Appleov App Store zabilježio rekordno poslovanje u 2018.

Appleov App Store zabilježio rekordno poslovanje u 2018.

Apple je objavio kako su korisnici njihova App Storea diljem svijeta oborili rekord u blagdanskoj potrošnji. Tako je taj servis između Badnjaka i Nove godine zabilježio promet od čak 1,22 milijarde američkih dolara. Korisnici su na Silvestrovo srušili dnevni rekord uz potrošnju od čak 322 milijuna dolara.

"App Store je zabilježio rekordno razdoblje i rekordan dan tijekom ovih blagdana. Zahvaljujući inspirativnom radu naših developera i podrške naših korisnika diljem svijeta, App Store je okončao sjajnu 2018. i eksplozivno ušao u 2019. godinu", izjavio je Appleov viši potpredsjednik za marketing Phil Schiller.

Sve je to rezultiralo i rekordnim blagdanskim kvartalom za taj servis, a rekordi su pali u praktički svim kategorijama. Najpopularnije tijekom blagdana su bile kategorije gaminga i self-care rješenja, kako u prodaji aplikacija, tako i u plaćanju pretplata. Globalno gledano, najviše su se skidale igre za više igrača, a Fortnite i PUBG su bile u samom vrhu uz Brawl Stars, Asphalt 9 i Monster Strike.

Iz Applea su dodali kako sam početak 2019. otkriva smjer u kojem će korisnici App Storea ići ove godine. Tako su u prvim danima nove godine najviše pozornosti imale kategorije produktivnosti, zdravlja i fitnessa te edukacije čije su aplikacije zasjele na vrhove top lista.

Još iz kategorije

Za rast i izvoz poduzetnicima na raspolaganju 150 milijuna kuna iz EU fondova

Za rast i izvoz poduzetnicima na raspolaganju 150 milijuna kuna iz EU fondova

17.01.2019. komentiraj

Sredinom prošlog mjeseca otvorena je mogućnost novog povlačenja novca iz EU fondova za novootvorene male, mikro i srednje tvrtke gdje se ukupno iznos penje na 150 milijuna kuna za sve tvrtke, dok je maksimalni iznos potpore 1,4 milijuna kuna po tvrtki. Radi se o trajno otvorenom natječaju, odnosno o natječaju doks e novac ne potroši.

PC tržište opet u minusu zbog trgovinskog rata Kine i SAD-a

PC tržište opet u minusu zbog trgovinskog rata Kine i SAD-a

17.01.2019. komentiraj

Baš kad je PC tržište pronašlo put prema oporavku, zbio se trgovinski rat između Kine i Sjedinjenih Američkih Država te se situacija ponovno okrenula u negativnom smjeru, što potvrđuju istraživanja provedena od strane IDC-a i Gartnera.

N26 ostvario novu investiciju od 300 milijuna dolara

N26 ostvario novu investiciju od 300 milijuna dolara

16.01.2019. komentiraj

Njemačka banka N26, mobilna banka kako ju mnogi nazivaju, ostvarila je novu rundu financiranja u D seriji investicijskog ciklusa s novih 300 milijuna dolara i time dostigla tržišnu kapitalizaciju veću od 2,7 milijardi dolara. N26 kao banka koja ima samo mobilnu aplikaciju dosad je imala 500 milijuna dolara investicija. Ovu posljednju investiciju predvodili su Venture Partners i GIC, kao i postojeći investitoru. Među njima su Tencent, Allianz X, Valar Ventures, Peter Thiel, Li Ka-Shing's Horizons Ventures, Earlybird Venture Capital, Redalpine Ventures i Greyhound Capital.