Do kolovoza ukupno ulaganje u Infobip veće od 860 milijuna dolara

Do kolovoza ukupno ulaganje u Infobip veće od 860 milijuna dolara

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Prema pisanju Bloomberga Infobip bi do kraja kolovoza mogao realizirati novu rundu investicije i to 500 milijuna dolara čime s prijašnje dvije investicije, u kojima je prikupljeno više od 360 milijuna dolara,  dosegnuti ukupno investicija u iznosu većem od 860 milijuna dolara.

Tvrtka je tek počela razgovarati s investitorima o financiranju, koje bi bilo 60% do 70% više od prethodnog kruga Infobipa od 300 milijuna dolara, rekao je u intervjuu za Bloomberg osnivač i glavni izvršni direktor Silvio Kutić. Tvrtka bi mogla dovršiti financiranje do kolovoza, a posao bi mogao biti spreman za IPO u sljedećih 18 do 20 mjeseci, rekao je Kutić za Bloomberg.

„Dogovor s Openmarketsom uslijedio je nedugo nakon što je One Equity Partners u srpnju kupio udio u Infobipu za 200 milijuna dolara. Dogovor je vrijednost Infobipa gurnuo iznad milijarde dolara, što ga je učinilo prvim jednorogom na jugoistoku Europe. Dodatni ulagači dodali su novih 100 milijuna dolara u krug“, rekao je Kutić.

„Sredstva će ići za akvizicije, što bi tvrtki omogućilo proširenu bazu kupaca i pristup novoj tehnologiji, Tržište je vrlo vruće, vrlo dinamično, brzo se kreće i planiramo izvršiti nekoliko M & As prije nego što izađemo u IPO", pojasnio je Kutić za Bloomberg i dodao kako „u sljedeća dva do tri mjeseca trebali bismo biti u mogućnosti zaključiti poslove na kojima već radimo."

Još iz kategorije

Gospodarska diplomacija ključ uspjeha

Gospodarska diplomacija ključ uspjeha

24.06.2021.

Kako iskoristiti prednosti gospodarske diplomacije, kako njome upravljati te kako je ustrojena u SAD-u govorio je Damjan Benčić, voditelj je Trgovinskog odjela u Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu, gdje radi od 1989. godine. Predavanje koje je održano u u prostorima EU Business Cluba pokazalo je da jedino mjerilo uspjeha jest konkretan rezultat koji je mjerljiv isključivo brojem novootovorenih radnih mjesta u Sjedinjenim Američkim Državama i konkretnim interesima za Američko gospodarstvo. Osobe koje se bave tim poslom, a nemaju rezultat mijenjaju se onim sposobnim, a ne podobnim.

HMD Global jače na IoT tržištu i najavljuje Nokia i CGI partnerstvo

HMD Global jače na IoT tržištu i najavljuje Nokia i CGI partnerstvo

23.06.2021.

HMD Global najavljuje dvije strateške suradnje koje će podupirati rast i razvoj njihove poslovne ponude IoT za tvrtke širom svijeta. HMD Global surađivat će s renomiranom finskom kompanijom za telekomunikacijsku infrastrukturu tvrtkom Nokia i globalnom tvrtkom za informacijsko savjetovanje CGI. Sve to kako bi nastavili svoju predanost pružanju globalne 5G povezanosti, neusporedivoj sigurnosti i pouzdanim inovacijama za poduzeća.

Top 100 najvećih globalnih tvrtki bilježi nove rekordne vrijednosti

Top 100 najvećih globalnih tvrtki bilježi nove rekordne vrijednosti

21.06.2021.

Kapitalna globalna tržišta ne samo da su se oporavila od pada tijekom prvog dijela prošle godine nego su zabilježila rekordan rast, navodi PwC. Ekonomski oporavak podržan je od strane vlada i središnjih banaka, zbog odgovora na pandemiju koronavirusa, odnosno, krizu koju je pokrenula.