BLAGO USPORENJE

Apple izvješćuje o nižim prihodima u drugom fiskalnom tromjesečju

Upravni odbor Applea objavio je novčanu dividendu od 0,25 dolara po dionici, što je povećanje od 4 posto, a tu je I dodatni program otkupa do 110 milijardi dolara redovnih dionica

Apple izvješćuje o nižim prihodima u drugom fiskalnom tromjesečju
Depositphotos

Apple je objavio financijske rezultate za svoje drugo tromjesečje fiskalne 2024. koje je završilo 30. ožujka 2024. Tvrtka je objavila kvartalni prihod od 90,8 milijardi dolara, što je pad od 4 posto u odnosu na prethodnu godinu, i tromjesečnu zaradu po dionici od 1,53 dolara.

"Danas Apple izvješćuje o prihodu od 90,8 milijardi dolara za ožujsko tromjesečje, uključujući rekordan prihod svih vremena u uslugama", rekao je Tim Cook, izvršni direktor Applea. “Tijekom tromjesečja bili smo oduševljeni lansiranjem Apple Vision Pro i što smo svijetu pokazali potencijal koji prostorno računalstvo otvara. Također se veselimo uzbudljivoj najavi proizvoda sljedeći tjedan i nevjerojatnoj Svjetskoj konferenciji programera sljedeći mjesec. Kao i uvijek, usredotočeni smo na pružanje najboljih proizvoda i usluga za naše klijente, a to činimo dok živimo u skladu s temeljnim vrijednostima koje nas pokreću.”

“Zahvaljujući vrlo visokim razinama zadovoljstva i lojalnosti kupaca, naša aktivna instalirana baza uređaja dosegla je novi rekord svih vremena u svim proizvodima i svim geografskim segmentima, a naša poslovna izvedba dovela je do novog rekorda EPS-a za tromjesečje ožujka,” rekao je Luca Maestri, financijski direktor Applea. “S obzirom na naše povjerenje u Appleovu budućnost i vrijednost koju vidimo u našim dionicama, naš je odbor odobrio dodatnih 110 milijardi dolara za otkup dionica. Također povećavamo našu kvartalnu dividendu dvanaestu godinu zaredom.”

Upravni odbor Applea objavio je novčanu dividendu od 0,25 dolara po dionici, što je povećanje od 4 posto. Dividenda se isplaćuje 16. svibnja 2024., dioničarima koji su registrirani do zatvaranja poslovanja 13. svibnja 2024. Upravni odbor također je odobrio dodatni program otkupa do 110 milijardi dolara redovnih dionica.