Honor ostvario snažan rast i u Kini stigao do gotovo 20 posto tržišta

Honor ostvario snažan rast i u Kini stigao do gotovo 20 posto tržišta

Unatoč vrlo izazovnim uvjetima poslovanja i recesiji na svjetskom tržištu, nakon dvije godine poslovanja kao neovisan brend, Honor se može pohvaliti odličnim rezultatima. Uz stabilan rast u Kini gdje je u drugom tromjesečju 2022. dostigao 19,5 posto tržišnog udjela, ovaj vodeći svjetski dobavljač pametnih uređaja vrlo je ambiciozno krenuo u osvajanje zahtjevnog europskog tržišta. Honor danas pokriva više od 200 operatera i distribucijskih kanala te ima više od 30.000 trgovina i pultova s više od 3.000 servisnih centara, devet regionalnih pozivnih centara i 180 milijuna aktivnih korisnika diljem svijeta.

Nakon povratka na europsko tržište s modelima serije Honor 50, u 2022. tvrtka je predstavila cijeli portfelj svojih uređaja, uključujući pametne telefone Honor X6, Honor X7, Honor X8, Honor Magic4 PRO, Honor Magic4 Lite i Honor 70 koji se nalaze u prodaji i u Hrvatskoj, tvrde u kompaniji.

Za nadolazeću godinu Honor je najavio svoju Dual Flagship strategiju kojom će sve preklopne i druge pametne telefone predstavljene u Kini dovesti i na europska i druga svjetska tržišta, pojašnjavaju z ovog kineskog proizvođača.

Namjera im je ponuditi sveobuhvatan portfelj usmjeren prema različitim cjenovnim razredima, kao i postaviti standarde u industriji estetskim dizajnom, vrhunskim korisničkim iskustvom i dostupnošću vlastite tehnologije. U Honoru su tako najavili skoru dostupnost svog operativnog sustava MagicOS 7.0, koji olakšava povezivanje pametnih telefona, tableta, računala i drugih IoT uređaja, a u suradnji s Microsoftom, međunarodnim korisnicima nudi i Phone Link kojim se određeni Honor pametni telefoni mogu jednostavno povezati s Windows računalima.

Honor pametni telefoni sve su popularniji i traženiji među korisnicima koji su prepoznali njihovu kvalitetu i odličnu vrijednost za novac, a priznati su i u industriji koja im je dodijelila brojne nagrade. Na svojem prvom svjetskom predstavljanju na sajmu MWC 2022 u Barceloni, Honor je dobio čak 29 nagrada, a odlični rezultati nisu izostali ni na sajmu IFA u Berlinu, gdje je dobio 21 nagradu, uključujući nagradu EISA BEST BUY SMARTPHONE 2022-2023 za pametni telefon Honor 70.

„U novoj godini Honor je najavio širenje poslovanja na 20 ključnih tržišta diljem svijeta, uključujući nekoliko ključnih tržišta u Europi poput Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Italije, Španjolske, Finske, ali i Hrvatske, gdje namjerava znatno pojačati svoju ponudu. Osim pametnih telefona, u Hrvatskoj tako možemo očekivati i prijenosna računala, tablete, slušalice i rutere, ali i ostale prijenosne uređaje. S velikim interesom iščekujemo vidjeti koje će nam sve inovacije i tehnološke mogućnosti Honor ponuditi u narednom razdoblju“, zaključuju iz kompanije.