto zaposlenika bi pristalo raditi za nižu plaću da mogu stalno raditi od doma

Čak 75 posto zaposlenika bi pristalo raditi za nižu plaću da mogu stalno raditi od doma

01.03.2021.

Citrix je kroz istraživanje provedeno nad tisuću zaposlenih Britanaca otkrio da bi 75 posto njih pristalo i na 20 posto nižu plaću ako bi mogli konstantno raditi na daljinu.