Usvojite ova 3 načina razmišljanja za bolje rezultate u poduzetništvu

Usvojite ova 3 načina razmišljanja za bolje rezultate u poduzetništvu
Fotolia

Izazovi s kojima se suočava svaki poduzetnik dok pokreće i održava posao mogu biti uistinu teški, a ponekad se čini nemoguće nositi s njima. Ali, u svakom od tih teških trenutaka leži neka prilika, ponekad jasno vidljiva, ponekad teško vidljiva, ponekad manja, ponekad veća... Poanta je da ona uvijek postoji.

Prije svega, podsjetite se zašto ste poduzetnik i koncentrirajte se na tu ambiciju. Bilo da je riječ o slobodi koju želite imati, financijskom aspektu i sigurnosti... Nije bitno, važno je podsjećati se na to jer to je motivacija. I uz nju uvijek tražiti način kako se poboljšati.

Primjerice, britanski biciklisti osvojili su jedno zlato u 76 godina, a onda ih je preuzeo Sir Dave Brailsford te im pomogao osvojiti deset zlata u nekoliko godina. Sve to jer je napravio samo jedan posto poboljšanja. Mislite na to. U nastavku kroz tri jednostavna koraka donosimo kako vi možete napraviti ta sitna poboljšanja od značaja.

1. Ne dopustite si biti ovisni i bespomoćni

Tehnologija brzo napreduje i nitko ne može znati sve u svakom trenutku, što znači da je za razne dijelove poslovanja bitno angažirati stručnjake. Ali, zbog toga se više ne mora gubiti vrijeme, nikoga nije potrebno čekati. Sve se može napraviti uz nekoliko klikova mišem, u pokretu, dok radite nešto drugo istovremeno. Budite takav poslodavac, nemojte dopustiti da vas se sputava u vrijeme kad to stvarno više nije potrebno. Također, budite samostalni, uvažite mišljenje stručnjaka, ali uvijek vi budite ta osoba koja donosi odluke i kontrolira situaciju.

2. Prečaci ne postoje

Svi mi želimo brzo i lako do uspjeha, ali to se u poslovnom svijetu u pravilu ne događa. Osim ako nemate mnogo sreće. Dakle, ono što preostaje jest raditi, nitko to neće umjesto vas. Stoga, zapamtite, prečaci ne postoje, za svaki uspjeh se treba potruditi i izboriti da biste ga ostvarili.

3. Ponavljajte si uspješnu priču

Ono što si govorimo postaje naša stvarnost i ukoliko se uvjerimo da nešto nije moguće, tad će i postati moguće. Naravno, ukoliko se uvjeravamo suprotno, bit ćemo bliže ispunjenju takve situacije.