Startup Europe Leaders Club želi uključiti djecu u poduzetništvo

Startup Europe Leaders Club želi uključiti djecu u poduzetništvo

Skupina neovisnih poduzetnika koji djeluju pod imenom Startup Europe Leaders Club, koju je okupio potpredsjednik Europske komisije Neelie Kroes, postavila si je cilj da se razvija svijest o poduzetništvu među mladim ljudima, posebice među djecom.

Grupa smatra da je bitno djeci objasniti što je poduzetništvo jer se od najranije dobi trebaju usvajati znanja koja im mogu kasnije koristiti. Svoje želje i planove objavili su u dokumentu koji sačinjava 22 preporuke koje se tiču razvitka poduzetništva. 22 preporuke podijeljene su u sedam glavnih poglavlja: obrazovanje i vještine, pristup talentu, pristup kapitalu, politika podataka, sigurnost i vodstvo.

Klub se sastoji od čelnih ljudi koji stoje iza projekata kao što su Spotify, Rovio, TCIO, Seedcamp, Tuenti, Atomico, Hackfwd i The Next Web.

Ovih dana traže potporu od startup zajednice i nadaju se da će u Bruxellesu dobiti potporu za svoje prijedloge i mjere koje predlažu. Očekuju i niz sastanaka od kojih prvenstveno očekuju da ne budu mrtvo slovo na papiru nego da se dogovore konkretni projekti i akcije.

Još iz kategorije

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

04.07.2020. komentiraj

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke kao i daljnje afirmiranje lokalnog poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj. Fil Rouge Capital ponosan je objaviti da su prijave za ljetni Akceleratorski program 2020. otvorene do nedjelje 05. srpnja 2020. Do ponoći.

Komunikacija u krizi

Komunikacija u krizi

24.06.2020. komentiraj

Maksimir će se 30. lipnja i 1. srpnja pretvoriti u pravu ljetnu oazu te će na DK Pikniku by Jamnica Botanica okupiti vodeće stručnjake komunikacijske industrije – kako domaće tako i svjetske.

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

20.06.2020. komentiraj

Sapphire Now, globalna konferencija koja donosi značajne uvide, vizije, vodstvo i usmjerenje SAP zajednici, s obzirom na situaciju uzrokovanu COVID-19 pandemijom se ove godine nije održala u tradicionalnom „licem u lice“ obliku već je otišla korak dalje i ušla u virtualni svijet. Ovogodišnje izdanje konferencije doživjelo je uzbudljiv zaokret te se u potpunosti održalo u digitalnom obliku pod nazivom Sapphire Now Reimagined. Konferencija koja se svake godine održavala u Orlandu i za koju se tražila kotizacija više, ove godine bila je besplatna svim registriranim korisnicima.