China Mobile uspješan u 2012., bilanca sa 60 milijardi dolara gotovine

China Mobile uspješan u 2012., bilanca sa 60 milijardi dolara gotovine

Foto: Fotolia

Najveći svjetski mobilni operater China Mobile ostvario je u prošloj godini zaista impresivne rezultate uz rast prihoda od 6,1 posto, te rast dobiti od 2,7 posto. Time je dosegao gotovo 21 milijardu dolara profita za 2012. godinu i skupio u bilanci impresivnih 60 milijardi dolara gotovine. Ipak, ovaj telekom operater zabilježio je pad tržišnog udjela na kineskom tržištu na tek nešto manje od 64 posto prije svega zbog smanjenja priljeva novih korisnika.

Prema procjenama analitičara iako je Kina najveće svjetsko mobilno tržište ovaj podatak s jedne strane upućuje na rats konkurencije na tržištu, a s druge strane da se kinesko tržište polako približava točki zasićenja kada će najvažnije biti zadovoljstvo korisnika. Zbog toga su i najavljena nova ulaganja i nastavak velikih ulaganja iz prošle godine.

Ove godine China Mobile očekuje manji rast profita, jer najavljuje velika ulaganja u mobilni broadband što bi za kompaniju značilo dodatni rast prihoda u narednim godinama jer su samo u prošloj godini zabilježili 53,6 posto više podatkovnog prometa koji je ukupno dosegao udjel od 12,2 posto u prihodima.

Pritom su najavljena ulaganja u nove bazne stanice, što je samo nastavak na 65 tisuća koliko ih je izgrađeno prošle godine, a od ukupno 280 tisuća baznih stanica njih čak 200 tisuća sada je spremno za LTE (Long Term Evolution) mobilne mreže četvrte generacije.

Još iz kategorije

Bolt lansirao uslugu dijeljenja e-bicikala

Bolt lansirao uslugu dijeljenja e-bicikala

02.07.2020. komentiraj

Bolt je lansirao uslugu dijeljenja električnih bicikala u Parizu, a u planu je proširenje usluge i na ostale europske gradove tijekom ove godine. Bolt je prva platforma prijevoza na zahtjev u Europi koja u jednoj aplikaciji ima u ponudi električne bicikle, električne romobile i prijevoz na zahtjev.

S&T kupio Iskratel

S&T kupio Iskratel

01.07.2020. komentiraj

Slovenski Iskratel Group, jedan od vodećih europskih ICT poslužitelja za digitalnu transformaciju u telekomunikacijama, prijevozu, javnoj sigurnosti i energetskoj industriji, postao je dio austrijske kompanije S&T AG. Riječ je o vodećem dobavljaču IT sustava, njihovih usluga i rješenja, u središnjoj i istočnoj Europi. Ta grupacija zapošljava oko 4900 ljudi i djeluje na području 32 zemlje diljem svijeta.

Svaki drugi radnik često razmišlja o promjeni posla

Svaki drugi radnik često razmišlja o promjeni posla

01.07.2020. komentiraj

S obzirom na to da su najpoželjniji poslodavci njemački trgovački lanci dm-drogerie markt d.o.o., MÜLLER TRGOVINA ZAGREB d.o.o. te LIDL d.o.o. ne čudi podatak da najviše ispitanika (34 posto) želi raditi u privatnoj tvrtki u stranom vlasništvu.