HT dobio certifikat Poslodavac Partner

HT dobio certifikat Poslodavac Partner

Foto: dr

HT je zahvaljujući dugogodišnjoj vrhunskoj praksi u upravljanju ljudskim potencijalima koja osigurava razvoj karijere u motivirajućem međunarodnom okruženju, osobni rast zaposlenika i odabir najboljih kandidata, stekao prestižni certifikat Poslodavac Partner za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima, ističu iz tvrtke Selectio čiji je član Uprave Aleksandar Zemunić taj certifikat i uručio Ireni Jolić Šimović, članici Uprave Hrvatskog Telekoma i glavnoj direktorici za ljudske resurse.

Kao jedan od ključnih zaključaka certifikata, tvrtka Selectio je izdvojila da su u Hrvatskom Telekomu zaposlenici prepoznati kao najveća vrijednost kompanije te je stoga posvećenost kvalitetnom upravljanju i zadovoljstvu zaposlenika od posebne važnosti za kompaniju. To prvenstveno potvrđuje uvrštavanje zadovoljstva zaposlenika među strateške ciljeve kompanije, kao i pozicioniranje funkcije ljudskih resursa u samu upravu društva.

„Na taj način se pri svakoj strateškoj odluci razmatra kako će promjene utjecati na zaposlenike i što je potrebno učiniti da bi zaposlenici bili zadovoljni i angažirani na poslu te tako dali svoj puni doprinos ostvarenju strategije“, ističu u Selectiu.

Iz takvog pristupa proizašao je razrađen sustav upravljanja učinkom kroz koji se jasno komuniciraju zadaci i ciljevi zaposleniku, prati njegovo zalaganje i ostvareni rezultati te ga se transparentno nagrađuje. Svi zaposlenici su uključeni u razvojne aktivnosti i edukacije te se pažljivo prati njihov napredak.

„Kompanija zaposlenicima financira formalnu edukaciju poput poslijediplomskih studija i MBA programa te pohađanje brojnih radionica, predavanja i konferencija. Osnovana je i interna HT Akademija kroz koju zaposlenici stječu uvid u nove tehnologije i modele poslovanja. Zaposlenicima je otvorena mogućnost školovanja na nekom od brojnih međunarodnih programa unutar DT Grupe te mogućnost rada u međunarodnom okruženju kao i široka paleta treninga za razvoj poslovnih vještina. Kako je kompanija usmjerena na online poslovanje, intenzivno se razvijaju e-learning sadržaji i edukacije koje omogućavaju zaposlenicima da znanja i vještine iz različitih područja usvoje na jednostavan i brz način, kada god i gdje god im to odgovara“, objašnjavaju razloge dodjeljivanja certifikata u Selectiu.

„Želimo biti mjesto za visoka postignuća i osobni razvoj. Pokreće nas činjenica da su zadovoljni zaposlenici, oni sa 'iskrom' u oku, temelj uspjeha naše kompanije, stoga svakodnevno ulažemo u njihovu edukaciju ne samo u temeljnom stručnom dijelu, već i izvan tog područja. Vjera svih zaposlenika u našu viziju da budemo lider koji pokreće online društvo i digitalno gospodarstvo u Hrvatskoj i regiji, osnova je uspjeha. Zaposlenike potičemo da gaje strast prema inovacijama u svim segmentima poslovanja te im nudimo rad u stimulativnom međunarodnom okruženju s najnaprednijim tehnologijama“,  istaknula je prilikom dobivanja certifikata Irena Jolić Šimović, članica Uprave i glavna direktorica za ljudske resurse Hrvatskog Telekoma te dodala kako je „ovo priznanje daje nam potvrdu da je smjer kojeg smo odabrali pravi. Po njemu ćemo i dalje nastaviti i to ulaganjem u zaposlenike te primjenom najbolje prakse ljudskih resursa kako bismo imali zadovoljne zaposlenike usmjerene na uslužnost i ispunjavanje potreba naših korisnika“.

Još iz kategorije

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

18.09.2020. komentiraj

Amazon bi mogao dobiti konkurenciju na području e-trgovine jer Facebook i Google žele što veći dio “kolača”, podosta velikog “kolača”. Prvenstveno, riječ je o sjevernoameričkom tržištu, ali Google i Facebook brzo će se početi širiti globalnije, dok ne postanu Amazonova konkurencija u svakom kutku planete. Jer, mjesta uistinu ima za sve i nekako se čini čudno da jedna kompanija kontrolira toliki dio tržišta, kao što kontrolira Amazon.

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

18.09.2020. komentiraj

Podaci o poslovanju za prošlu 2019. godinu pokazuju kako ona nije bila uspješna kada je riječ o novostvorenoj vrijednosti jer je na godišnjoj razini zabilježen pad o 2,66 posto na 10,204 milijarde kuna. Ipak, kada se pogleda prema prosječnom rast u posljednjih sedam promatranih godina koji je dosegao 13,85 posto ukupnog ICT tržišta.

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

17.09.2020. komentiraj

GDi Solutions Day 2020 je ove godine okupio više stotina eminentnih sudionika iz Hrvatske i regije. Na GDi Solutions Day-u su također bile predstavljene novosti u ESRI svijetu i kako je GDi koristeći njihovu platformu izradio besplatne javne portale za integraciju informacija o stanju epidemije COVID-19 te na koji način je pomogao građanima Zagreba za prijavu šteta od potresa u ožujku.