Appleov App Store zabilježio rekordno poslovanje u 2018.

Appleov App Store zabilježio rekordno poslovanje u 2018.

Apple je objavio kako su korisnici njihova App Storea diljem svijeta oborili rekord u blagdanskoj potrošnji. Tako je taj servis između Badnjaka i Nove godine zabilježio promet od čak 1,22 milijarde američkih dolara. Korisnici su na Silvestrovo srušili dnevni rekord uz potrošnju od čak 322 milijuna dolara.

"App Store je zabilježio rekordno razdoblje i rekordan dan tijekom ovih blagdana. Zahvaljujući inspirativnom radu naših developera i podrške naših korisnika diljem svijeta, App Store je okončao sjajnu 2018. i eksplozivno ušao u 2019. godinu", izjavio je Appleov viši potpredsjednik za marketing Phil Schiller.

Sve je to rezultiralo i rekordnim blagdanskim kvartalom za taj servis, a rekordi su pali u praktički svim kategorijama. Najpopularnije tijekom blagdana su bile kategorije gaminga i self-care rješenja, kako u prodaji aplikacija, tako i u plaćanju pretplata. Globalno gledano, najviše su se skidale igre za više igrača, a Fortnite i PUBG su bile u samom vrhu uz Brawl Stars, Asphalt 9 i Monster Strike.

Iz Applea su dodali kako sam početak 2019. otkriva smjer u kojem će korisnici App Storea ići ove godine. Tako su u prvim danima nove godine najviše pozornosti imale kategorije produktivnosti, zdravlja i fitnessa te edukacije čije su aplikacije zasjele na vrhove top lista.

Još iz kategorije

Francuska uvodi nove tehnološke vize kako bi lakše privukla talente

Francuska uvodi nove tehnološke vize kako bi lakše privukla talente

19.03.2019. komentiraj

Velika Britanija krenula je stopama Donalda Trumpa i Sjedinjenih Američkih Država pa najavljuje stroži vizni režim, što je ponukalo Francusku da krene u potpuno drugom smjeru pa otvori svoje granice kao nikad prije, ali samo ako se radi o tehnološkim vizama.

EU odgađa uvođenje digitalnog poreza za kraj 2020.

EU odgađa uvođenje digitalnog poreza za kraj 2020.

18.03.2019. komentiraj

Europska unija pričekat će do kraja sljedeće godine s uvođenjem jedinstvenog poreza na digitalne prihode velikih kompanija jer nisu sve zemlje članice za kompromisno rješenje koje se pokušalo implementirati od 21. ožujka ove godine. Protiv njega su Irska, Švedska, Danska i Finska, a Njemačka, Nizozemska i Velika Britanija tražile su još vremena kako bi donijele odluku.

Nvidia i u krizi prodaje 4 puta više grafičkih kartica od AMD-a

Nvidia i u krizi prodaje 4 puta više grafičkih kartica od AMD-a

15.03.2019. komentiraj

Tržište grafičkih procesorskih jedinica (GPU) u padu i Nvidia je time najteže pogođena, ali svejedno je još uvijek bolja no AMD, podosta bolja! Konkretnije, na četiri Nvidia GPU, proda se tek jedna AMD i to dovoljno govori o dominaciji koju ta američka kompanija još uvijek ima nad direktnom konkurencijom.