AdScanner osigurao 5 milijuna eura od tri fonda

AdScanner osigurao 5 milijuna eura od tri fonda

Foto: DepositPhotos

AdScanner je objavio da je zatvorio krug financiranja serije A ulaganjem od 5 milijuna eura od Lead Ventures, J&T Ventures i South Central Ventures. Tvrtka je dio A1 Start-up Campusa u Beču od 2016. godine, a sada je aktivna u Hrvatskoj, Bugarskoj, Austriji i Njemačkoj.

"Toplo čestitamo AdScanneru na ovom povećanju kapitala, jer je to znak uspješnosti poslovnog modela i velike potražnje za proizvodima i uslugama AdScannera. Također mi je drago što je AdScanner još jedan primjer strategije naše Grupe, gdje smo postavljati uspješne ponude na svim tržištima i te se ponude implementiraju u skladu s tim na najvišoj razini kada su potrebne i koriste ih naši korisnici," rekao je Alejandro Plater, operativni direktor A1 Telekom Austria Grupe.

Dodatnih 5 milijuna eura pomoći će u nastavku poticanja rasta, kako u smislu ulaska na daljnja tržišta prve razine tako i razvoja proizvoda. Ulaganje dolazi nakon što je platforma za mjerenje i aktivaciju televizije na različitim uređajima uspješno zauzela mjesto u Njemačkoj 2021. i proširila svoj portfelj proizvoda. AdScanner je udvostručio broj zaposlenih s 50 na 100 i utrostručio prihod u posljednjih 18 mjeseci.

"Video platforme se sve više izravno natječu s tradicionalnim emiterima, a tržište zahtijeva rješenja i platforme koje mjere sve što se događa na velikom ekranu. Taj se poremećaj temelji na pametnim i velikim podacima. Naša platforma za TV i video podatke omogućuje svim dionicima da mjerenje, optimizacija dosega i kampanje na različitim uređajima na novu razinu. Ponosni smo što su naši ulagači prepoznali i cijene naš pristup. Ovim krugom financiranja nastavljamo naš uspješan put implementacije AdScannera kao vodećeg međunarodnog tehnološkog standarda te aktivno oblikovati novu generaciju TV i video oglašavanja“, rekao je Marin Ćurković, direktor AdScannera.

Tvrtka razvija prilagođena rješenja za različite potrebe korisnika na lokalnim tržištima za podružnice A1 Bugarska i A1 Hrvatska. A u Austriji, pa čak iu zemljama u kojima AdScanner dosad nije bio aktivan, zahtjevi za njegovim mogućnostima TV analitike značajno rastu. TV Boost, proizvod nedavno predstavljen na tržištu u suradnji s Adformom, omogućuje spoj klasičnog TV oglašavanja i digitalne kampanje. Nadalje, AdScanner je posljednjih mjeseci ponovno značajno optimizirao svoje vlastito razvijeno prepoznavanje videa, tako da se sada, primjerice, reklamiranje proizvoda i perimetralno oglašavanje na nogometnim utakmicama također automatski prepoznaje.

Još iz kategorije

Devōt na prestižnoj Deloitte CE Technology Fast 50 ljestvici

Devōt na prestižnoj Deloitte CE Technology Fast 50 ljestvici

27.11.2022.

Deloitte objavio svoju prestižnu ljestvicu CE Technology Fast 50 kojom rangiraju najbrže rastuće srednjoeuropske tehnološke tvrtke i povezuju ih u mrežu uspješnih igrača na hrvatskom tech tržištu. U top 50 tvrtki ušlo ih je čak osam iz Hrvatske, od kojih je health tech boutique IT tvrtka Devōt daleko najbolje rangirana u software kategoriji.

Async Labs  rastom prihoda od gotovo 750 posto među najbrže rastućim IT tvrtkama na Deloitteovoj listi

Async Labs rastom prihoda od gotovo 750 posto među najbrže rastućim IT tvrtkama na Deloitteovoj listi

26.11.2022.

Digitalna agencija Async Labs jedina je hrvatska IT agencija koja se već drugu godinu zaredom našla se na Deloitteovoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe i to na 42. mjestu. Natječaj se provodi već više od 20 godina u 3 kategorije: Technology Fast 50, Companies to Watch, te Zvijezde pozitivnog utjecaja. Async Labs je prepoznat i od strane Clutcha kao jedna najboljih developerskih agencija u Hrvatskoj i regiji.

Xiaomi u problemima zbog pada tržišta, pad prihoda 10 posto

Xiaomi u problemima zbog pada tržišta, pad prihoda 10 posto

25.11.2022.

Xiaomi je pao u negativno područje u trećem kvartalu 2022. Kineski dobavljač izvijestio je o padu prihoda od 10 posto nakon što su globalne makroekonomske turbulencije utjecale na potražnju za pametnim telefonima.