Zašto biste željeli pokrenuti vlastiti posao?

Zašto biste željeli pokrenuti vlastiti posao?

Foto: DepositPhotos

Nije tajna, većina poduzetnika nikad neće stvoriti uspješan posao kroz startup, bez obzira koliko riskirali kako bi se nametnuli na tržištu te bili u prednosti nad konkurencijom. Svega će njih par na tisuću uz nešto rizika postići ogroman uspjeh, a tri su bitna razloga zašto je to tako.

1. Bogatstvo

Ako je glavni motiv obogatiti se, onda je pametnije pokrenuti normalan posao, a ne startup. Nešto kao kafić, restoran ili hotel. Bilo što, samo ne startup. To je tako jer startup osim krvi, znoja, vremena i novca, zahtijeva ideju, koju treba primijeniti i pretvoriti u nešto stvarno. Pokretnje "običnog" posla već je uhodano, znaju se temelji, zna se što slijedi i za obogatiti se je tako nešto idealno osobama koje su u duši poduzetnici željni uspjeha. Kod startupa je ipak druga priča, u koju treba vjerovati i koju treba stvarati potpuno sam.

2. Utjecaj

Ponovno, ako je motivacija biti utjecajan na širem pa i globalnom planu, bolje je ne baviti se startupom. Kao kod prve točke, startup je nešto što treba njegovati nakon što se stvori, a potom oblikovati kako bi postao nešto relevantno. Pa ako je utjecaj pokretač, bolje je do njega doći kroz nešto u čemu ste stručnjak. Mnogi su tako postigli uspjeh pa se tek potom odlučili napraviti iskorak u startup svijet. Naime, rizik je u tom slučaju manji, iskustvo šire i strah od neuspjeha sveden je na minimum.

3. Strah da ćete nešto propustiti

Poduzetnici koji se boje kako će nešto propustiti dok se bave startupom, ne bi ga ni trebali pokretati. Jer, startup zaokuplja i jednostavno nije moguće stići baviti se stvarima koje ga se ne tiču. Ponovno, ako je motivacija biti sveprisutan, biti u toku i spreman na razne izazove, startup je posljednje čime se osoba treba baviti... Ali, nije isključeno krenuti u startup kad se profilira. I to je zapravo ključ svega.

Još iz kategorije

Novi Mini MBA Leadership 4.0 program

Novi Mini MBA Leadership 4.0 program

28.01.2022.

Algebra ima potpuno novi Mini MBA - riječ je o Mini MBA Leadership 4.0 programu koji polaznike priprema za vještine upravljanja i agilnog vođenja u doba digitalne transformacije.

Elon Musk koristi ovu metodu kako bi digao produktivnost zaposlenika

Elon Musk koristi ovu metodu kako bi digao produktivnost zaposlenika

17.01.2022.

Elon Musk poslao je memorandum zaposlenicima, u kojem ih traži da smanje troškove transporta, dostave, prekovremenih i svih ostalih dodatnih troškova kroz četvrti kvartal jer ne želi da budu premoreni samo da bi dostigli zacrtane ciljeve u prvom kvartalu iduću godinu.

Sve o DevOpsu na jednom mjestu - 0800-DEVOPS newsletter i podcast

Sve o DevOpsu na jednom mjestu - 0800-DEVOPS newsletter i podcast

30.12.2021.

Ima stvari koje ne možete ispravno protumačiti i u potpunosti iskoristiti dok ne shvatite da imaju više dimenzija. Znanstvenici su se dugo mučili s objašnjavanjem svjetlosti dok nisu uvidjeli da svjetlost ima dualni karakter - u isto vrijeme se ponaša i kao čestica i kao val. Takvih dualizama oko nas ima više nego što mislimo. I često probleme pokušavamo riješiti gledajući samo kroz jednu prizmu te se pritom čudimo zašto nema rezultata.