CES 2022: Samsung najavio proširenje mjera održivosti u svojim proizvodima

CES 2022: Samsung najavio proširenje mjera održivosti u svojim proizvodima

Samsung je tijekom CES sajma u Las Vegasu objavio da proširuje mjere održivosti koje su uvedene u njegovim mobilnim i audioodjelima na uređaje i televizore kako bi proizvode učinio još ekološki prihvatljivijima.

To uključuje širenje reciklirane plastike u proizvodima i ambalaži, kao i udruživanje s kompanijama kao Patagonia kako bi se smanjio utjecaj mikroplastike na oceane i okoliš. To se tiče razinih proizvoda, od daljinskih upravljača za TV na solarni pogon do projekta pošumljavanja blockchaina koji je također najavljen tijekom sajma.

"Svake godine Samsung proda pola milijarde uređaja, a veličina koju imamo nosi odgovornost da sve promjene koje napravimo mogu uzrokovati trendove u cijeloj industriji. Milijuni svakodnevnih promjena mogu imati značajan utjecaj na naš planet", rekao je JH Han, voditelj Samsung Electronicsa.

Samsungova obećanja o održivosti dolaze u vrijeme kada su klimatske promjene postale ključno pitanje u mnogim industrijama, uključujući politiku, poslovanje i financije.

Kako bi nadoknadile te utjecaje, kompanije poput Microsofta, Googlea i Mete obvezale su se smanjiti, nadoknaditi ili čak preokrenuti upotrebu ugljika u uredima i podatkovnim centrima diljem svijeta. Apple je pak dodatno izradio robote za recikliranje, dizajnirane za spašavanje i ponovnu upotrebu dijelova s ​​uređaja koji se ne mogu popraviti, umjesto da ih šalju na odlagalište otpada. Reklamirao je i značajke kao što su reciklirani materijali za MacBookove, iMacove i iPhone modele, dok usput tjera dobavljače da usvoje takvu "zelenu" tehnologiju.

U konačnici, slično čini i Samsung jer da bi pomogao usmjeriti kompaniju na ekološki prihvatljiv put, udružio se s Patagonijom, sve s ciljem poboljšanja proizvodnje i smanjnjenja utjecaja mikroplastike na okoliš.

Ostala partnerstva proširit će Samsungov SmartThings Energy kako bi pomogli potrošačima u upravljanju korištenjem energije umreženih uređaja, pa čak i prelazak na isplativije dobavljače energije.

U konačnici, Samsung se nada eliminirati plastiku za jednokratnu upotrebu iz ambalaže pametnih telefona do 2025. Također, nada se da će do tada dobiti ponovno korištene materijale u svim kućanskim aparatima i mobilnim proizvodima.

Još iz kategorije

Sve više poslodavaca uvodi nadzor zaposlenika koji rade od doma

Sve više poslodavaca uvodi nadzor zaposlenika koji rade od doma

18.01.2022.

Nadzor zaposlenika koji rade na daljinu, kao i alati za nadzor u globalu, uvelike narušavaju odnos poslodavaca i njima podređenih, upozorio je Joint Research Council (JRC), koji djeluje pod Europskom komisijom.

95 posto tehnoloških lidera smatra da će umjetna inteligencija pogoniti buduću inovativnost

95 posto tehnoloških lidera smatra da će umjetna inteligencija pogoniti buduću inovativnost

17.01.2022.

Neprofitna organizacija IEEE u posljednjem je istraživanju stigla do saznanja da 21 posto rukovodećeg kadra u tehnološkim kompanijama smatra da će umjetna inteligencija i strojno učenje biti jedna od najvažnijih tehologija u idućoj godini.

5 najboljih softvera otvorenog koda za održavanje webinara

5 najboljih softvera otvorenog koda za održavanje webinara

17.01.2022.

Webinar softver omogućava organiziranje i držanje evenata otkud god želite i kome god želite, što znači da on mora biti kvalitetan, nuditi sve što korisniku treba za određeni webinar, biti jednostavan, ali i praktičan.