Huawei skočio za 42 mjesta na globalnoj ljestvici najinovativnijih kompanija i zauzeo 6. mjesto

Huawei skočio za 42 mjesta na globalnoj ljestvici najinovativnijih kompanija i zauzeo 6. mjesto

Foto: Dražen Tomić / Goran Matošević / Tomich Productions

Globalna tehnološka kompanija Huawei skočila je za 42 mjesta, na 6. mjesto liste Top 50 najinovativnijih svjetskih kompanija 2020. godine koju sastavlja renomirana konzultantska kompanija Boston Consulting Group (BCG), pohvalili su se iz ovog tehnološkog diva. Rangiranje najinovativnijih kompanija temeljeno je na istraživanju stavova 2.500 menadžera zaduženih za inovacije u kompanijama diljem svijeta.

Huawei je ovim rezultatom još jednom dokazao koliko brzo razvija svoj portfelj i odgovara na potrebe društva, tvrde u kompaniji i dodaju da uz razvijanje otvorenog aplikativnog ekosustava Huawei AppGallery, velika Huaweijeva prednost jest i razvoj te korištenje tehnologija umjetne inteligencije (AI). Prema BCG-u upravo je zbog korištenja AI-a primjetan veliki jaz između velikih i malih inovatora. Također, iz BCG-a ukazuje na to da snažni inovatori sve više koriste vanjske kanale inovacija, poput inkubatora i partnerstva s akademskim institucijama, te se više fokusiraju na dugoročne učinke svojih inovacija.

Huaweijev pomak na listi ujedno predstavlja i najveći pojedinačni napredak na ovogodišnjoj ljestvici, pojašnjavaju u kompaniji i dodaju da su na listu najboljih prvi puta dospjela 2014. godine kada je zauzela 50. mjesto, zatim se sljedeće četiri godine nalazila na listi između 46. i 48. mjesta. Od 162 poduzeća koja su se nalazila na listi Top 50 u proteklih 14 godina, njih 30 postoi pojavilo se samo jednom, 57 posto se pojavilo do tri puta, a samo je osam tvrtki na popisu svake godine, pojašnjavaju u Huaweiju i dodaju da su na listi već šestu godinu za redom.

"Na području tehnoloških inovacija, Huawei želi biti tržišni lider u dva ključna područja: mobilnim jedinicama i računarstvu u cloudu. Kako bi u tome uspio Huawei neprestano surađuje s vodećim svjetskim tvrtkama za razvoj aplikacija, kontinuirano zapošljava globalne programere, širi svoj ekosustav te radi na razvoju AppGallery trgovine kojom želi svima omogućiti upotrebu pametnih aplikacija. Svoje najnovije tehnologije Huawei je predstavio na najnovijoj P40 seriji pametnih telefona, a telefoni iz ove serije dolaze s brojnim naprednim funkcionalnostima temeljenima na tehnologiji umjetne inteligencije", zaključuju u Huaweiju.

Još iz kategorije

Developeri ne pristaju na manje plaće jer rade od doma

Developeri ne pristaju na manje plaće jer rade od doma

04.07.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa postavila je više od četiri milijarde ljudi u izolaciju, a stotine milijuna počeli su raditi aktivno na daljinu, što su organizacije prihvatile kao novu stvarnost i nakon vrhunca krize, ali i pokušale iskoristiti kako bi uštedjele. Što se zaposlenima u IT sektoru ne sviđa.

Ružica Gelo pridružila se timu konzultanata tvrtke MKPS

Ružica Gelo pridružila se timu konzultanata tvrtke MKPS

03.07.2020. komentiraj

Tvrtka MKPS osnažila je tim dolaskom Ružice Gelo, stručnjakinje s više od 20 godina profesionalnog iskustva u područjima EU integracija i politika, objavili su iz ove konzultantske tvrtke. Profesionalnu karijeru započela je u hrvatskom Ministarstvu poljoprivrede, gdje je nakon podrške pregovorima o pristupanju Hrvatske Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, imenovana za voditeljicu odjela za EU i trgovinsku integraciju.

Prošli mjesec u IT javnim nabavama ugovoreno poslova u vrijednosti 303,13 milijuna kuna

Prošli mjesec u IT javnim nabavama ugovoreno poslova u vrijednosti 303,13 milijuna kuna

03.07.2020. komentiraj

Najnovija analiza Tenderi.hr o stanju na domaćem IT tržištu kada je riječ javnim nabavama pokazuje kako je ukupna vrijednost tendera za koje je sklopljen ugovor u lipnju bila 318,77 milijuna kuna, a ugovoreno je od toga iznosa 303,13 milijuna kuna.